Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Playa d’en Bossa

Rate this post

Vakantie Playa d’en Bossa

Geschiedenis en cultuur

De inwoners van dit gebied zijn over het algemeen zeer beschaafd en vriendelijk voor toeristen, deze inwoners zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jij een leuke vakantie hebt. Het is een onwijs gezellig gebied waar onwijs veel te doen is voor toeristen. Overal op de straat hoor je gezellige traditionele muziek in combinatie met prachtig gezang. In dit gebied zijn nog een aantal overblijfselen van vroeger zichtbaar, deze zijn vaak niet makkelijk bereikbaar daarom is het huren van een auto noodzakelijk als je bezienswaardigheden wilt gaan bezichtigen.
Het bezoeken van de hippiemarkt is een must als je hier bent, tijdens een bezoek aan deze markt krijg je het gevoel of je opeens in een heel andere wereld leeft geweldig om een keer mee te maken dus! Het eiland is zoals eerder vermeld rijk aan geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de Romeinen en Feniciërs, je kunt er dus een prima culturele vakantie van maken.

Ibiza 1

Natuur en klimaat

Het eiland Ibiza en dus Playa d’en Bossa heeft een Mediterraan klimaat, dit zorgt voor heerlijk weer gedurende heel het jaar. In de zomer kan het oplopen tot ruim 30 graden Celsius, het voordeel van deze vakantiebestemming is dat je op een eiland bent dus er zal altijd een heerlijk brieswindje staan. Het zal zelden voorkomen dat het té warm is om activiteiten te ondernemen. In de namiddag en avonden is het heerlijk, lekker afkoelen na een warme zonnige dag.

Toerisme

In Playa d’en Bossa doen de mensen er alles aan om jou vakantie tot een succes te maken. Ze proberen alles tot in de puntjes te verzorgen, dit blijkt wel uit de services die zij allemaal aanbieden in hun hotels of restaurants. Playa d’en Bossa ligt op ongeveer 10 min rijden van de stad, dit is dus prima aan te rijden. Als je geen auto hebt of zin hebt in een taxi kun je gebruik maken van het openbaar vervoer, de beginhalte begint zich namelijk in Playa d’en Bossa dit zorgt ervoor dat je altijd gegarandeerd bent van een plekje. Als je in andere omliggende gebieden opstapt wilt het nog wel eens zo zijn dat de bus vol zit en dat je dus niet meer in kunt stappen, dan zit er maar één ding op en dat is de taxi pakken.

Bezienswaardigheden

Playa d’en Bossa heeft enorm veel te bieden voor verschillende doelgroepen, zo is een Waterpark in de buurt speciaal voor kinderen met enorm veel glijbanen en zwembaden. Voor jongeren is er ook enorm veel te ondernemen in Playa d’en Bossa, als je van stappen houdt ben je in dit gebied gegarandeerd aan het juiste adres. In dit gebied liggen namelijk de uitgaansgelegenheden : Ushuaïa en Space, twee wereldbekende discotheken waar de beste Dj’s hun plaatjes draaien.
Als je meer traditionele bezienswaardigheden wilt bezoeken moet je naar de stad toetrekken of naar de wat minder toeristische gebieden.
Het oude historische hart van Ibiza wordt ook wel ‘Dalt Vila’ genoemd, binnen de oude stadsmuren van dit gebied bevinden zich een aantal werelderfgoederen. Dit gebied is gelegen in het centrum van Ibiza. Je treft hier onder meer de kathedraal de la Verge de les Neus aan, een prachtig Catalaans bouwwerk dat nog steeds in prachtige staat is weliswaar na een aantal renovaties maar het ziet er alsnog fantastisch uit!

IBiza 2

Eten en drinken

In Playa d’en Bossa zijn tal van restaurantjes aanwezig die allerlei soorten gerecht serveren, je kunt hier voor alle grote internationale keukens gerecht. In Playa d’en Bossa zijn voornamelijk de welbekende toeristische restaurants, als je op zoek bent naar de ietwat exclusievere restaurants dan wordt het aangeraden om een bezoekje te brengen aan het centrum van Ibiza. Naast de vele restaurants zijn er in Playa d’en Bossa ook veel luxe strandtenten aanwezig die serveren op het strand, je kunt dus terwijl je geniet van de zon een overheerlijke maaltijd nuttigen, ideaal toch?

Uitgaan

In Playa d’en Bossa zijn prachtig grote discotheken in de buurt zoals : Ushuaïa en Space. Hier draaien onder meer Martin Garrix en Armin van Buuren geregeld hun laatste plaatjes. Dit geweldige discotheken waar je gegarandeerd veel plezier zult beleven. Naast de grote discotheken zijn er op de boulevard ook zat kleine barretjes en kroegen waar je een heerlijke cocktail kunt nuttigen, kortom het uitgaansleven in dit gebied is zeer bruisend en levendig.
Overdags kun je je ook prima vermaken, op het strand van Bora Bora vinden er namelijk altijd feesten plaats die tot de namiddag doorgaan daarna gaan veel mensen naar huis om verder op te avond naar de grotere discotheken te trekken.

USHUAIA BEACH HOTEL

Top vijf hotels

1. Ushuaia Ibiza Beach Hotel
2. Hotel Grand Palladium Palace
3. Hotel Garbi Ibiza & Spa
4. Appartementen Tivoli
5. Hotel Bossa Park
(Bron : www.sunweb.nl)

Top vijf restaurants

1. Chopstiqs
2. Ristorante Pizza Luego
3. Clandestino
4. Buena Onda Café
5. Restaurante Makkeroni
(Bron : www.tripadvisor.nl)

Top vijf bezienswaardigheden

1. Ushuaia Ibiza Beach club
2. Space
3. Bora Bora
4. DC10
5. Catedral de Ibiza

Aanbiedingen Playa D’en Bossa

Ibiza aanbieding