Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Last minute naar Ibiza

4/5 - (1 stemmen)

Het eiland staat bekend om zijn feesten en de bewoners komen in de nacht pas tot leven. Ook is er een film opgenomen genaamd Verliefd op Ibiza. Ibiza is het eiland van de discotheken, feestgangers en de hogere klasse zegt men. Maar daarnaast is het eiland ook prachtig om te zien. Het is een Spaans eiland dat deel uitmaakt van de Balearen eilandengroep. En naast alle feesten die daar zijn is er overdag ook genoeg te doen en te bezichtigen. Mooie steden en kunstwerken die bezocht kunnen worden en enkele leuke activiteiten die niet overgeslagen mogen worden.

Geschiedenis van Ibiza

hippiemarkt ibiza
Het eiland Ibiza is gevormd door de Grieken en Ibiza-stad is door hen helemaal gevormd en heette voorheen Ybshm wat later Ibiza is geworden. Maar de Spanjaarden en inwoners spreken het uit als Eivissa. Na de Grieken hebben de Christenen het eiland overgenomen en die hebben ook zo hun sporen achtergelaten. De Christenen werden verdreven door de Catalanen en zo nu en dan is het eiland van verschillende volkeren geweest. Dat had tot gevolg dat het zo gevormd is tot hoe het nu is. Zo zijn de Arabieren verantwoordelijk voor hun architectuur en dit is nog goed te zien in een gedeelte van Ibiza-stad. En zo heeft elk volk wel iets achtergelaten op het eiland. Het was namelijk erg in de trek vroeger en het eiland werd ook veel belaagd door piraten die alles wilde plunderen. Pas in de 15de eeuw hoorde het eiland officieel bij Spanje maar het eiland werd wel nog veel belaagd door de piraten. De hoeveelheid interesse in het eiland kwam door de voedingstoffen die daar te vinden waren op het eiland. Het werd hierdoor ook een van de grootste handelsplekken van dat moment. Hierdoor heeft het eiland goed kunnen groeien. In de jaren zeventig hadden de zonzoekers het eiland pas ontdekt en zo groeide het toerisme steeds verder. In de jaren zeventig werd het vooral bezocht door hippies en kunstenaars die zo hun sporen hebben achter gelaten en van daar dat men aan hippies denkt als men Ibiza hoort. Maar uiteindelijk is het eiland een feesteiland geworden en is het zoals het nu is een paradijs voor feestgangers en zonliefhebbers.

Bezienswaardigheden en cultuur

Aangezien het eiland door zoveel volken is gevormd tot wat het nu is. Is er genoeg cultuur en zijn er genoeg bezienswaardigheden om te bezoeken. Men vergeet het wel eens door alle feesten en de heerlijke stranden maar Ibiza bruist van de cultuur en bezienswaardigheden.

Cultuur

dalt vila ibiza
Er is zoveel cultuur op het eiland er is zelfs een plaats dat op de Werelderfgoed-lijst staat genaamd Sa Caleta. Dus daar is al zoveel aan cultuur en sfeer om te beleven dat je even in een andere wereld bent. Daarnaast hoort Ibiza bij Spanje en heeft dus ook de Spaanse feesten en cultuur. Zoals de Katholieke rituelen en feesten neem bijvoorbeeld Carnaval. Dat is een traditie op Ibiza dat elk jaar heel groots wordt gevierd ook wel het Rio de Janeiro van Europa. Alle inwoners feesten dan de hele nacht door en er staan overal kraampjes want het is een straat feest die op het hele eiland wordt gevierd. Dan heb je ook nog de hippies die een vleugje cultuur laten zien op de hippiemarkten. Het zijn druk bezochten markten door zowel de inwoners als de toeristen. Dit zijn pas enkele cultuur aspecten en genoeg reden om er eens een kijkje te nemen.

