Uncategorized

Mooiste plekken in Spanje

Mooiste plekken in Spanje 1.00/5 (20.00%) 2 votes

Spanje is een veelzijdig land. Je hebt er prachtige steden waar je culturele bezienswaardigheden kunt bezoeken, mooie natuur en fijne strandjes om lekker te zonnen. Er zijn zo veel mooie dingen te zien in het land en om die reden heb ik een lijstje samengesteld met de mooiste dorpjes en bezienswaardigheden van het land.

Ronda

Ronda is één van de oudste steden in Spanje en ligt in de provincie Málaga. Als je de stad bezoekt zal de Tajo kloof die midden in de stad ligt gelijk je aandacht trekken. De ‘Nieuwe Brug’ verbind de steden aan elkaar. Het duurde veertig jaar om deze brug te bouwen. Er zijn ook twee andere bruggen die de kloof overbruggen. Als je op vakantie bent in de stad Málaga is het zeker de moeite waard om dit stadje te bezoeken.

8330220640_cee1459c2b_k

Fuerteventura

Dit is een van de eiland van de Canarische Eilanden. Het eiland is perfect voor een relaxte strandvakantie omdat er aan stranden geen gebrek is. Het hele jaar is er een aangename temperatuur waardoor het een populaire bestemming is. Met name surfers komen graag naar Fuerteventura vanwege de hoge golven. De stranden zijn parelwit waardoor het lijkt alsof je op een tropische locatie bent.

Garganta de los Infiernos

Dit is een natuurreservaat in Jerte in de provincie Cáceres. Dit gebied heeft alles wat je van een natuurreservaat kan verwachten: hoge watervallen, mooie rotsen, beekjes en natuurzwembaden waar je lekker kunt zwemmen. Dit is een top bestemming voor mensen die graag wandelen.

16538953503_81deaf8bf7_b

Bárdenas Reales

In Navarra ligt het grote natuurpark Bárdenas Reales, wat een halfwoestijn is dat niet veel mensen kennen. De woestijn van grote bergen, hoogvlakten en steile rotsen kunnen zo in een oude western-film. Vroeger leefden er krokodillen, schildpadden en andere zeldzame dieren. Tegenwoordig vind je er vooral vogels en kleine reptielen terug. Wil je dit gebied bezoeken? Doe dat dan wel in het najaar. Hartje zomer kunnen de temperaturen oplopen tot 50 graden celcius!

Natuurpark Sierra de Cazorla

Dit is het grootste en meest ongerepte natuurpark van Spanje. Veel groen, rivieren, meren en rijk aan flora en fauna maakt dit natuurpark zeer gewild bij natuurliefhebbers. Door de hoogte is dit gebied ook zeer aangenaam om te bezoeken in de zomer. Door de koude lucht is het niet zo heet als in lagere gebieden in de provincie.

San Sebastian

San Sebastian is een stad en gemeente in het noorden van Spanje. Het ligt op de grens met Frankrijk en staat bekend om de prachtige baai. In de zomer komen er ook veel toeristen naar de badplaats om lekker uit te rusten en te genieten van de heerlijke gerechten. Het toerisme is er wel hoog maar dat maakt San Sebastian niet minder mooi.

san-sebastian-406877_1920

Vejer de la Frontera

Deze plek werd in 2013 gekozen als tweede mooiste dorp van Spanje, na Ronda. Het dorp staat bekend om de kleine witte huisjes. Het dorpje heeft allemaal kleine steegjes, mooie bloemen en planten, een kasteel en een kerk wat het een echt traditioneel dorpje maakt. Gelukkig komen er nog niet zo veel toeristen naar toe dus als je jezelf tussen de lokale bevolking wilt begeven kun je nu je slag slaan.

Cudillero

Cudillero  ligt in de provincie Asturië is staat bekend om de prachtige huisjes om een bergje. De plek is geliefd vanwege het paleis dat tegenwoordig een museum is. Je kunt er allerlei middeleeuwse werken zien. Het is een havenstadje waardoor je heerlijke lokaal gevangen vis kunt proeven in de kleine restaurantjes.

cudillero-2715624_1920

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Menu Title