Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Het prachtige Tarragona

Rate this post

Tarragona is een plaatsje aan de oostkust van Spanje. Het plaatsje is makkelijk te bereiken en ligt in de buurt van twee vliegvelden, waarvan een het vliegveld van Barcelona is. De stad ligt in de regio van Catalnonië en kan een echte aanrader genoemd worden, wanneer het aankomt op een dagje uit, wanneer u bijvoorbeeld in de buurt van Barcelona bent. Tarragona ligt aan de populaire toeristische streek rond de Costa Dorada. De eeuwenoude stad wordt gekenmerkt door de vele oud Romeinse overblijfselen. Deze overblijfselen zijn ook terug te vinden op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Het klimaat van Tarragona

Eigenlijk is het in Tarragona het gehele jaar prima te vertoefen. Dit komt door het mediterraan klimaat. Wanneer het in de zomer te warm wordt kunt u zich prima laten afkoelen door de Middelandse Zee, die vrijwel naast Tarragona ligt.

3683563587_c0caf48518_m

Bezienswaardigheden in Tarragona

Tarragona is een perfect voorbeeld van een stad waar u een hele dag zou kunnen rondlopen en verbluft zal worden door alle indrukken die u van deze stad zult krijgen. Dit heeft vooral te maken met de rijke geschiedenis van de stad. In 218 voor Christus werd de stad gesticht en is uiteindelijk uitgegroeid tot de hoofdstag van de gelijknamige provincie Tarragona. Doordat de stad door de Romeinen als fort werd gebruikt, zijn hier nog veel overblijfselen van terug te vinden, waaronder de meest populaire bezienswaardigheid, het Amfitheater. Dit theater werd gebruikt voor de dieren- en gladiatorengevechten die immens populair waren in die tijd. Naast dit theater is de kathedraal van Tarragona ook zeker het bezoeken waard. De kathedraal is terug te vinden op de heuvel in de stad. De heuvel beklimmen zal een flinke klus zijn, maar dit zal het ook zeker waard zijn door het uitzicht wat u z

ult hebben over de gehele stad Tarragona. De laatste populaire trekpleister van Tarragona is het Circ Roma. Het circus dat ook afstamt uit de Romeinse tijd was een van de populairste plekken in die tijd. Dit circus was ongeveer 325 meter land, 110 meter breed en bood plaats voor 250.000 bezoekers.

De restanten van dit circus zijn zeker het bezoeken waard. Onder dit circus zijn verschillende kamers en tunnels te vinden, waar veel te zien is en waar u zich echt in de Romeinse tijd zult wanen. Er is hier dus genoeg te beleven.

29335534673_80cf90649c_m

Het eten in Tarragona

Natuurlijk staat Spanje bekend om de tapas, die vrijwel overal te verkrijgen zijn, en dus ook in Tarragona. Een echte aanrader is het restaurant La Andaluza. Hier zult u simpele, maar overheerlijke tapas vinden. Daarnaast zult u hier ook een prima prijs/kwaliteitsverhouding tegenkomen.

Wanneer u vroeg aankomt in de stad Tarragona en toe bent aan een heerlijk ontbijt en koffie, dan kunt u terecht bij het La Marti restaurant. Hier zult u de lekkerste koffie van Tarragona aantreffen en kunt u genieten van heerlijke belegde broodjes en zoetigheden. Eigenlijk kunt u hier de gehele dag terecht voor een heerlijke maaltijd, dus er zal altijd wel iets lekker tussen zitten.