Beleef Spanje / Hotspots

Het nachtleven van Mallorca

Het nachtleven van Mallorca 5.00/5 (100.00%) 1 vote

partyAls je op vakantie bent dan wil je natuurlijk graag op stap. Even het hotel uit en gezllig een feestje vieren met andere mensen. Misschien wel een vakantieliefde scoren of gewoon genieten van een lekker cocktailtje. Mallorca heeft een groot aanbod aan restaurants, barretjes, discotheken en clubs. Het grootste deel van het nachtleven speelt zich af rond de baai van Palma, deze blog zal de leukste stapgelegenheden voor je uitlichten.

El Arenal kan gezien worden als een Nederlandse kolonie op Mallorca. Je kan er krokketten en frikandellen scoren en je kan er ook zeker de Hollandse gezelligheid vinden. Zit je in El Arenal en wil jij een lekkere cocktail in combinatie met een goede waterpijp scoren onder het genot van een spectaculair uitzicht? De Sky Lounge boven de Q-lounge tegenover strandhuis 3 bied je mogelijkheid om op grote hoogte te genieten. Hoeft het van jou allemaal niet zo massaal dan is Café de Slok een goede optie, een tip van de sluier: op donderdagen en zondagen is het mogelijk om hier voor weinig geld sushi te kopen. Voor de grote artiesten heb je 3 opties: Club NL, Shooters of Veronica. Verder zijn 538, Beachhouse, Crazy’s en De Bier-expres zeker een bezoekje waard. Lekker eten kan bij Del Sol, Tex-Mex, Aroma of Can Torrat. Het laatstgenoemde restaurant is vooral erg populair onder locals maar zeker een bezoekje waard.

Naast El Arenal ligt Spaans-Duitsland. Platja de Palma staat bekend om de grote aantallen Duitsers die er vanaf april tot en met oktober komen. Het grootste fenomeen in het Duitse gedeelte is toch wel het Mega Park. Dit collosale gebouw wat van buiten op een bier-kathedraal lijkt is te vinden tegenover strandhuis 5. Het Mega Park is een gigantische hal met daarin een heleboel biertafels. Je kan bier in drie verschillende maten bestellen 0,5L, 1L of 5L dit maakt het een oktoberfest in de Spaanse zon. Verwacht een hoop gezang, mensen op krukken en veel dronken Duitsers. Onder het Mega Park kan je de Mega Arena vinden. Deze is net zo groot maar is meer op het nachtleven gefocust, een groot voordeel: je kan hier voor een niet al te groot bedrag onbeperkt drinken. Voor een goede steak kan je terecht bij Asadito een Argentijns grillrestaurant en voor een gezellige meer intiemere sfeer kan je ook genieten van een tafelbarbecue bij El Patio.

Pacha Mallorca

Al dat gekke gedoe van het feestgedruis van El Arenal en Platja de Palma is niet voor iedereen aantrekkelijk. Ben je op zoek naar een exclusieve beleving dan kan je deze vinden in Palma de Mallorca, de hoofdstad van het eiland. Tito’s is een penthouseclub waar je met een prachtig uitzicht over de baai van Palma kan genieten van de hipste peeps van Mallorca terwijl de barman een lekkere cocktail voor jou klaarmaakt mag jij jouw dans skills vertonen op de coole muziek die door de DJ door speaker gepompt wordt. Verwacht in deze club geen tokkies en boeren die in hun zwembroek losgaan want het deurbeleid staat alleen sjiek geklede mensen toe. Voor een goede Cocktail is het Spaanse barretje Mira Blau aan te raden, het is erg populair onder de locals vanwege hun perfecte mojito. Je mag ook niet eerder naar huis dan voordat je een keer tapas hebt gegeten bij La Bodeguilla, het is een genot voor de smaakpapillen, het enige nadeel is dat je niet buiten kan zitten.

Mallorca Garant

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Menu Title