Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Heerlijk Lanzarote

Rate this post

Lanzarote, een van de eilanden van de prachtige Canarische eilanden. Gelegen voor de noordwestkust van Afrika en toebehorend aan Spanje, hebben de Canarische eilanden en Lanzarote eigenlijk het beste van beide werelden! Lanzarote is net als de andere eilanden van de Canarische eilanden ontstaan uit vulkanische activiteit en wordt daarom ook wel ‘Vuureiland’ of het ‘Zwarte eiland’ genoemd.

Het prachtige klimaat van Lanzarote

Door de vulkanische activiteit die het eiland hebben gevormd, is er een werkelijk uniek landschap op het eiland ontstaan. Miljoenen geleden uitgespuwde lava hebben het landschap gevormd tot wat het nu is, dat eigenlijk nog het meeste weg heeft van een maanlandschap. Door dit landschap is er maar weinig landbouw op het eiland, maar ook de passaatwinden die het noorden komen en vochtige lucht invoeren, zijn mede debet aan het moeilijk groeien van gewassen.
Ondanks het weinige groen op het eiland, is er toch meer dan genoeg te zien. Naast de weelderige stranden zoals je deze op alle Canarische eilanden vindt, vindt je ook oases met palmbomen, indrukwekkende duinlandschappen, witte zoutvlaktes en prachtige rotskusten. Uiteraard is de zee ook geweldig azuurblauw en een spektakel voor het hoofd.
Het landschap is relatief plat, zonder al te hoge bergen. Het klimaat laat zich het beste omschrijven als een droog en zacht woestijnklimaat, waardoor het zowel in de zomer als de winter aangenaam vertoeven is op Lanzarote.

Wat is er te zien op Lanzarote?

Het antwoord: meer dan genoeg! Er zijn diverse prachtige parken en monumenten waar je je zeker zult vermaken. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan Timanfaya, een park bestaand uit vulkaanresten zoals lavavelden en kraters. Op deze manier kun je op een interactieve maar toch educatieve manier ontdekken wat een vulkanische uitbarsting nu precies is en wat de gevolgen voor het landschap zijn. Er worden bijvoorbeeld ook zogenaamde uitbarstingen in het kleine nagebootst. Niet voor niets staat dit park op de lijst van UNESCO werelderfgoed. Ook lopen er op diverse plekken op het eiland lavatunnels, die ook zeker mooi zijn om te bezoeken.
Ook zeker de moeite waard is het bezoeken van het woonhuis van kunstenaar César Manrique, de man die voor een groot deel verantwoordelijk is voor het architectonische beeld van Lanzarote. Hij was degene die bepaalde dat de deuren en kozijnen van huizen op Lanzarote enkel de kleuren blauw, groen en bruin mochten hebben en dat gebouwen maximaal vier verdiepingen hoog mochten zijn.
Andere aanraders zijn het uitzichtpunt Mirador del Rio en de overweldigende cactustuin van Guatiza.

Informeer ook zeker bij je hotel wat zij voor trips en excursies organiseren. Vaak worden er leuke dingen ondernomen zoals een kraterwandeling, een safari met de jeep of een tocht naar de mooie zuidkust van het eiland.

Optimaal genieten van het lekkere weer

Lanzarote