Top bestemmingen

Top 10 bezienswaardigheden in Spanje

Top 10 bezienswaardigheden in Spanje 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Buiten de mooie stranden en het lekkere weer is er in Spanje nog veel meer te beleven. Vier jij jouw vakantie liever cultureel of ga je liever stappen? Wat je keuze ook is, in Spanje hoef je niet te kiezen tussen het een of het ander want hier kan het allemaal. Of u nu het Dalí museum bezoekt in Catalonië of u gaat stappen op Ibiza, in Spanje heeft u ruime keuze tussen cultuur en feesten. Hier leest u over 10 bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn tijdens uw bezoek aan spanje.

Sagrada Familia

sagrada familia

http://www.demotix.com/

Wat tijdens uw reis naar Spanje niet mag ontbreken is een bezoek aan de Sagrada Familia. De Sagrada Familia is een basiliek in Barcelona waar al sinds 1882 aan wordt gewerkt en is tot op heden nog niet af. Het oorspronkelijke ontwerp is gemaakt door Antoni Gaudí en wordt dan ook gezien als zijn meesterwerk. De reden dat de bouw zo lang duurt, is omdat de Sagrada Familia een verzoeningskerk is. Dit betekent dat de bouw alleen mag worden betaald uit giften en donaties, hierdoor heeft de bouw in het verleden zeer veel vertraging opgelopen. Waar vroeger er soms maar 2 mensen werkten aan de bouw werken er nu meer dan 100 mensen aan de bouw van de Sagrada Familia, dit wordt betaald uit de entreegelden van de Sagrada Familia zelf.

Las Ramblas – Barcelona

Wanneer men toch in Barcelona is om de Sagrada Familia te bezoeken dan mag een bezoek aan Las Ramblas niet ontbreken. Las Ramblas is een 1200 meter lange straat in Barcelona waar veel bloemenstalletjes en levende standbeelden staan. Ook zijn hier veel (dure) restaurants en cafés te vinden. De straat is zeer toegankelijk voor toeristen en verbindt het Plaça de Catalunya met Port Vell, het oudste gedeelte van de haven van Barcelona.

Camp Nou – Barcelona

De laatste bezienswaardigheid in Barcelona is het stadion van Barcelona zelf, het bekende Camp Nou. Camp Nou is het grootste stadion van Spanje en is tevens de thuisbasis voor voetbalvereniging FC Barcelona. Door de weeks kan men hier rondleidingen volgen door het stadion en kan men het museum bezoeken. Aansluitend kan men de shop van Barcelona bezoeken om shirtjes of andere voetbalattributen aan te schaffen, uiteraard alles in de Barcelona huisstijl. De toegangsprijs voor het stadion is 17,00 euro en voor kinderen tot 11 jaar 14,00 euro.

Koninklijk Paleis van Madrid – Madrid

Tijdens een bezoek aan Spanje mag een bezoek aan de hoofdstad Madrid natuurlijk niet ontbreken. De belangrijkste bezienswaardigheid van Madrid is het koninklijk paleis, het is het officiële werkpaleis van de koning van Spanje, echter woont hij hier niet. Het gebouw heeft 3418 kamers en is 135.000 vierkante meter groot. Men betaalt 10 euro entreegeld maar wanneer men maandag of dinsdag tussen 6 en 8 uur ’s avonds komt en men zijn ID meeneemt dan kan men gratis naar binnen.

Bernabeu Stadion – Madrid

Wanneer u voetbalfan bent dan mag tijdens uw verblijf in Madrid een bezoek aan het Bernabeu Stadion niet ontbreken. Het Bernabeu stadion is de thuisbasis van Real Madrid en is het op één na grootste Stadion van Spanje (na Camp Nou). Ook hier kan men rondleiding volgen en de Fanshop bezoeken. Voor volwassenen is de toegangsprijs 16,00 euro en voor kinderen tot 11 jaar is het 11,00 euro.

http://www.apartamentsfalco.com/

http://www.apartamentsfalco.com/

Dalí Museum – Figueres

In het noorden van Spanje in het kleine stadje Figueres ligt het Dalí museum. Het museum is volledig gewijd aan de werken van Salvador Dalí en is een van de meest bezochte musea van Spanje. De werken van Dalí worden gekenmerkt door het surrealisme en de aparte bouwwerken. Een deel van de collectie is van vaste waarde binnen het museum, deze collectie wordt aangevuld met tijdelijke exposities van over de gehele wereld. De toegang tot dit museum kost je 10 euro.

