Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wat maakt Spanje zo mooi?

Rate this post

Spanje zit vol met mooie plekken. Het land staat bekend om de mooie steden met prachtige gebouwen, de uitgestrekte stranden en natuurlijk ook het lekkere eten. Spanje kan echter voor veel verschillende mensen op veel verschillende manieren mooi zijn. Afhankelijk van de interesses heeft Spanje erg veel te bieden.

De cultuur

Spanje heeft veel mooie dingen te bieden op het culturele gebied. De verschillende steden, zoals Madrid en Barcelona hebben schitterende architectuur, mooie en smalle straatjes en natuurlijk heerlijk eten. Madrid, de hoofdstad van Spanje, is een van de mooiste steden in Europa. De stad straalt energie uit, maar toch ook nog wel een stukje romantiek. In de stad staan verschillende steden met allemaal hun eigen uitstraling. Ook het wereldbekende Prado-museum is een bezoek waard. Hier zijn werken van verschillende culturele grootheden te zien.

De stranden

Een van de meeste stranden in Spanje is het strand van het eiland Isla Canela. Dit strand scheidt de landen Spanje en Portugal en is zeven kilometer lang. Naast dit lange strand is in dezelfde omgeving Playa de Bolonia te vinden. Dit strand bestaat uit witte poeder zand korrels en vlak achter dit strand liggen de oude restanten van de Romeinse stad van Baelo Claudia. Hier kunnen de kinderen na het zwemmen nog even lekker uitrazen.

Het eten in Spanje

Iedereen kent de bekende tapas uit Spanje wel. De kleine variërende hapjes zijn voor sommige mensen al een reden om naar Spanje op vakantie te gaan. In Spanje beginnen de meeste Spanjaarden met twee ontbijtjes. Thuis drinken ze een kop koffie en eten ze ene snee brood en onderweg naar werk wordt er gestopt bij een barretje voor een croissantje of ander broodje. Door twee keer te ontbijten, lunchen de Spanjaarden pas laat. Hierdoor worden ’s avonds ook nog eens de tapas gegeten rond een uurtje of tien in de avond.