Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vakantie Menorca

Rate this post

Menorca vakantie

Geschiedenis en cultuur

Menorca geniet een zeer lange geschiedenis wat betreft bezettingen, door verschillende volkeren. Er gaan verhalen dat er al in de Bronstijd stammen leefde op dit eiland. In het jaar 123 voor Christus heeft er op dit eiland een Romeinse verovering plaatsgevonden, er werden drie steden gesticht op dit eiland genaamd Mao,Ciutadelle en Sanitja. Rond 900 na Christus hadden de moslims in Menorca de macht, en ook deze groepering liet duidelijk hun sporen achter op dit eiland. De ruïnes van het Santa Augeda kasteel in Ferreries is een belangrijk overblijfsel uit deze tijd.  Vanaf de 13e eeuw viel dit eiland onder het zelfstandig koninkrijk van Mallorca, onder leiding van het koninkrijk van Aragon. In de 16e eeuw werden diverse steden op het eiland totaal verwoest, door de Turkse invasie.  In het jaar 1802 werd het eiland Menorca officieel toegekend en overgedragen aan Spanje. Vanaf 1983 hoort Menorca bij de Balearen en heeft het de status van autonoom toegewezen gekregen.

Menorca is een prachtig eiland in de Middellandse zee. Het is het op één na grootste eiland van de Balearen. Het landschap van Menorca wordt omschreven als uniek ; er is enorm veel groen op dit eiland en daarnaast is het eiland zeer heuvelachtig en beschikt het eiland over prachtige zandstranden. Voornamelijk het noordelijke gedeelte van dit eiland beschikt over veel groen. Naast alle prachtige natuurgebieden is het ook een zeer historisch eiland zoals ook al eerder beschreven is. Er bevinden zich twee grote steden op dit eiland : De eerste is Mahón (Maó), de hoofdstad van dit eiland en de tweede grote stad is Ciutadella.

http://cms.opvakantievanafeindhoven.nl
http://cms.opvakantievanafeindhoven.nl

Natuur en klimaat

Het eiland Menorca beschikt over een mediterraan klimaat, de winters zijn heel zacht en de zomers zijn er heerlijk. Het is echter niet zo dat je in de winter hier heerlijk kunt genieten van een zonvakantie, daar is het te koel voor in de winter. Vanaf april begint het toerisme op dit eiland, vanaf april is het ook aangenaam weer hier. Over het algemeen zijn de maanden juni, juli, augustus en september de warmste maanden. Vanaf eind september gaat het weer achteruit en wordt de kans op regen ook steeds groter. Als je van plan bent om voornamelijk te gaan wandelen en te fietsen op dit eiland wordt het aangeraden om in het voorjaar naar dit eiland te trekken.

Toerisme

Het is algemeen bekend dat het op Menorca een stuk rustiger is en dat er veel minder toeristen zijn dan bijvoorbeeld op Ibiza of Mallorca. Dit zorgt ervoor dat de dorpen en stadjes een stuk rustiger zijn, zelfs in het hoogseizoen. Het toerisme focust zich dan ook met name op de grotere badplaatsen van het eiland.  Het eiland heeft dezelfde stranden als Mallorca en Ibiza te bieden. Daarnaast zijn er op de stranden ook genoeg mogelijkheden om aan watersport te doen. In de centrums van Ciutadella en Mahón zijn veel mooie historische bezienswaardigheden te zien en zijn er diverse pleintjes met leuke cafés en restaurants.

http://www.mooiereizen.info
http://www.mooiereizen.info

Bezienswaardigheden

Op dit eiland is er een zeer grote diversiteit aan cultuur en natuur. Barranco D’ Algendar wordt door kenners omschreven als een van de mooiste natuurgebieden van de Balearen. Dit is een kloof van in totaal zeven kilometer lang met wanden die wel 50 meter hoog kunnen zijn. Monte Toro is het hoogste punt van Menorca, echter is deze heuvel maar 350 meter hoog. Op deze heuvel staat een franciscanessenklooster en een pelgrimsoord genaamd Santuari de Toro. Vanaf dit punt heb je een prachtig overzicht over het eiland en als het even meezit kan je zelfs Mallorca in de verte zien liggen. Mao-Mahón is de hoofdstad en wordt omschreven als een zeer sfeervolle stad met veel culture bezienswaardigheden. Ten noorden van de hoofdstad bevindt zich een enorm bekend natuurgebied genaamd S’Albufera d’Es Grau, hier komen circa 200 verschillende vogelsoorten voor en wordt daarom ook zeer aanbevolen voor natuurliefhebbers en mensen die het heerlijk vinden om een stukje te wandelen.