Stierenrennen in Pamplona – Pamplona

Mocht u toevallig van 6 tot 14 juli in noord Spanje zijn dan raden wij u aan om een bezoekje te brengen aan Pamplona. Hier vinden dan de jaarlijkse San Fermin Feesten plaats. Tijdens deze feesten worden elke dag 6 stieren losgelaten die door de nauwe straten van Pamplona rennen. Duizenden waaghalzen rennen voor de stieren uit of vluchten voor de rennende stieren. Het is echter niet mogelijk de stieren voor te blijven dus men zal uiteindelijk een vlucht over een hek moeten overwegen om niet gespietst te worden aan een van de hoorns van deze 600 kilo zware dieren. Mocht u een echte dierenliefhebber zijn dan is het niet aan te raden de stierenrennen bij te wonen, de stieren overleven het geen van allen.

 Sevilla – Sevilla

Tot nu toe waren alle activiteiten gericht op het noordelijke deel van Spanje maar nu vergeten we het zuidelijke deel van Spanje. Sevilla is de belangrijkste stad in zuid Spanje en heeft 700.000 inwoners. Sevilla zelf is een bezienswaardigheid op zich door de vele monumenten en overblijfselen van de verschillende culturen die deze stad rijk is. Kleine straatjes, kerkjes en verschillende parken maken deze stad tot een ware trekpleister. De stad kent een rijke geschiedenis en is dan ook in handen geweest van de Grieken, Romeinen, de Visgoten, de Moren, de Vikingen, de Almohaden en de Spanjaarden. Verder is Sevilla de thuisbasis geweest van de Zilvervloot in de tijd van de Spaanse Kolonisatie. Sevilla is dus een bezienswaardigheid van zich zelf.

Alhambra – GranadaVista_de_la_Alhambra

We blijven nog even in het zuiden van Spanje want hier ligt het prachtige Alhambra. Het Alhambra, ook wel Rode Paleis genoemd, is een middeleeuws paleis van de Moorse overheersers en is gebouwd in de 9e eeuw van de vorige eeuw. Later is het Alhambra nog vele malen uitgebreid. Het paleis is voornamelijk populair bij kunstgeschiedenis studenten door de vele kunstschatten die het Alhambra meester is. Wanneer men het Alhambra wil bezoeken is het wel aan te raden op tijd te gaan. Aangezien het Alhambra op de werelderfgoedlijst staat mogen er maar een maximaal aantal bezoekers het gebouw binnen waardoor het voorkomt dat er mensen geweigerd worden. Een ticket om naar binnen te komen kost 14 euro en men dient ongeveer 3 uur uit te trekken voor een bezoek.

Nachtleven Ibiza

De laatste bezienswaardigheid waar we op in willen gaan is het nachtleven van Ibiza. Ibiza is het bekendste party-eiland van Europa waar al jaren de bekendste dj’s en artiesten optreden. Op het eiland zijn zeer veel uitgaansgelegenheden te vinden waar men terecht kan voor de beste beats en de lekkerste drankjes. Helaas zijn de drankjes wel relatief duur. Buiten het feesten is Ibiza uiteraard uitermate geschikt voor een strandvakantie. Ibiza heeft namelijk schitterende stranden en een prachtige natuur.

Tot slot

Zoals men heeft kunnen lezen hoeft men zich niet te vervelen in Spanje. Buiten deze uitstapjes is er nog veel meer te beleven uiteraard in Spanje. Ook bestaat er ook altijd nog de mogelijkheid om lekker aan het strand te hangen en te genieten van het mooie weer, want dat is waar Spanje voor de meeste mensen toch bekend om zal staan.

Tags:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Menu Title