Hotspots

Minder bekende plekken in Spanje

Minder bekende plekken in Spanje 3.67/5 (73.33%) 9 votes

De laatste tijd zijn er een heleboel bekende plaatsen, tradities en feesten voorbij gekomen van het land Spanje. Daarom leek mij het leuk om jullie mee nemen naar de plekjes die zich iets meer in de achtergrond begeven. De minder bekende plekken. Deze plekken zijn wat minder toeristisch als bijvoorbeeld de Sagrada Familia in Barcelona of het Santiago Bernabéu stadion in Madrid. Veel mensen vinden deze verlaten plekken vaak fantastisch. Het zorgt ervoor dat je echt tot rust komt en je kan genieten van het adembenemende uitzicht die deze plekken met zich mee nemen. Hieronder vinden jullie de top 5 mooiste plekjes in willekeurige volgorde.

1. Garganta de Los Infiernos, Extremadura
Een hele mond vol voor deze adembenemende plaats. Het is een natuurlijk gebied vol met beken, watervallen en natuurzwembaden in cirkelachtige vormen. Het is het ideale gebied om een wandeling te maken, mede door de mooie omliggende groene natuur. Het heeft een fabel achtige uitstraling zoals je het in een sommige films tegen komt. Het ligt ten noorden van de provincie Cáceres.

2. Bárdenas Reales, Navarra
Op deze manier heb je Spanje nog nooit gezien. Het kenmerkt zich namelijk niet doormiddel van een blauwe zee en heerlijke stranden. Dit is een natuurpark met een robuuste uitstraling dat gevormd is door natuurlijke factoren zoals de wind. Het heeft een prachtige filmachtige uitstraling en geeft je het gevoel alsof je door de woestijn loopt!

3. Cueva de Los Verdes, Lanzarote
Het woord Cueva heeft misschien al verklapt dat het om een cave, oftewel grot gaat. Het is één van de langste lava tunnels ter wereld! Niet zo gek dat dit te vinden is op een vulkanisch eiland. Het is ruim zeven kilometer lang en is vandaag de dag open voor publiek zodat iedereen er kan van genieten.

4. Picos de Europa
De pieken van Europa. Eén van de mooiste gebergte van Europa. Dit is echte dé plek voor mensen die houden van een actieve vakantie. Hoewel het gebied steeds populairder wordt is de kans nog steeds erg klein dat je iemand tegen komt. De plek is uitermate geschikt voor hiken, klimmen en kajakken. Het uitzicht is adembenemend dus vergeet vooral je foto camera niet!

5. Minas de Riotinto, Huelva
De volgorde is willekeurig en hoewel deze pas op de vijfde plek staat is dit misschien wel de mooiste plek in heel Spanje! Van deze plek zal je mond echt open vallen. De aarde en rivieren zijn hier namelijk helemaal rood. Het geeft je het idee dat je je op een andere planeet bevindt maar dat is niet het geval. Het dankt zijn rode gloed waarschijnlijk aan het feit dat het gebied een mijn historie heeft.  5000 jaar geleden zochten de romeinen hier al naar koper en ijzer.

Deze plekken zijn minder toeristisch dan Barcelona, Palma en Sevilla. Het feit dat het wat rustig is en dat het een curieuze uitstraling heeft maken het misschien wel van die mooie plekjes. Dit zijn stuk voor minder bekende plekken die je nooit meer zult vergeten en je aan al je bekenden zal aanraden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Menu Title