Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PortAventura World

Rate this post

Salou is al jaren een trekpleister voor jongeren om lekker van de zon te genieten en te feesten tot in de vroege uurtjes. Er is echter veel meer te doen dan zonnen, drinken en feesten. Het grootste themapark van Spanje vind je namelijk in Salou.

PortAventura Park

PortAventura World is het grootste themapark van Spanje. Het is een van de tien meest bezochte Europese pretparken. Het park beslaat 115 hectare en heeft sinds 2002 een waterpark: PortAventura Caribe Aquatic Park. Het pretparkgedeelte van het themapark, PortAventura Park, telt zes thematische zones:

  • China: Alles hier is typisch oriëntaals. Zo vindt je een miniatuurversie van de Chinese Muur, bonsaiboompjes en Chinese toegangspoorten. De topattractie is de Dragon Khan.
  • Far West: De stijl van dit gedeelte is western. Door dit gedeelte van het park zie je cactussen, saloons en rovers. Dit gedeelte van het park bevat heel toepasselijk drie houten achtbanen.
  • Mediterrània: Deze zone moet een mediterrane havenplaats voorstellen. Je vindt hier restaurants, souvenirshops en typerende gevels. De drie topattracties in dit gedeelte zijn de Furius Baco, Estació del Nord en de Port de la Drassana.
  • México: De topattractie in México is de Hurakan Condor, een vrijevaltoren van bijna honderd meter hoog. Ook vind je hier natuurlijk een typisch Mexicaans restaurant.
  • Polynesia: In Polynesia vind je allerlei tropische flora en enorm veel varens en palmbomen. De drie bekendste attracties hier zijn de Tutiki Splash, Kontiki en Canoes.
  • SésamoAventura: Dit is de nieuwste zone van het park en staat volledig in het teken van de figuurtjes van Sesamstraat. Centraal in de zone staat de Magische Boom.

 

Dragon Khan
Dragon Khan

Coste Caribe Aquatic Park

Dit park ligt naast PortAventura Park en heeft een eigen ingang, maar ook een gemeenschappelijke ingang met PortAventura. Het park heeft een indoorzone en outdoorzone met twaalf glijbanen enkele andere locaties. Ook vind je er een hotel met eigen zwembad, Hotel Caribe, gebaseerd op de Cariben.

Caribe Aquatic Park
Caribe Aquatic Park