Typisch Spaans

Typische Spaanse Delicatesse

Beoordeel deze inhoud

Ben je van plan om binnenkort een last minute naar Spanje te boeken dan heb je vast zin om te ontsnappen van het sombere Nederlandse weer en de heerlijk warme Spaanse zon op te zoeken. Door het zonnen zal je vast wel dorst krijgen en misschien ook wel trek in iets lekkers om te eten. Daarvoor kan je ook goed terecht in Spanje. In dit artikel lees je meer over typische Spaanse delicatesse waarvan je kan genieten in de pittoreske Spaanse restaurantjes.

Paella

Paella

Als er een gerecht is waaraan mensen denken als je Spanje zegt moet toch wel Paella zijn. Dit Spaanse gerecht komt oorspronkelijk uit Valencia en is inmiddels uitgegroeid tot het meest bekende gerecht dat Spanje heeft voorgebracht. Paella heeft als basisingrediënt rijst en vis. Op dit gerecht bestaan veel verschillende varianten en zo heeft iedere provincie in Spanje wel zijn eigen paella.
het kenmerkende en essentiele aan paella is dat de rijst gekookt wordt in de bouillon uit de zeevruchten en vis die worden gebruikt in het gerecht. Paella heeft zijn naam te danken aan het Latijnse woord voor pan, namelijk “patella”.

Chorizo

Chorizo

Als voorgerecht zou je kunnen kiezen voor een Spaans worstje genaamd Chorizo. Deze worst is rood van kleur en heeft een stevige en grove structuur. Het kenmerkende ingrediënt in deze worst pimiento choricero, dat paprikapoeder betekent. Verder zit er in dit overheerlijke worstje ook gehakt, varkensvlees (vet), zout, oregano en heel belangrijk knoflook. Verder kunnen er ook nog diverse kruiden inzitten, dat is afhankelijk van de streek waar de worst vandaan komt.

Sangria van rode wijn

Sangria

Tijdens je diner wil je natuurlijk ook genieten van een fris drankje, of een heerlijke wijn. In Spanje hebben ze hier de perfecte combinatie voor gevonden, namelijk Sangria.
Sangria is een licht-alcoholische drank die bestaat uit witte of rode wijn. Om de wijn wat meer op smaak te brengen en een frisje mee te geven worden vruchten en vruchtensap toegevoegd, zoals sinaasappel, citroen, appel, perzik of ananas. Hiernaast wordt de drank nog aangevuld met honing en suiker om de zuurgraad van de wijn te balanceren. De Sangria wordt meestal in een grote kan met veel ijsblokken geserveerd.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Menu Title