Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

San Antonio

Rate this post

strand san antonio

San Antonio is een dorpje op het eiland Ibiza. Dit dorpje is gelegen is in het noorden van het eiland, in de buurt van de hoofdstad Ibiza-stad. Vroeger was dit een havendorpje, nu is het uitgegroeid tot 1 van de grootste badplaatsen op Ibiza. Er wonen ongeveer 20 duizend mensen in het dorpje. Maar in de zomer wordt dit dorpje overspoelt met toeristen uit heel Europa. Er is veel geïnvesteerd in het dorpje, waardoor het er mooier uit is komen te zien, zo is een strand gemaakt en zijn er palmbomen aangelegd. Waardoor dit dorpje een tropische paradijs is geworden.

Winkels en bezienswaardigheden.

Het dorpje heeft veel te bieden, naast uitgaan is er een markt waar u verse producten kunt kopen. Naast het feit dat er een markt is, is er ook een groot winkelaanbod. In de haven van de stad is het heerlijk vertoeven zo is er ook een groot aanbod aan restaurants en barretjes. Het strand is uitermate geschikt voor kinderen, doordat deze is gecreëerd is er voor gekozen om een lang stuk met ondiep water te maken. Waardoor zij heerlijk in de branding kunnen spelen. In de buurt van de stad liggen een aantal andere stranden namelijk Playa Cala des Moro, Playa es Puet, Playa de s’Estanyol en Calo Gracia. In de stad staat een kunstwerk in de vorm van groot ei, dit is het ei van Columbus, er wordt gezegd dat deze plek wel eens de geboorteplek van Christoffel Columbus kan zijn geweest, helaas is dit niet mysterie niet bevestigd.
Er rijden vanaf San Antonio  bussen naar Ibiza-stad, zo is er altijd wat te doen in de omgeving, een busrit duurt ongeveer 20 minuten. Ook liggen er een aantal grotten in de buurt, deze zijn zeker een bezoekje waard met een gids. Er kan net buiten de stad ook romantisch gegeten worden, er staat namelijk een kapelletje dat is omgebouwd tot een restaurant genaamd Sa Capella. Watersporters kunnen ook hun ei kwijt, er zijn genoeg watersport activiteiten die gedaan kunnen worden.

Uitgaan

Wie aan Ibiza denkt, denkt aan feesten. Dit is in San Antonio ook mogelijk, er zijn een aantal clubs en barretjes. Es Paradis, deze club is gevestigd in een Piramide, hier worden water party’s gegeven. Naast dat deze mooie club mooi is aangekleed, is deze club één van de oudste clubs op Ibiza. Een andere grote club die tegenover Es Paradis ligt is Eden. Deze club werd gebouwd in 2000 en is zeer bekend onder Engelsen.  Het is een zeer luxe club, zo zijn er verschillende zalen, VIP area’s en maarliefst 13 barren. De discotheek Amnesia is gelegen in Ibiza-stad, omdat San Antonio dicht bij Ibiza-stad ligt is deze erg makkelijk te bereiken. Deze grote discotheek staat bekend om haar goede feestjes met bekende DJ’s, ook worden hier veel thema feestjes gegeven. Een bekend en groot café in San Antonio zelf, het Cafe Del Mar is een gezellig café aan het strand.

Top 5 hotels

1 Appartementen Las Mimosas
2 Hotel Azuline Mar Amantis
3 Hotel Fiësta Milord
4 Hotel Osiris Ibiza
5 Hotel THB Ocean Beach.

sanantonio prijzen