Reizen / Uncategorized

De meest bijzondere steden in Spanje

De meest bijzondere steden in Spanje 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Segovia, Europa ‘s mooiste stad

Bron: http://www.stedentripper.com/blog/4688/oude-stadscentra-europa/

Bron: http://www.stedentripper.com/blog/4688/oude-stadscentra-europa/

Segovia is een adembenemende stad dertig kilometer ten noorden van Madrid. Deze stad is maar liefst tweeduizend jaar oud. Er zijn een aantal mythes die verteld worden over deze stad. Zo zou Hercules deze stad hebben opgebouwd, of was het toch de zoon van Noach? Wie het ook was, Segovia is tegenwoordig de mooiste stad ter wereld.
Segovia is vooral bekend door haar prachtige Aquaduct, deze loopt dwars door het centrum van de stad. Deze constructie bestaat maar liefst uit honderdzestig bogen en is twee verdiepingen hoog. Dit aquaduct is een deel van de enorme waterleiding die tussen Ríofrío en Segovia loopt.
Naast het prachtige viaduct is de gehele stad ommuurd door de eeuwenoude stadsmuur. Dit is een prachtig gezicht omdat de stad op een rots is gebouwd.
Vele van jullie kennen het kasteel van Doornroosje in Disneyland Parijs wel. Het schijnt dat het ontwerp van dit kasteel is gebaseerd op het Alcázar in Segovia. Ik geloof het meteen, want een kasteel zoals Alcázar in Segovia is zelfs voor een sprookjesprinses een droom.

 

Júzcar, Smurfendorp

Bron: http://s120.photobucket.com/user/darom038/media/to%20travel/spain%20smurf%20town/6288393817_b28798d1ef_z_zps8964df01.jpg.html

Bron: http://s120.photobucket.com/user/darom038/media/to%20travel/spain%20smurf%20town/6288393817_b28798d1ef_z_zps8964df01.jpg.html

Júzcar is een klein dorpje in het zuiden van Spanje. Dit kleine dorpje was voor 2011 onbekend voor (bijna) iedereen. Het dorp liep leeg, alle jonge mensen verhuisden naar de stad, omdat in dit dorp geen werk meer was te vinden.
In 2011 gebeurde er iets opmerkelijks met dit dorp, Júzcar werd namelijk het decor van de 3D-smurfenfilm ‘The Smurfs’. In dit kleine dorp werden de voor kort witte huizen, blauw geverfd.
Het dorp kreeg sinds toen enorme media en toeristen aandacht. De directeur van Sony España heeft dit dorp officieel uitgeroepen tot ‘Het eerste smurfendorp ter wereld’. Het dorp heeft besloten de kleuren van de huizen blauw te houden en door heel het dorp lopen nu smurfen in alle soorten en maten. Dit dorp is bijzonder om te bezoeken en ook uw kinderen zullen zich meteen op hun gemak voelen.

 

Cáceres, Ooievaarsstad

In geen enkele stad zult u zoveel ooievaars zien als in Cáceres. De ooievaars zitten overal in de stad, op huizen, op torens en zelfs op antennes. De ooievaar is het symbool van de provincie waar Cáceres zich in bevind, maar alle ooievaars vinden alleen deze stad écht aantrekkelijk.
Cáceres is een werelderfgoed stad rond Madrid. Wat deze stad zo bijzonder maakt zijn de oude muren die nog steeds om het centrum heen staan. Deze stad is qua bezienswaardigheden geweldig, maar het is de sfeer die in de stad hangt die Cáceres pas echt bijzonder maakt. Beleef de middeleeuwen in dit prachtige dorp!

 

Granada, Stad van Alhambra

Bron: http://www.stedentripper.com/blog/4688/oude-stadscentra-europa/

Bron: http://www.stedentripper.com/blog/4688/oude-stadscentra-europa/

Misschien heeft u wel eens van het Alhambra gehoord. Alhambra is één van de belangrijkste historische gebouwen van Andalusië. Alhambra is een enorm paleizen complex wat ooit is gebouwd door de Moren. In dit complex is van alles te vinden. Zo bevinden zich er paleizen, zalen, maar ook kerken die later in het Alhambra zijn gebouwd door de Spanjaarden. Alhambra ligt in de stad Granada. Granada is de stad van de historische monumenten. U vindt hier een hoop cultuur en gezelligheid. Overal door de stad zijn gezellige theehuisjes en eettentjes te vinden. Granada zal u verbazen, u kunt er namelijk ook skiën en snowboarden. Op de Sierra Nevada zijn namelijk een aantal pistes te vinden, Granada ligt aan de voet van deze berg.
U kunt dus in de stad genieten van het heerlijke warme weer en de historie. Wanneer u naar de top van de berg gaat kunt u genieten van de prachtige natuur en de geweldige pistes. Kortom een veelzijdige stad waar u een keer geweest moet zijn.

 

Toledo, Oudste stad van Spanje

Toledo is een van de oudste steden van Spanje. Doordat deze stad al zo lang bestaat heeft zij een rijke geschiedenis. Vanaf de bronstijd is deze stad al bewoond en dit is natuurlijk erg bijzonder.
Vroeger was deze stad de hoofdstad van de Iberische Carpetanen, maar in 192 v.Chr. werd deze stad veroverd door de Romeinen. Na de Romeinen is de stad van de Visigoten en daarna van de Moren geweest. Na al deze regeringen van de verschillende volken werd Toledo een zelfstandig koninkrijk. Dit konden ze realiseren door haar enorme economische bloei periode. Nadat Toledo een zelfstandig koninkrijk is geweest kreeg Toledo toch nog vele koningen en vorsten. Ik raadt u aan om de hele geschiedenis van deze stad zelf te gaan ontdekken in het prachtige Toledo.
Toledo heeft een hoop van deze uitgebreide historie overgehouden. Zo heeft ook Toledo een Alcázar die gebouwd is door de Romeinen.
In een stad als Toledo proeft u werkelijk de historie. U zou bijna nog alle verschillende volken zien lopen, hun sporen zijn namelijk op alle gebouwen en monumenten te vinden.

Bron: http://www.lanocturnadetoledo.es/images/bg.jpg

Bron: http://www.lanocturnadetoledo.es/images/bg.jpg

Tags: ,

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Menu Title