Beleef Spanje

Skiën in Spanje

Skiën in Spanje 1.86/5 (37.14%) 7 votes

spanje skien

Als je aan skiën denkt, denk je niet meteen aan Spanje, maar dit kan hier wel degelijk. Spanje is een land met veel verschillende weeromstandigheden, in de zomer kan het hier stikheet worden en in de winter is het er vaak wat zachter. Maar er zijn ook gebieden waar het in de winter flink afkoelt. In het binnenland kan het daarom wel eens vriezen. Spanje is een land met veel bergen, deze bergen zijn ook hoog, waardoor er sneeuw ontstaat in de winter. Om die reden zijn er skipistes aangelegd in Spanje. In het gebied rond de stad Granada kan er zelfs in de winter het langst genoten worden van wintersport.

Het skigebied rond Granada, Sierra Nevada genoemd is een skigebied met kilometers lange pistes. Het gebied telt dan ook 121 km aan pistes. Het skigebied is zeer bekend onder de Spanjaarden zij vieren hier dan ook vaak het weekend. Tijdens vakantie periodes kan het hier zeer druk worden, ook al zijn er veel skiliften, de wachttijden kunnen dan hoog oplopen. Ook de Après ski is minder dan in andere gebieden in Europa, er is wel de mogelijkheid om een aantal tapasjes te eten en een lekker biertje te drinken en zeg nou eerlijk meer is er ook niet nodig.

Er zijn ook nog een aantal andere skigebieden, in de Pyreneeën bijvoorbeeld liggen de skigebieden; Formigal, Cerler, Baqueira, Beret, Bonaiqua, La Molina en Candanchu. Er zijn nog een aantal andere gebieden die ook een bezoekje waard zijn. De diversiteit aan weersomstandigheden maakt het leuk om het land dan ook door te reizen, zo kan er in de winter genoten worden van het zachtere weer aan de kust, om vervolgens verder te trekken richting de bergen voor een aantal dagen wintersport. Een andere leuke meevaller is dat de prijs van een skipas in Spanje een stuk lager ligt dan in de rest van Europa.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Menu Title