Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
4.3/5 - (3 stemmen)

Alicante is de hoofdstad van de provincie Alicante in Spanje. De provincie is gelegen in de regio Valencia in het zuidoosten van Spanje. Alicante is gelegen aan de Middellandse Zee in het gebied de Costa Blanca, dat witte stranden betekent. Het weer in Alicante is zowel in de zomer als in de winter perfect. In de zomer is het er erg warm met wel temperaturen tot wel 40 graden, maar ook in de winter kan je op het strand gemakkelijk genieten van de zon onder het genot van een drankje en een hapje. Het regent in de zomer in Alicante bijna nooit, dus als je van de zon wilt genieten moet je zeker naar Alicante gaan.

Veelzijdig

Alicante is een combinatie tussen een toeristenstad en een stad uit het dagelijkse Spaanse leven. Daarnaast kan je in Alicante een flinke zonvakantie vieren of je kan ervoor kiezen om een stedentrip naar Alicante te boeken. De stad is onwijs veelzijdig met grote mooie stranden waar je de hele dag languit kan liggen, maar er zijn ook veel musea en monumenten die je zeker kan bezoeken tijdens een paar dagen Alicante. Hieronder vindt je een aantal plekken in Alicante die je niet mag missen.

Castillo de Santa Bárbara

Aan de kust van Alicante op een berg van zo’n 150 meter hoog ligt het oogstrelende kasteel van Santa Barbara. De perfecte plek voor een kasteel om alles goed in de gaten te houden en de oudste delen van dit kasteel staan er al sinds de 11e eeuw.
Sinds de jaren 70 van de vorige eeuw is het kasteel gratis toegankelijk voor bezoekers. In het kasteel is een museum gelegen dat aandacht besteed aan de geschiedenis van Alicante en haar oorlogen.

Explanada de España

Deze straat is de mooiste wandelpromenade in Alicante. De straat verdeeld in drie grote stroken door twee grote rijen palmbomen. De tegels vormen een mooi mozaïek van golven in de kleuren blauw, wit en rood. Aan de westkant van de promenade vindt je leuke winkeltjes, bars en restaurants. In het midden vindt je een aantal souvenirwinkeltjes en marktkraampjes.

Alicante
Alicante

Basilica de Santa Maria

Deze basiliek stamt uit de 14e eeuw en is gebouwd op de resten van een moskee. De basiliek heeft fraaie details in een klassieke gotische en barokke bouwstijl. De entree is fraai gedecoreerd en binnenin vindt je een enorm altaarstuk. De basiliek bevindt zich in het historisch centrum van Alicante.

Playa del Postiguet

Voor de echte zongenieters heeft Alicante een prachtig strand. Playa del Postiguet is een kilometer lang zandstrand waar dagelijks duizenden mensen naartoe komen om te genieten van de zon, het fluweel zachte zand en het prachtig blauwe water. Het strand ligt vlak naast de wandelpromenda waar je kan genieten van een lekker drankje in een van de vele bars.

Cuavas de Canelobre

Tot slot kan je vlakbij Alicante een route door eeuwen oude grotten volgen. De grotten zijn rond 700 na Christus ontdekt door de Moren en bestaan uit een tunnel van ongeveer 55 meter lang waar je de grootste stalactieten en stalagmieten kan bewonderen.

alicantesunweb