Beleef Spanje

De voorbereiding op een last minute Spanje

Beoordeel deze inhoud

Als je er nog niet bent geweest is het zeker een aanrader. Een heerlijke vakantie naar Spanje. Het land van de stieren, lekkere weer, het heerlijke eten en niet te vergeten de rustige sfeer die daar heerst. Spanjaarden hebben ook een andere leefstijl dan wij hier in Nederland. Als je in Spanje bent merk je dat niemand haast heeft of heel erg gestrest is. Er is ook genoeg te zien in Spanje. Zoals de steden Madrid, Barcelona, Valencia en nog veel meer. Lees verder en kom erachter wat jij moet weten voor een vakantie naar het prachtige Spanje.

De voorbereiding

Je kan op verschillende manieren naar Spanje als het gaat om vervoer. Je kan met de auto gaan of met het vliegtuig. Natuurlijk zou je ook met de trein, fiets,bus of boot kunnen maar dat wordt niet vaak gedaan. Tegenwoordig gaat iedereen met het vliegtuig omdat dat lekker makkelijk is en snel. Als je bent geland dan kan je een taxi nemen deze zijn in vergelijking met Nederland redelijk goedkoop of het openbaar vervoer is ook erg goed te doen. Alles is goed bereikbaar en goed betaalbaar. Als het gaat om autoverhuur is er veel keus. Alle grote steden bieden het wel aan en er zijn ook verschillende merken en bedrijven waaruit gekozen kan worden.  Het is wel even opletten als je in Spanje bent dat ze wel Engels spreken maar erg gebrekkig . Ze spreken daar het liefste gewoon hun eigen taal Spaans. Dus als er auto’s, ander vervoer of iets geregeld moet worden dat ook in Nederland kan is dat zeker een aanrader.

Hier een handig lijstje met wat mee te nemen voor een last minute Spanje:
strandhanddoek
–          Nederlands-Spaans woordenboekje met een paar belangrijke zinnen om het wat makkelijker te maken voor jezelf.

–          Adres van het hotel en de andere gegevens. Dit is makkelijk voor als je een taxi neemt of de weg moet vragen.

–          Zonnebrand en aftersun

–          Zonnebril

–          Medicijnen als dit van toepassing is

–          Eigen strandhanddoeken

Voor de rest de standaardspullen die je meeneemt naar Spanje dus toiletspullen, kleding, elektronica, tijdschriften, kleine EHBOkit voor de zekerheid en wat jij nodig vindt. Zo ben je goed voorbereid op jouw lastminute naar Spanje. Het is ook belangrijk gelijk bij aankomst genoeg water in te slaan en genoeg te blijven drinken.

Informatie over het land

Zoals de meeste al weten is de hoofdstad van Spanje Madrid maar als je voor een lastminute Spanje gaat, gaat de voorkeur toch meestal naar een lekkere zonvakantie. Dan zijn de eilanden Ibiza, Mallorca of een van de Canarische eilanden iets voor jouw. Of als je meer van het vaste land bent dan zijn de steden Torremolinos, Blanes, Lloret de Mar of Salou wat voor jou. Dat zijn allemaal populaire plaatsen als het gaat om een zonvakantie.
spanje strand
Nuttige informatie over het land is:

Taal: Spaans

Klimaat: Mediterraans klimaat

Landcode telefoon: +34

Tijdverschil: Geen tijdverschil

Valuta: Euro

Reisdocumenten: ID of paspoort

Drinkwater: Het is verstandig om niet het water uit de kraan te drinken en gewoon flessen te kopen. Als het gaat om tandenpoetsen en dat soort kleine dingen kan het geen kwaad maar het consumeren ervan is verstandig om gewoon een uit fles water te drinken.

Fooien: Taxi,parkeerwachters en gidsen uit Spanje verwachten ook fooi naast het horecapersoneel. Een fooi van 5% is gebruikelijk in Spanje.

Winkels: Let erop dat winkels nog tot na zes uur open zijn en dat de winkels in de middag rond 12 uur een tijdje dicht zijn in verband met siësta. Het verschilt wel per seizoen, in de Spaanse winter zijn de tijden iets anders dan in de Spaanse zomer.

Wegen: De meeste wegen in Spanje zijn tolwegen

Wat te doen?

In Spanje is genoeg te doen als het gaat om een heerlijke last minute Spanje zonvakantie. Er zijn genoeg uitgaansgelegenheden , stranden en activiteiten. Maar ook genoeg cultuur in de steden langs de kust. Dus er kan genoeg afgewisseld worden als het gaat om lekker zonnen en in de heetste uren het stadje in en van alles bekijken.

Uitgaan

Vaak is het zo dat als je naar de kust gaat er ook een straat is met allerlei barretjes en cafeetjes waar je tot in de late uurtjes kan feesten of gezellig een drankje kan doen voor het slapen gaan. Vooral de populaire plekken als Ibiza, Mallorca, Gran Canaria( een van de Canarische eilanden), Salou, Lloret de Mar en Blanes zijn er genoeg plekken om van de Spaanse sfeer en warmte te genieten in de avond.

Mustsee

Elke plek heeft wel een mustsee attractie die absoluut niet gemist mag worden als je daar heen gaat. Zo heb je op Mallorca in Magalluf een geweldige piraten avonturen show. Of op Ibiza voor als je van paarden houdt of in het algemeen dieren Ibiza Horse Valley. Een laatste voorbeeld in Lloret de Mar de Santa Clotilde Gardens bij elkaar schitterende tuinen om van te genieten. En zo heeft elke kustplaats wel iets moois om te bekijken wat zeker het bezoeken waard is tussen het zonnen door.
Pirates_Adventure3

Stranden

Natuurlijk ga je naar Spanje voor het lekkere weer en waarschijnlijk een zonvakantie. Daar horen mooie stranden bij. Hier een top vijf stranden die naast het lekkere weer ook schitterend zijn om te zien.

  1. Playa de Ses Illetes, Formentera, Balearen
  2. Playa de las Catedrales, Ribadeo
  3. La Concha beach, San Sebastián, Donostia
  4. Playa de Bolonia, Tarifa
  5. Playa de Cofete , Morro del Jable

Beste tijd om te gaan

In principe zijn Spanje en de eilanden die erbij horen voor elk seizoen goed om naar toe te gaan maar de beste tijd om lastminute naar Spanje te gaan zijn de maanden mei, juni of september. In de maanden juli en augustus kan het voor veel mensen onaangenaam warm worden.

Tags:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Menu Title