Typisch Spaans

Spaanse gewoontes

Beoordeel deze inhoud

Ieder land heeft zo zijn eigen gewoontes en gebruiken, zo heeft Spanje dit natuurlijk ook. Een aantal van deze gewoontes zal je waarschijnlijk wel kennen zoals de gebruikelijke siësta. Hierbij gaan alle Spanjaarden tussen de middag eten en een tukje doen en zijn de winkeltjes gesloten. Toch heeft Spanje nog veel meer gewoontes dan alleen de siësta. In dit artikel lees je meer over typische Spaanse gewoontes.

Iedereen kussen

In Nederland zijn we gewend om bekende mensen te groeten met drie zoenen. In Spanje kussen ze maar met twee zoenen, echter zoenen de Spanjaarden iedereen. Niet iedereen die ze tegenkomen op straat, maar bijvoorbeeld op een verjaardag. Op verjaardagen ken je lang niet iedereen maar dat maakt voor de Spanjaarden echt niet uit, die zoenen iedereen, bekend of onbekend, op de wang.

 Regen betekent niets doen

In veel Spaanse plaatsen is het veelal lekker weer. Toch schijnt niet altijd de zon en zal er ook in Spanje af en toe een regenbui vallen. Als echte Nederlander laat je je niet uit het veld slaan door een beetje regen, maar de Spanjaarden denken daar heel anders over. Als het in Spanje namelijk regent wordt al het werk neergelegd en gaat er niemand over straat. In Spanje zal je dus niemand over straat zien fietsen in een regenjas.

Afspreken met vrienden

Als je in Nederland met iemand wil afspreken dan vraag je of ze een keer een kopje koffie komen doen, dat kan in de ochtend of in de avond. In Spanje spreken mensen ook wel met elkaar af, maar ze gaan dan niet bij elkaar over de vloer. Als de Spanjaarden namelijk afspreken, dan spreken ze namelijk ergens op een plein, terras, café of bar af. Ze zullen dus niet zo snel bij elkaar over de vloer komen.

Hard Praten

Hard praten

Zoals je misschien wel hebt gemerkt als je al eens een keer in Spanje bent geweest is dat Spanjaarden ongelofelijk hard praten. Spanjaarden houden nou eenmaal van hard praten, als ze met een grote groep zijn, maar ook als ze maar met z’n tweeën zijn en zelfs als ze aan de telefoon met iemand praten. Hard praten is een gewoonte in Spanje en de nodige vloekwoorden horen daar natuurlijk bij.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Menu Title