http://balearsculturaltour.net
http://balearsculturaltour.net

 

Eten en drinken

Menorca beschikt over een mediterrane keuken waarin voornamelijk met verse producten van het eigen land wordt gewerkt. Het eiland staat bekend om haar heerlijke vis en schaaldierengerechten. De kreeftensoep of beter bekend als de caldereta de langosta is een van de meest bekende gerechten van dit eiland. Dit is een zeer duur gerecht maar voor liefhebbers van kreeft zeker iets om uit te proberen. Vegetariërs kunnen ook prima gerechten voorgeschoteld krijgen,  dumpte is een zeer gewild gerecht onder toeristen die vegetarisch zijn. Dit is een schotel met kalebas en aubergine.
De Menorcaanse kaas is ook zeer populair onder toeristen, dit is een kaas van het eiland die is gemaakt door koemelk. Wat veel mensen niet weten is dat Mayonaise ontdekt is op dit eiland, in de stad Maó heeft iemand ooit deze saus ontdekt.

http://www.reisgraag.nl/
http://www.reisgraag.nl/

De lunch wordt gezien als de meest belangrijke maaltijd van de gehele dag, vaak luncht de lokale bevolking rond twee uur in de middag. Het avondeten wordt over het algemeen heel laat genuttigd, sommige lokale bewoners eten pas om 10 uur in de avond. Als je dus de keuze maakt voor een lokaal klein restaurantje houdt er dan rekening mee dat de openingstijden sterk zullen verschillen met restaurants in toeristische gebieden.

Uitgaan

De meest bekende discotheek van het eiland is Sa Cova d´en Xoroi. De discotheek zit op een unieke locatie, namelijk in een grot. In de zomermaanden komen hier internationale dj’s naar toe om hun laatste nummers te draaien.  Sa Cova d’en Xoroi bevindt zich in de kliffen van Cala en Porter.
In Maó bevindt het uitgaansleven zich voornamelijk, langs de havens van Martines Atlante. De Akalarre bar is een van de meest geliefde bars van het eiland, hier is doorgaans live muziek overdags en later in de avond vaak een DJ.

In Maó bevindt zicht tevens El Teatre Principal de Mao, dit theater biedt een zeer divers programma aan voor toeristen in de zomermaanden. Dit theater is het oudste theater van heel Spanje, dit is dan ook een van de redenen waarom veel toeristen hier een bezoekje aan brengen.

http://www.covadenxoroi.com
http://www.covadenxoroi.com

Top vijf hotels

1. Appartementen Prinsotel La Caleta (Beoordeeld met een 9,0)
2. Hotel Sol Falco (Beoordeeld met een 8,4)
3. Hotel Prinsotel La Caleta (Beoordeeld met een 8,1)
4. Aparthotel Princesa Playa (Beoordeeld met een 8,0)
5. Appartementen Pueblo Menorquin (Beoordeeld met een 7,9)

(Bron : sunweb.nl)

Top vijf restaurants

1. Restaurant Sa Gavina II
2. Brasserie & Bar Dos Pablo’s
3. Restaurant Nelsons
4. Restaurant Glop de Vi
5. Nautic Lounge

(Bron : www.tripadvisor.nl)

Top vijf bezienswaardigheden

1. Cala Pregonda
2. Cala Mitjana
3. Cala Macarelleta
4. Mahor Port
5. Playas de Algaiarens

(Bron : www.tripadvisor.nl)

Aanbiedingen Menorca vakantie

Menorca