Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eilandhoppen op de Canarische Eilanden: naar welk eiland boek jij je verre reis?

Rate this post

De zomervakantie is aangebroken, maar jij bent ten einde raad: waar gaat jouw reis dit jaar namelijk naartoe? Het aanbod is enorm, maar Zuid-Europa heb jij inmiddels wel verkend. Herkenbaar? Dan wordt het tijd om verder te kijken dan het vasteland van Europa en je eens te verdiepen in de mogelijkheden tot een reis naar de Canarische Eilanden.

Spanje is al jaren één van de meest populaire vakantiebestemmingen van Europa, maar ook de Canarische Eilanden vallen onder Spanje als autonome regio’s. De zeventien eilanden, waarvan zeven grote en zes kleine, zijn elk unieke plekken om te bezoeken en lenen zich perfect voor een avontuurlijke rondreis.

Over de Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden is een eilandengroep ten oosten van het vasteland van Spanje, waardoor je ideaal kan eilandhoppen of een overtocht kan maken van het vasteland naar één van de eilanden als onderdeel van je rondreis Spanje. La Palma, Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria zijn vier van de grootste eilanden, waar veel Nederlandse toeristen jaarlijks naartoe op vakantie gaan. Wanneer we in de geschiedenisboeken duiken, zien we dat de Canarische Eilanden ontstaan zijn als gevolg van een vulkaanuitbarsting. Nog altijd zijn er dan ook een aantal vulkanen actief, wat hoogtepunten zijn voor veel toeristen om te bezoeken. Bovendien heeft het geleid tot een divers landschap van woestijn- en berggebieden, stranden en wouden. Het landschap leent zich om die reden goed voor verschillende activiteiten, waardoor het aan te raden is om naast je slippers dus ook een stevig paar bergschoenen in je koffer mee te nemen.

Naar welk eiland op vakantie?

Doordat de eilandengroep uit zeventien eilanden bestaat, is er heel wat keuze uit eilanden die je kunt bezoeken. Doorgaans zal het drukker zijn op de zeven grotere eilanden, waar van alles te beleven valt. Op Tenerife maak je bijvoorbeeld een tocht naar de vulkaan, daal je af met een kabelbaan en wandel je over oranjebruine zandvlaktes. Daarnaast is Fuerteventura zeer geschikt voor actievelingen, want door de grote hoeveelheid wind zie je hier altijd surfers manoeuvreren op hoge golven. Wie echter niet van de avonturen is maar wel het nachtleven wil ontdekken, zal zich als een vis in het water voelen op het eiland Gran Canaria. Dit eiland is hét feesteiland van de Canarische Eilanden. La Palma daarentegen is juist het tegenovergestelde hiervan: de rust en ruimte zorgen ervoor dat je heerlijk kan relaxen op de langgerekte stranden. Ook hier geldt dat het verbluffende landschap zeker de moeite waard is om te verkennen, aangezien La Palma het groenste eiland van de eilandengroep betreft.

Boeken maar!

De Canarische eilanden zitten al met al vol verrassingen en hebben elk hun eigen charme. Zowel voor de rustzoekende toerist, de feestganger en de actieveling bieden de eilanden eindeloos veel activiteiten. Het landschap leent zich immers voor zonnen, surfen, wandelen, kanoën, fietsen en nog tal van andere activiteiten. Zie jij het dus al zitten om op vakantie te gaan naar deze Spaanse eilandengroep? Dan wordt het hoog tijd om de vakantie te boeken! Dit kun je uiteraard zelf doen door op zoek te gaan naar leuke accommodaties, gave activiteiten en aantrekkelijke vervoersaanbieders, maar je kunt ook hulp inschakelen van een vakantie-aanbieder zoals Riksja Travel. Op die manier word je namelijk geheel ontzorgd en ben je verzekerd van een onvergetelijke vakantie! Bovendien is het mogelijk om zelf activiteiten te ondernemen die niet in het programma zijn inbegrepen en heb je ruim de tijd om je eigen gang te gaan tussen de bedrijven door.