Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
5/5 - (3 stemmen)

Vakantie Blanes

Blanes is een badplaats die tussen Lloret de Mar en Malgrat de Mar ligt en per auto een klein uurtje naar Barcelona rijden is. Blanes is een erg bekende plek voor jongeren, maar ook voor families op vakantie te gaan en is wat kleiner en minder druk als bijvoorbeeld een Lloret de Mar. Blanes is opgedeeld in twee delen, namelijk een nieuw deel en een oud deel. In het oude gedeelte kun je de mooie oude haven vinden met de bijbehorende visafslag en er is wekelijks een markt aan de gang om leuke en natuurlijke lekkere dingen te kopen. Het oude gedeelte heeft allemaal kleine straatjes en steegjes waaraan je kan zien dat het al zoveel aantal jaar bestaat. De botanische tuinen zijn erg bekend in dit gedeelte en zeker de moeite waard om te bezoeken. In het nieuwe gedeelte vind het uitgaanscentrum van Blanes en hier zullen veel jongeren tot diep in de nacht aan het feesten zijn. Daarnaast is er een mooi waterpark om daar te bezoeken om de hele dag plezier in het water te beleven.
Blanes 1

Geschiedenis Blanes

Blanes werd in 218 voor Christus gebouwd. De Romeinse stad heette ten tijde van de bouw, Blanda en werd dus later veranderd naar Blanes. Begin van 8e eeuw kwam de stad in de handen van de Moren, maar enkele honderden jaren later veroverden de Cabreras de stad en die gaven de stad de naam Blanes. De stad is vroeger ook betrokken geweest in allerlei oorlogen en is pas sinds enkele tientallen jaren een toeristische plek geworden. Nu is de stad een hele bekende badplaats aan de Costa Brava waar heel veel mensen vakantie komen vieren. Daarnaast is Blanes net zoals in de rest van de Costa Brava een erg aangename plek om in de lente en zomermaanden heen te gaan. Door de gunstige ligging aan de Middellandse Zee kunnen de temperaturen erg aangenaam zijn en zal je met een mooi kleurtje naar huis gaan.

Bezienswaardigheden Blanes

Een plek zoals Blanes heeft natuurlijk veel bezienswaardigheden en moet genoeg te doen zijn voor alle vakantiegangers die hier jaarlijks komen. Een leuk dagje uit is het bezoeken van Marineland. Het ligt iets buiten Blanes, maar is zeker de moeite waard om te bezoeken, vooral met kinderen. Het park is een dolfinarium, maar tegelijkertijd ook een waterpark. Dubbel zoveel pret en kinderen zullen hiervan versteld staan. Er zijn op een dag genoeg shows met dolfijnen, pinguïns en zeehonden en er kan worden gekeken als de dieren worden gevoerd. Daarnaast zijn er hele leuke glijbanen voor jong en oud en zal het een erg leuk dagje uit zijn voor de hele familie.

Wat een erg mooie locatie is om te bezoeken is de botanische tuin in Blanes. Deze tuin wordt de Marimurtra genoemd. Deze botanische plantentuin is erg kleurrijk en werkelijk een genot voor het oog. Met een grootte van 14 hectare zal je lang kunnen rond kijken naar ruim 4.000 verschillende plantensoorten die verschillen van gebied. Planten, bloemen, struiken en bomen die zeer zeldzaam en uniek zijn en tevens uit subtropische klimaten en mediterrane klimaten komen. Daarnaast is het uitzicht op de zee en de rotsen een werkelijk prachtig uitzicht en mag niet ontbreken bij uw bezoek aan Blanes.

Voor mooie gebouwen bent u ook aan het goede adres in Blanes. Het prachtige Sant Joan kasteel staat op een berg die aan Blanes grenst en is vanaf het strand goed te zien. Het is op een afstand van precies 173 meter van het strand van Blanes af en geeft een geweldig uitzicht over het gebied. Het heeft een rijke geschiedenis en is gratis te bezoeken dus zeker de moeite waard om het kasteel op te zoeken als u in Blanes bent.
Blanes 2

Blanes Nightlife

Blanes is een zeer populaire bestemming voor Nederlandse jongeren en feesten kan hier elke dag van de week. De barstreet van Blanes bevat enkele bars en discotheken waar je je uren kunt vermaken en kunt dansen tot de zon opkomt. De grootste discotheek van Blanes is discotheek Arena. De discotheek heeft twee zalen waarbij in totaal 1500 man kan genieten van de heerlijkste drankjes en de beste muziek van het moment. Daarnaast komen er ook genoeg bekende Dj’s, waardoor jouw avond niet meer stuk kan.

Sala Vega is naast de Arena ook een erg grote discotheek met een capaciteit van 1100 man. Sala Vega is een discotheek die zich in de zomer richt op Nederlanders en Dj’s en artiesten van Nederlandse bodem laat overkomen om op te treden. Dit is een erg gezellige discotheek en zeker de moeite waard om te bezoeken als je in Blanes bent.

Daarnaast zijn er ook genoeg kroegen om jezelf te vermaken met de Holland Beachhouse en Gotcha als bekendste Nederlandse kroegen. Deze kroegen zijn erg gezellig en je zal hier veel mede vakantiegangers tegenkomen uit Nederland. Het uitgaansleven is genieten in Blanes en je zal je kostelijk vermaken!
Blanes 3

Top 5 hotels Blanes

Hotel Horitzó
Hotel Beverly Park
Hotel Blaucel
Hotel Blaumar
Hotel Pi-Mar

Aanbiedingen vakantie Blanes

Blanes