Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Rate this post

Ten zuidoosten op het eiland Mallorca ligt het gezellige dropje Cala d’Or. Het dorpje heeft ongeveer 300 vaste inwoners. In de zomer is het een drukbezocht vakantie bestemming. Het is makkelijk te bereiken, binnen drie uur ben je op Cala d’Or. Het bestaat uit drie belangrijke gebieden. Dit is het stadscentrum van Cala d’Or, Cala Egos en Cala Ferrera. Cala d’Or bestaat uit fijne kleine strandjes. De kleine strandjes zijn omringd met rotsen en de zee is heel helder blauw. Een paar strandjes zijn Cala Cran, Cala d’Or, Cala Egos, Cala es Forti, Cala Serena en Cala Esmeralda.

Bron: http://www.inturotel.com/hotels/inturotel-cala-esmeralda/location-directions/
Bron: http://www.inturotel.com/hotels/inturotel-cala-esmeralda/location-directions/

Geschiedenis

In de jaren 30 wou Josè Costa Ferrer een plekje hebben op Mallorca waar hij met zijn vrienden kon wonen. Het waren vooral kunstenaars schrijvers en schilders. Hij kwam een dropje tegen en werd meteen verliefd op de omgeving. Dit kwam vooral door de kleine strandjes, helderblauwe zee dat omringd is door pijnbomen. Hij dacht dit wordt het, dit is de perfecte plek voor kunstenaars. Hij wilde het vernoemen naar een beroemd strand op Ibiza, hier kwam hij namelijk vandaan. Hij bedacht de naam Cala D’Hort. Maar daarna is het al snel veranderd door de bevolking van het dorpje namelijk Cala d’Or, dit betekend gouden baai. Hij kocht het land en ging zijn ideeën hier op uit voeren. Hij ging er een vakantiedrop van maken met de ibiza stijl, zoals wit met platte daken, laagbouw en mooie accenten. Er werd een hotel gebouwd dat hotel Cala d’Or wordt genoemd. Dit is nu één van de oudste bedrijven die nog open is.

Weer

Het is vaak zonnig en in de winter kan het oplopen tot 30 graden. Ook buiten de zomer maanden is het er prima te doen, dan liggen de temperaturen ongeveer op 20 graden. Ook neerslag is er weinig in het kleine dropje.

Eten in Cala d’Or

Bron: http://www.zoover.nl/spanje/mallorca/cala-dor/fotos?page=2
Bron: http://www.zoover.nl/spanje/mallorca/cala-dor/fotos?page=2

In het centrum van Cala d’Or heb je genoeg keuze qua bars, cafe’s en restaurants. De nadruk van het eten wordt erg gelegd op de gasten uit Engeland en Nederland, omdat je die hier het meest hebt. Zo heb je een tapas tentje dat van een Nederlandse eigenaar is, en waar allemaal Nederlandse mensen werken. En zo heb je er nog wel meer van zitten in het centrum. Ook heb je veel steak houses en een gevarieerde keuken waar je pizza’s kan bestellen maar ook het typische Spaanse gerecht paella. Als je echt Spaans wil gaan eten kan je het best naar de jachthaven gaan. Hier heb je eten van hoge kwaliteit en alles is heel vers.

Activiteiten in Cala d’Or

Wat erg populair en leuk is om te doen, een boottocht langs diverse stranden. Veel bedrijven in Cala d’Or bieden zo’n boottocht aan, hierdoor zie je bijna alle stranden van het dropje. Ook wordt de boot even stil gelegd zodat je lekker in de zee kan zwemmen. Je kan natuurlijk ook een eigen bootje huren om lekker door de zee te varen. Er is in ieder geval genoeg te doen en te zien met een boot.

Ook het duiken en snorkelen is erg populair in Cala d’Or. Er zijn verschillende duikscholen of excursies die je de mooiste plekken laten zien.

Je hebt genoeg leuke markten in het dorpje. Hier heb je leuke souvenirs voor een leuke prijs en natuurlijk veel fruit, groente en vlees. Leuke markten zijn bijvoorbeeld in Samtanyl deze is er op woensdag en zaterdag en Felantix die er op zondag staat.

Bron: http://speedbiker.skynetblogs.be/index-13.html
Bron: http://speedbiker.skynetblogs.be/index-13.html

De groten van drach. Een mooie wandeling door de grotten is echt een aanrader. Dit zijn de bekendste grotten van Mallorca. Vroeger was het een toevluchtsoord voor de lokale bevolking bij aanvallen van piraten. Er zijn vier ondergrondse zalen en een meer met mooie stalagmieten.

En natuurlijk kan de hoofdstad van Mallorca niet missen. Palma is een prachtige stad waar veel te zien is. Hier kan je een hele dag rondlopen en als nog heb je dan lang niet alles gezien. Je kunt er goed winkelen, veel keuze uit musea, lekker terrasjes pakken en na een heerlijk dag lekker uit eten. Vanaf Cala d’Or kan je er makkelijk komen met de bus, deze gaat er rechtstreeks heen.

In Cala d’Or zelf heb je twee grote buiten pretparken. Hier heb je verschillende attracties voor jong en oud. Ook zijn de parken s’avonds geopend. Een erg leuke plek voor als je de kinderen mee hebt.

Top 5 hotels in Cala d’Or

  • Inturotel Sa Marina

  • Inturorel Cala Esmeralda

  • Melia Cala d’Or

  • Aparthotel Ferrera Blanca

  • Flowers Hotel

Aanbiedingen Cala d’Or 

Screenshot 2015-10-12 at 15.36.59 - Display 2