Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Marbella vakantie

3/5 - (1 stemmen)

Vakantie Marbella

Geschiedenis en cultuur

De zeer populaire badplaats Marbella ligt in Andalusië, in het zuidelijke gedeelte van het prachtige land Spanje. Marbella is voornamelijk bekend vanwege haar schitterende haven Puerto Banus, dit is tevens de meest prestigieuze haven van het Middellandse zee gebied.  De koning van Saoedi-Arabië heeft hier bijvoorbeeld zijn gigantische jacht liggen.
Marbella wordt gezien als een van de belangrijkste plaatsen van de Costa de Sol en heeft een zeer rijke geschiedenis. Door middel van enkele onderzoeken en opgravingen is er bewezen dat er in de neolithische en paleolithische tijd al mensen in dit gebied woonden.

Marbella was jarenlang in de ban van de islamitische overheersing, in deze tijd werd de stad ook omgebouwd tot een ommuurde stad genaamd Marbil-la. Binnen de muren van deze stad werd er een kasteel op poten gezet die omringd werd door een gracht met slechts 3 ingangen. De overblijfselen van dit kasteel is tot op de dag van vandaag dan ook een zeer populaire trekpleister voor toeristen van Marbella. In 1485 werd Marbella veroverd door Fernando, de katholieke koning. Na de verovering door Fernando onderging de stad een flink groei, de structuur van Marbella werd sterk verbeterd. In deze tijd moest de lokale bevolking het voornamelijk hebben van landbouw, veeteelt en visserij. Marbella is ook enorm bekend vanwege haar overheerlijke zoete wijnen die afstammen uit de Arabische periode.

Aan het einde van de twintigste periode groeide Marbella pas echt uit tot een zeer aantrekkelijke badplaats voor toeristen. Dit had grote gevolgen voor de stad en het gebied om het centrum heen. Zo werden er nieuwe wegen, parken en golfbanen aangelegd speciaal voor toeristen. Marbella is steeds verder uitgegroeid tot een zeer geliefde vakantiebestemming onder veel toeristen.

fuertehoteles.com

Natuur en klimaat

Marbella wordt gezien als een van de belangrijkste badplaatsen in het zuiden van Spanje.
Dit komt door de vele zonne-uren en de zeer prettige sfeer die hier voornamelijk overheersen.
De vele zonne-uren zorgen ervoor dat er jaarlijks weer duizenden Nederlanders naar dit gebied trekken om te genieten van een heerlijke zonvakantie. De stad staat bekend om haar prachtige golfbanen die van oktober tot april jaarlijks geopend zijn. Deze golfbanen worden onderhouden door natuurlijke regenval.

Marbella beschikt over een gematigd mediterraan klimaat dat logischerwijze wordt beïnvloedt door de Middellandse zee. Door deze invloeden komen er maar zelden extreme weersomstandigheden voor. De gemiddelde neerslag ligt in Marbella voornamelijk in de winter een stuk hoger dan in andere delen van Spanje. In een paar maanden kan er in dit gebied net zoveel neerslag vallen dan in sommige gebieden in heel het jaar. Dit is ook een van de redenen waarom er veel groen aanwezig is in dit gebied.

hestiamarbella.com
hestiamarbella.com

Toerisme

Marbella is een enorm belangrijke plaats dus binnen de Costa del Sol, jaarlijks is het hier gemiddeld rond de 19 graden Celsius. In dit gebied zijn tal van hotels en appartementen gebouwd speciaal voor toeristen die voornamelijk over wat meer geld beschikken dan de ‘gewone’ toerist. Marbella heeft de beschikking tot ruim tien golfbanen en heeft een geweldige haven tot haar beschikking. Mensen die sportief aangelegd zijn kunnen hier prima hun vakantie vieren, de stad heeft naast Golf ook enorm veel watersportactiviteiten voor jou te bieden.
Málaga en Algeciras zijn omliggende steden die makkelijk bereikbaar zijn met de bus, er loopt namelijk een goede busverbinding langs de kustlijn.

http://www.costas-casas.nl
http://www.costas-casas.nl

Bezienswaardigheden

Marbella wordt voornamelijk gezien als een badplaats die zeer chique is. In deze stad bevinden zich veel luxe winkels en restaurants. Omdat er veel mensen komen die boven modaal verdienen worden er ook vooral veel grote villa’s en appartementen aangeboden. Wie graag een balletje wilt slaan op de golfbaan heeft genoeg aanbod in Marbella. Een Buggy safari wordt ook aangeraden door veel mensen, hiermee maak je een unieke tour rondom de prachtige stad Marbella. Daarnaast wordt een bezoekje aan het historische oude centrum van Marbella ook aangeraden voor toeristen. Het Museo del Grabado Español Contemporáneo een museum die grafische kunst laat zien is ook zeer populair onder toeristen.  De jachthaven van Puerto Banús is ook zeker iets wat je gezien moet hebben, dit is misschien wel de mooiste haven van heel Europa.

marbellabeachvilla.com
marbellabeachvilla.com

Eten en drinken

Marbella heeft vele tapasbars voor jou te bieden waar de echte Spaanse sfeer naar bovenkomt en waar je kennismaakt met de lokale keuken. Marbella heeft een zeer gevarieerd aanbod omtrent restaurants, de meest prominente restaurants liggen voornamelijk aan de promenade achter het strand en in het traditionele centrum van Marbella. Als je een avondje luxe uiteten wilt wordt de haven van Puerto Banús voor jou sterk aangeraden.

Uitgaan

Wanneer je een vakantie in Marbella doorbrengt kan je gebruik maken van de talloze uitgaansgelegenheden die deze stad voor jou te bieden heeft. In Puerto Banús bevinden zich met name de wat exclusievere clubs. In het oude traditionele centrum van Marbella bevinden zich met name de kleine barretjes en kleine kroegen. In de meeste clubs van Marbella gaat het om zien en gezien worden, eigenlijk iets wat zich overdags in sommige delen van dit gebied ook afspeelt. Toeristen moeten wel rekening houden met het feit dat de prijzen in Marbella nou eenmaal hoger liggen dan in andere toeristische plaatsen.
Olivia Valera is een exclusieve club waar voornamelijk veel jetset naar toe trekt in de nacht, Dreamers is een van de meest bekende clubs in Marbella en TIBU Banús is ook een zeer exclusieve club die je sowieso bezocht moet hebben tijdens je vakantie in Marbella.

http://spainattractions.es/wp-content/uploads/2014/02/Tibu-Banus-club.jpg
http://spainattractions.es/wp-content/uploads/2014/02/Tibu-Banus-club.jpg

Top vijf hotels

1. La Villa Marbella – Charming hotel
2. Hotel Claude Marbella
3. The Marbella Heights Boutique Hotel
4. Marriott’s Marbella Beach Resort
5. La Morada Mas Hermosa Hotel

(Bron : www.tripadvisor.nl )

Top vijf restaurants

1. Restaurant Barrocco
2. Restaurant Paco Jimenez
3. Restaurant Beckitts
4. Restaurant Bistro Paloma
5. Restaurant Messina

(Bron : www.tripadvisor.nl )

Top vijf bezienswaardigheden

1. Marbella Old Quarter
2. Evenida del Mar
3. Iglesia Mayor de la Encarnación
4. Marbella Club Golf Resort
5. Puerto Banús Marina

(Bron : www.tripadvisor.nl )

Lastminutes naar Marbella

Marbella