Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Maó

Rate this post

Puerto-Mao-Menorca-1900x900

De hoofdstad van het eiland Menorca is Maó, deze stad telt rond de 28.000 inwoners en is 1 van de belangrijkste steden van het eiland. De stad ligt aan de oostkant van het eiland en is onderdeel van de regio Balearen samen met Mallorca en Ibiza. Menorca is misschien wel het minst bekend van deze eilanden, maar dit eiland is zeker een bezoek waard. De oppervlakte van de gemeente Maó is zo’n 117 vierkante kilometer.

Klimaat en natuur

Het klimaat in Maó is hetzelfde als de rest van de streek, in de zomer kan het er erg warm worden. Maar gelukkig staat er op het eiland wel een aangename bries, dit maakt het in de zomer zeer aangename vakantiebestemming. In de winter is het op Menorca wat milder en regent het er vaker, maar met een gemiddelde temperatuur van 14 a 15 graden is het zeer aangenaam. De natuur op het eiland en rond de stad is redelijk groen te noemen, dit komt doordat er in de herfst en winter meer regen valt. Ook zijn er veel mooie witte stranden met helder water en zijn een aantal mooie baaien.

Bezienswaardigheden

De stad Maó heeft een aantal mooie en historische bezienswaardigheden, zoals de haven, de haven was vroeger een belangrijk toevoer van spullen en voedsel. Dit zorgde ervoor dat de stad steeds belangrijker werd en uitgroeide tot de hoofdstad. Het is daarom zeker aan te raden om de stad een keer per boot te bezoeken, zo arriveert u in de stad en ziet u haar in haar volle glorie. Naast de haven zijn er tal van mooie gebouwen en pleinen. Een voordeel van de historische binnenstad is dat deze geheel autovrij is, dit maakt het mogelijk om deze mooie stad te voet te ontdekken. Het centrale plein genaamd, Placa d’Espanya, is een historisch plein. Dit plein is omgeven met historische gebouwen en is daarom zeker een bezoekje waard. Bijvoorbeeld de kerk Eglésia del Carmen is gelegen aan dit plein, deze kerk is gebouwd in de barokstijl. Dit imposante gebouw kunt u bezoeken tijdens uw bezoek aan de stad. Aan de andere kant van het plein bevindt zich de stads markt, deze markt staat bekend om haar verse streekproducten en vis. Deze markt vindt plaats in oude kloostergebouwen, waardoor de kraampjes staan onder de bogen van deze oude gebouwen. Er bevindt nog een andere kerk aan het Placa d’Espanya, de Santa Maria kerk, deze kerk is in de 18e eeuw herbouwd en heeft een andere stijl gekregen, het interieur is somber te noemen, maar het belangrijkste aan deze kerk is het grote orgel. Tevens is deze kerk het gemeentehuis van de stad.
Ook dichtbij het plein gelegen is het Teatro Principal, het oudste operagebouw in Spanje. Verder heeft Maó een oud fort om de stad, deze is ook zeer aangenaam om te zien en een bezoekje waard.
Net buiten de stad zijn er ook een aantal oude forten en kastelen te bezoeken.

Eten en drinken

De stad Maó kent een aantal plaatsen waar goed gegeten kan worden, ook kan hier zeker genoten worden van een drankje. Het is dan ook zeer aan te raden om hier te genieten van de streekproducten, vaak wordt er vis geserveerd, deze zijn vaak heel erg vers. Maar als u hier geen trek in heeft kunt u uit tal van andere restaurants kiezen, deze serveren internationale keukens.

Er zijn genoeg mogelijkheden om naar deze stad te komen, een dag trip naar deze stad is daarom zeer aan te raden, ook als u aan de andere kant van het eiland bent neergestreken.

menorca