Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Málaga

Rate this post

Vakantie Málaga

Málaga is de op vijf na grootste stad van Spanje. De stad ligt aan de Middellandse Zee, aan de toeristische Costa del Sol. De stad heeft iets meer dan 500.000 inwoners en de voetbalclub Málaga CF speelt haar thuiswedstrijden in het La Rosaleda stadion, die ruimte biedt aan 33.000 bezoekers. De stad heeft een mediterraan klimaat en subtropisch klimaat en heeft geen last van extreme hitte, maar heeft een zeer aangenaam klimaat, waar menig vakantieliefhebber blij van wordt.
Malaga hoofd

Geschiedenis Málaga

Rond 800 voor Christus werd Málaga gesticht door de Feniciërs die de haven van Málaga als handelspost gebruikten. Door overstromingen werd Málaga verlaten door de Feniciërs en daarna kwamen de Grieken de stad bewonen en vervolgens na 70 jaar veroverd door de Carthagen. Diezelfde Carthagen verloren in 202 de strijd van de Romeinen en die namen de macht in Málaga over. Zij gebruikten de stad als belangrijke handelspost en er werd zelfs een Romeins Theater gebouwd. In de duizenden jaren erna kwamen de Moren en Katholieke koningen nog aan de macht in Málaga waardoor er heel veel bezienswaardigheden in de stad nu nog te zien zijn.
Tijdens de Spaanse Oorlog in de jaren ’30 werd Málaga door de Italiaanse luchtmacht gebombardeerd en vluchtten de mensen naar het dichtbij gelegen Almeria. Na de burgeroorlog stond Málaga onder strenge dictatuur van de dictator Franco. Na de val van het regime van Franco begon Málaga op te fleuren en heeft het zich nu als bruisende stad neergezet. Het is een erg belangrijke stad in Spanje op economisch gebied, maar ook voor toeristen. Er zijn nog zoveel mooie bezienswaardigheden te zien van de rijke historie van de stad en dat zorgt ervoor dat Malaga een zeer mooie stad is om te bezoeken.

Bezienswaardigheden Málaga

Het Arabische fort die op een heuvel bij Málaga staat wordt de Alcazaba genoemd. Het fort steek hoog uit boven de rest van de stad dus je zal een fantastisch uitzicht hebben daar over de stad en over de haven van Málaga. Het fort is gebouwd door de Moren en diende als bescherming voor het kasteel, Gibralfao. Het kasteel staat binnen de verdedigingsmuren van het fort en beide zijn dagelijks te bezoeken. Een echte aanrader door de rijke historie van de stad en door het mooie uitzicht dat je ervoor terugkrijgt.
Fort malaga
Pablo Picasso is geboren in Málaga en daarom staat er ook een heel mooi en leuk museum in de stad die je kunt bezoeken. De naam van het museum is de Museo Picasso. Heel veel van zijn kunstwerken zijn hier te aanschouwen en zijn familie heeft deze kunstwerken geschonken. Een echte aanrader als je gek bent op de kunst van Picasso, aangezien dit ook zijn geboortestad is, is het helemaal een aanrader!

De kathedraal van Málaga is een hele mooie kathedraal die te bewonderen is in de stad. De bouw van de kathedraal heeft tweeënhalve eeuw geduurd en heeft allerlei verschillende bouwstijlen, wat de kathedraal zo uniek maakt. Het oog voor detail is heel uniek aan deze kerk, aangezien het van binnen en buiten een prachtige kathedraal is om te aanschouwen.
kathedraal malaga
Daarnaast is de haven van Málaga een erg mooie plek om jouw middag door te brengen. De haven werd vroeger door verschillende volkeren als handelspost gebruikt door de gunstige ligging van de stad. Daarnaast is er een hele nieuwe promenade gebouwd met een winkelcentrum, allerlei bars en restaurants en een prachtige tuin met palmbomen. Je kunt je ogen uitkijken hier en je kunt genieten van de aangename temperaturen die Málaga biedt, vooral bij de haven!

Uitgaan in Málaga

De mensen uit Málaga houden van feestjes en daarom kan dit ook elke dag in het centrum van Málaga. Voor iedereen ze smaak is er wel een bar of discotheek te winnen die aan jouw eisen voldoet en er wordt regelmatig in bars live muziek gespeeld. In het weekend is het erg druk met uitgaan en zullen de lokale mensen allemaal een hapje eten in de warme buitenlucht om vervolgens te verzamelen bij één van de gezellige pleinen waar wordt gedronken, gegeten en spontaan worden gemaakt voor de avond en nacht die nog komen gaat. Eerst genieten van heerlijke Spaanse tapas om vervolgens jouw avond onvergetelijk te maken. Zeker een aanrader om een avondje uit te gaan in Málaga mede door middel van de vriendelijke mensen in de stad en het spontane ervan. Daarnaast is genieten van een lekkere cerveza of sangria in de buitenlucht natuurlijk een heerlijk moment op een vakantie.

Malaga1

Vervoer

Vanuit Málaga zijn werkelijk alle richtingen op te gaan per trein en kan je genoeg andere plekken in Spanje bezoeken. Sinds kort beschikt Málaga over haar eigen metronetwerk en is het reizen binnen de stad een stuk gemakkelijker geworden. Daarnaast beschikt Málaga ook over 34 stadsbussen en vier nachtbussen die jou op plaats van bestemming kunnen brengen. Málaga is een zeer bruisende stad die elke vakantieganger bezocht zou moeten hebben!

Top 5 hotels Málaga

Hotel Molina Lario
Hotel Villa Guadalupe
Vincci Seleccion Posada del Patio
Barcelo Malaga
Hotel La Chancla

Aanbiedingen Málaga vakantie

Malaga