Beleef Spanje / Reizen / Typisch Spaans

Vakantieland Spanje

Vakantieland Spanje 1.38/5 (27.62%) 21 votes

Er gaan jaarlijks heel veel mensen naar Spanje op vakantie. Spanje is daarmee een van de populairste landen in de wereld als het om vakantiegangers gaat. Een deel van deze vakantiegangers zijn buitenlandse toeristen, Spanje is het derde grootste land ter wereld met haar buitenlandse toerisme. Er zijn in 2016 75,6 miljoen buitenlandse toeristen in Spanje op vakantie geweest. Toch komt het grootste deel van de Spaanse toeristen uit Spanje zelf. Spanje is blijkbaar ook een goed vakantieland voor hun eigen bevolking.

Een deel van de reden waarom er zoveel mensen naar Spanje gaan is omdat het er heel vaak goed weer is. Door het goede weer is Spanje een land waar mensen op het strand kunnen liggen, maar er zijn ook mensen die naar Spanje toe komen voor het uitgaansleven. Ook zijn er mensen die de natuur van Spanje erg mooi vinden en die daarom naar Spanje toe komen.

Ook heeft Spanje een veelbewogen geschiedenis, waar in het huidige Spanje nog dingen van zijn terug te vinden. Naast de Spaanse cultuur, zijn er ook een aantal gebouwen uit het verleden overgebleven. Een van de meest bekende voorbeelden van feesten in Spanje is de stierenloop. Elk jaar vallen er bij het stierenrennen doden en vele gewonden, toch blijft het feest doorgaan.

Verder heeft Spanje een van de meest bekende kerken in de westerse geschiedenis. In Barcelona staat de Sagrada Família. Er wordt al 125 jaar aan deze kerk gebouwd en de kerk is nog steeds niet af. De bouw van de kerk is afhankelijk van de giften van de bezoekers en gaat daarom langzamer dan normale bouwprojecten.

Bekende natuurgebieden in Spanje zijn La playa de los catedrales, Cabo de Gata, Natuurpark somiedo, Fuente Dé en andere plekken in Spanje. Aan natuur ontbreekt het dus ook niet in Spanje. Spanje is dus voor heel veel mensen een mooi vakantieland om naartoe te gaan. Het enige wat je in Spanje wat minder hebt is dat je in je eentje door de natuur kan lopen zonder dat je iemand tegenkomt, want Spanje is toeristisch waardoor je daar niet aan ontkomt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Menu Title