Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Een kindvriendelijke vakantie op Mallorca; 5 leuke activiteiten

Rate this post

Ben je op zoek naar een leuke vakantiebestemming voor het hele gezin? Dan is het Spaanse eiland Mallorca een perfecte keuze. Er is een grote verscheidenheid aan kindvriendelijke accommodaties, de stranden zijn ideaal om in te zwemmen en de leuke activiteiten liggen voor het oprapen. Bovendien schijnt op Mallorca bijna altijd de zon!

Ook zin in een heerlijk verblijf in Mallorca? Bekijk dan de volgende top activiteiten voor de nodige inspiratie:

1.     Maak een rondvaart in de “Coves del Drach” (Drakengrotten)

De Drakengrotten zijn de beroemdste grotten van Mallorca. Ze zijn ongeveer 4 kilometer lang en 25 meter hoog. Je kunt deze unieke plek bezoeken, tijdens een tour die elk uur opnieuw start. Hierbij ga je met een gids op onderzoek uit door het indrukwekkende grottenstelsel. Er is bovendien een leuke boottocht inbegrepen; een geweldige ervaring voor kinderen! De grotten liggen vlakbij de plaats Porto Cristo, in de gemeente Manacor.

2.     Beleef avonturen in het Jungle Parc

Een bezoek aan Jungle Parc Junior is een top activiteit voor kinderen van 4 tot 11 jaar. Dit boomhindernissen parcours bestaat uit verschillende boomplatforms, die met elkaar verbonden zijn via netten, zip-lijnen en schommels. Het Jungle Park heeft drie verschillende banen; afhankelijk van de leeftijd.  Zo is er altijd een geschikt parcours te vinden voor elk kind! Helaas voor de ouders, mogen zij alleen foto’s maken en genieten van de glunderende gezichten van hun kids. Maar dat is ook wat waard!

3.     Bewonder het onderwaterleven in het aquarium van Palma

Palma Aquarium herbergt meer dan 50 tanks, waar ruim 700 verschillende diersoorten leven. Je kunt er onder andere 11 soorten haaien, bultruggen, dolfijnen en talloze andere zeedieren spotten. Bovendien is er ook een kinderspeelplaats in de mooie mediterrane tuin, met als thema de Amazonejungle. Vooral de waterval van 7 meter hoog is prachtig!

Op vakantie naar Mallorca in coronatijd? De Balearen zijn hebben op dit moment een gele kleurcode. Dat betekend dat je geen coronabewijs nodig hebt bij terugkomst en niet in quarantaine hoeft te gaan.

4.     Ga zwemmen in Aqualand el Arena

Niets zo leuk als een dagje naar een waterpark met je kinderen. En dat kan in Aqualand; het grootste waterpark van Mallorca . Dit mooie park ligt vol met tientallen activiteiten om het hele gezin te vermaken. Er zijn onder andere 14 verschillende waterglijbanen, in alle soorten en maten. Sommigen zijn zo stijl dat je bijna een vrije val maakt! Natuurlijk kun je ook lekker genieten op een ligstoel, ijs en andere lekkere hapjes eten en zwemmen in één van de ruime baden.

5.     Ontdek inheemse diersoorten in het dierenpark Natura Parc

Deze kleine dierentuin is gelegen in een mooi plattelandsdorp, genaamd Santa Eugènia. Het herbergt een scala aan dieren; van traditionele Mallorcaanse boerderijdieren tot papegaaien, kangoeroes en zebra’s. Daarnaast is zijn er verschillende soorten reptielen, waaronder schildpadden uit Florida te bewonderen.

De dierentuin is lekker schaduwrijk, waardoor het ook tijdens de warmste dagen prima uit te houden is. Bovendien zijn er een café, een picknickplaats en een winkel op het terrein aanwezig. Ideaal voor een heerlijk dagje uit met de kids!


Zoals je ziet heeft Mallorca van alles in petto voor een geweldige vakantie met het hele gezin. En dit was nog maar het topje van de ijsberg. Plan dus snel je reis naar dit prachtige eiland en ga op avontuur!