Top bestemmingen / Uncategorized

De Canarische Eilanden

Beoordeel deze inhoud

We hebben al meerdere eilanden gehad die behoren tot de Canarische Eilanden. Hierom leek het mij leuk om jullie wat te vertellen over al de Canarische Eilanden in het algmeen. Het is een verzamel naam voor zeven eilanden die ten Westen van Marokko liggen. Het zijn zeven verschillende eilanden met allemaal hun eigen verhaal en omgeving. Nu zeg ik zeven, maar er worden er zo acht genoemd. Als u verder leest zal ik uitleggen waarom er één bij gekomen is.

Misschien is het wel leuk om te weten dat de Latijnse naam van de Canarische Eilanden: ‘Canariae Insulee’ is. Deze naam is oorspronkelijk gegeven aan het eiland Gran Canaria.  Dit betekent ‘grote honden’. Deze zouden namelijk vroeger op het eiland geleefd hebben. De honden zijn ook terug te vinden op het wapen van de Canarische Eilanden.

Om even terug te komen op de eilanden zelf, zoals verteld zijn het zeven ‘hoofdeilanden’ en één extra eiland. Deze eilanden zijn:

Tenerife
Dit eiland heeft de meeste inwoners en is het grootste eiland. Hier is de hoogste berg (die tevens een slapende vulkaan is) van Spanje gevestigd: Pico del Teide.

El Hierro
Het meest westelijk gelegen eiland dat ook wel bekend staat onder de naam Ferro. Het is het kleinste eiland met de minste inwoners. 

Fuerteventura
Dit is het op één na grootste eiland en is zeker een toeristische aanrader.

Lanzarote
Het is een vulkanisch eiland dat vijftien miljoen jaar geleden is ontstaan. Het climaat wordt beïnvloed door Marokko. Veertig dagen per jaar is er sprak van een Calima: Een sterke wind vanuit de Sahara die fijne zand met zich mee brengt.

Gran Canaria
Van alle Canarische Eilanden is deze het meest toeristisch. Op dit eiland bevindt zich de grootste hoofdstad van de eiland. Twee bekende toeristische plekken zijn Roque Nublo en Pico de las Nieves.

La Gomera
Dit is het oudste eiland van de groep. Het is een ouderwets eiland dat altijd agrarisch is gebleven. De industrie heeft zich nooit echt genesteld in dit eiland.

La Palma
Het eiland staat bekend als het groene eiland. Het is het enige eiland waar massatoerisme niet plaatsvind. Er is toerisme, maar beperkt.

Chinijo Archipel
Dit is het eiland dat niet tot de zeven behoort. Dit komt omdat het eigenlijk een heleboel kleine eilandjes zijn. Waarvan er maar één eiland bewoond is. Op dit eiland wonen een kleine 700 mensen.

De bevolking van de Canarische Eilanden hecht veel waarde aan de cultuur. Elk eiland heeft dan ook zijn eigen specialiteit. Tenerife staat bijvoorbeeld bekend om de traditionele potten en La Gomera om de gevlochten manden. Op alle eilanden is papas arrugadas en geliefd gerecht. Het is een in zout water gekookte aardappel met een mojosaus. De mojosaus is rood of groen. De rode is rood vanwege de paprika, de groene krijgt zijn kleur door koriander of peterselie. Iedereen heeft zijn eigen variant op de saus en hij zal dus ook overal iets anders zijn.

Het is bij de eilanden mogelijk om doormiddel van een ferryverbinding heen-en-weer te reizen. Op deze manier kan u meerdere eilanden bezoeken in dezelfde vakantie.

Over de Canarische Eilanden is ontzettend veel te vertellen. Nadat de Gran Canaria dus aanbod is gekomen en nu de Canarische Eilanden in het geheel, is de kans groot dat we u nog een keer mee gaan nemen naar een individueel eiland en er dan wat dieper op ingaan.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Menu Title