Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

La Gomera

Rate this post

Het paradijs voor alle natuurliefhebbers. La Gomera is een eiland waar u écht tot rust kunt komen. Het landschap van La Gomera is werkelijk adembenemend. La Gomera is (bijna) het kleinste eiland van de Canarische eilanden en één van de weinige eilanden die nog niet is aangetast door het toerisme. De grootste ‘attractie’ van dit eiland is dan ook de natuur van het eiland. Toeristen komen echt naar dit eiland om te wandelen en te genieten in de prachtige natuur.

Bent u opzoek naar een heerlijke vakantie waar u tot rust kunt komen en kunt genieten van elkaar en van de natuur? Dan is La Gomera, het magische eiland, de perfecte bestemming.

Bron: http://www.andersreizen.be/eBusinessFiles/ImageFiles/PhotoAlbum/Spanje%20La%20Gomera/La%20Gomera%2007%20Luc%20Lioen%2008.jpg
Bron: http://www.andersreizen.be/eBusinessFiles/ImageFiles/PhotoAlbum/Spanje%20La%20Gomera/La%20Gomera%2007%20Luc%20Lioen%2008.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geschiedenis

La Gomera is ontstaan door de vulkaanuitbarstingen op de bodem van de Atlantische Oceaan, dit is waarschijnlijk miljoenen jaren geleden gebeurt. In het landschap van La Gomera is nog steeds die geschiedenis te zien. De Berbers uit Noord-West Afrika zijn de eerste bewoners van La Gomera geweest. Deze bevolkingsgroep woonde hier vanaf ongeveer vijfhonderd voor Christus. Aan het einde van de vijftiende eeuw werd dit eiland veroverd en kreeg het nieuwe bewoners, de Spanjaarden.
In deze geschiedenis komt zelfs een bekende voor. In 1492 verbleef Columbus namelijk een tijd op dit eiland, hij was toen op ontdekkingsreis naar Amerika en maakte een tussenstop op dit prachtige eiland. Het huis waar Columbus destijds verbleef, Casa de Colon, is nu een toeristische attractie.
La Gomera heeft altijd geleefd van de landbouw. Dit veranderd nu langzaamaan, tegenwoordig verkrijgt het eiland meer inkomsten door het toerisme. Deze switch heeft La Gomera vooral te danken aan de rederijfamilie Olsen.
La Gomera hecht veel waarde aan de traditionele huizen die al vele jaren op dit eiland staan. Een aantal jaar geleden kwam er voor deze huizen een subsidie vrij, deze was bedoelt om de huizen te restaureren. La Gomera wilde hiermee realiseren dat er geen nieuwe moderne huizen werden gebouwd, maar dat de traditionele huizen werden behouden en toch voorzien van alle behoeften van de bewoners.

 

Natuur

Bron: http://www.lascasascanarias.com/nederlands/img/la-gomera-liste/vakantie-la-gomera.jpg
Bron: http://www.lascasascanarias.com/nederlands/img/la-gomera-liste/vakantie-la-gomera.jpg

La Gomera ligt ten westen van Tenerife. Dit eiland hoort bij Spanje, maar ligt in de Atlantische oceaan voor Marokko. La Gomera heeft door deze ligging een heel constant klimaat. Het hele jaar door is het in La Gomera dus lekker weer.

Waarom wordt La Gomera het magische eiland genoemd? Dat is toch echt door de prachtige veelzijdige natuur. La Gomera is een eiland met veel zon en hoge luchtvochtigheid. Door deze twee factoren heeft La Gomera een enorm veelzijdig binnenland als het gaat om planten en bomen. De prachtige vormen van de typische laurierbomen met als achtergrond een mooie blauwe lucht heeft La Gomera de titel ‘Magisch eiland’ gegeven.
La Gomera is een vulkanisch eiland en dat is vooral te zien aan alle prachtige bergen en kliffen. De stranden op dit eiland zijn hierdoor ook vaak zwart met kiezelstenen.
Een voorbeeld van een prachtige rots in La Gomera is Los Roques. Los Roques zijn steile rotswanden die u een geweldig uitzicht geven over heel het eiland.
In het westen en het noorden van La Gomera wordt het landschap getekend door alle prachtige terrassen. Op dit terrassenlandschap worden verschillende producten verbouwd, zo zijn er bijvoorbeeld aardappels, bananen en dadels.

 

Bezienswaardigheden

Bron: http://www.andersreizen.be/eBusinessFiles/ImageFiles/PhotoAlbum/Spanje%20La%20Gomera/La%20Gomera%2007%20Luc%20Lioen%2008.jpg
Bron: http://www.andersreizen.be/eBusinessFiles/ImageFiles/PhotoAlbum/Spanje%20La%20Gomera/La%20Gomera%2007%20Luc%20Lioen%2008.jpg

De bezienswaardigheden en de natuur liggen nauw met elkaar verbonden in La Gomera. Zo is het eerder genoemde landschap in La Gomera al een geweldige bezienswaardigheid.

Ondanks dat heel het eiland geweldig is om te zien, is er één plek waar u echt geweest moet zijn. Deze plek heet het Parque National de Garajonay. Dit nationale park in het enige oerbos in Europa. De bomen en planten die hier groeien zijn zeer uniek. Er groeien in dit bos bomen van wel 2000 tot 3000 jaar oud. Er wordt gezegd dat bijna alle bomen en planten in dit bos uit de oertijd komen. De reden dat deze bomen en planten op dit eiland nog bestaan is omdat de IJstijd de Canarische eilanden heeft gespaard, deze extreme kou heeft de bomen en planten dus niet kunnen uitroeien. In dit park zijn gidsen aanwezig die u alles willen vertellen over dit prachtige bos, echt een bijzondere ervaring!

 

Uniek

Bron: http://www.lagomera.travel/img/slideSilbo2.jpg
Bron: http://www.lagomera.travel/img/slideSilbo2.jpg

In La Gomera communiceert de bevolking op een zeer bijzondere manier. De mensen communiceren namelijk per fluit. De mensen kunnen zich doormiddel van deze fluit op vierduizend verschillende manieren uiten. Deze manier van communicatie heet: Silbo.
Silbo werd een tijd gezien als geheime taal, dus was een verboden taal. Sinds vier jaar mag deze taal weer ‘gefloten’ worden en wordt er zelfs les in gegeven op basisscholen. Silbo wordt gegeven op basisscholen, omdat door alle technologieën de ‘taal’ bijna leek te verdwijnen.
U zult denken waar komt Silbo vandaan? Hierover verschillen de meningen. Er zijn twee theorieën over hoe Silbo zou zijn ontstaan. De eerste is dat Silbo uit Noord-Amerika komt met de eerste mensen die zich op Silbo vestigden. De tweede theorie is dat deze vorm van communicatie op het eiland zelf is ontstaan.
Welke theorie ook waar is, het is duidelijk dat Silbo heel bijzonder is.

Bent u toe aan een ontspannen vakantie, waar u heerlijk tot rust kunt komen? La Gomera heeft u enorm veel te bieden. U zult ervaren dat dit ‘Magische eiland’ ook voor u een magisch eiland is. Geniet nu van alle prachtige natuur en historie die La Gomera te bieden heeft.

 

 De beste aanbieding naar La Gomera

Schermafbeelding 2015-10-08 om 15.28.51