Bezienswaardigheden

Naast cultuur zijn er ook bezienswaardigheden die bij de cultuur passen of iets uitdrukken wat echt bij Ibiza hoort. Er zijn genoeg bezienswaardigheden te bewonderen een daarvan is Santa Eularia des Riu. Dit is een haven waar genoeg te doen en te bekijken is. Zoals de boulevard en de verdedigingstorens van jaren oud en de kerk Es Puig de Missa of molens. Zo is er nog veel meer te bewonderen in en rondom de haven Santa Eularia des Riu. Op een andere plek op het eiland bevindt zich Dalt Vila en dat is de oude stadskern van Ibiza-stad. Je kan daar opgegraven stadsmuren uit de 16de eeuw bewonderen. En ook is daar de kathedraal Santa Maria d’Eivissa die uit de 14de eeuw komt. Een andere bezienswaardigheid is het ei van Columbus, deze is ook op het culturele Ibiza te vinden. Je vind het ei in het stadje Sant Antoni de Portmany , waar je ook een prachtige zonsondergang kan bekijken.

Eten en drinken

gazpacho
Ook op Ibiza houden ze van eten en veel ook. Wat dat betreft zijn ze hetzelfde als de Spanjaarden en nemen ruim de tijd voor het eten. Op het eiland is er ook elke dag verse vis en daar wordt uitgebreid mee gekookt. Op Ibiza kan je dus genieten van verse vis, krab of andere zeedieren en dat dan geserveerd met heerlijk gekruide rijst maakt het gerecht helemaal af. Typische gerechten van Ibiza zijn net als in Spanje de paella en de gazpacho (tomatensoep). Bij het eten hoort een verfrissend drankje zoals Sangria of Cava, wat typisch Spaanse drankjes zijn. Wil je nu een typisch drankje van Ibiza drinken dan is Frigola iets wat je moet proberen. Ibiza is namelijk van de likeuren en Frigola is een van de bekende likeuren. Hieronder een top 5 restaurants die echte aanraders zijn om er te eten als je er in de buurt bent.
1. Donde Marian y Miguel ( BBq, Mediterraan, Spaans, Steakhouse)
2. Lamia Café (Italiaans, Mediteraan, Internationaal)
3. The Old Smugglers Inn (Caraiben, Engels, Italiaans, Tapas, Grill)
4. Sa Carboneria (Mediterraan, Steakhouse)
5. Restaurante S’Ametller ( Mediterraan)

Ibiza by Night

Een vakantie op Ibiza kan natuurlijk niet zonder daar uit te gaan en eens even op Ibiza-stijl een feestje te vieren. Het hoort wel bij een vakantie naar Ibiza, het is ten slotte het eiland van de grote feesten en het non-stop feesten. Al jaren reizen bekende Dj’s uit heel de wereld naar Ibiza om daar te draaien in de meest spectaculaire clubs met danseressen en alles er op en eraan. Bijna elke discotheek of club is wel tot zonsopgang. In elke stad is er wel wat te beleven en bevindt zich wel een bekende discotheek. Hieronder lees je een top 5 van discotheken die je kunt bezoeken waar een feestje altijd groots zijn en een knaller.
ibizabynight
1. Discotheek Amnesia (San Rafael)
2. Discotheek Space (Sant Josep de Sa Talaia)
3. Discotheek Pacha ( Ibiza-stad)
4. Discotheek Es Paradis (San Antonio de Portmany)
5. Discotheek Privilege (San Rafael)

Top 5 bezienswaardigheden

Deze top vijf is een lijstje met culturele bezienswaardigheden die een andere kant van Ibiza laten zien. Dat bewijst dat er niet alleen gefeest wordt op Ibiza maar dat het cultureel gezien ook een schitterend eiland is om te bezoeken.
1. Port de Sant Miquel
2. Torre de Portinatx
3. Faro de Botafoc
4. Estatua del Sagrado Corazon de Jesus
5. Punta d’es Moscarter

Top 5 hotels

1. Palladium Palace Ibiza Resort
2. Barcelo Pueblo Ibiza
3. Osiris Ibiza
4. Ibiza Playa
5. Mar Amantis I&II

Aanbiedingen lastminute Ibiza

Ibiza