Inspiratie

Weetjes over Spanje

Weetjes over Spanje 2.51/5 (50.22%) 45 votes

Spaanse namen zijn een vak apart, vaak zijn de namen afkomstig uit de familie of stammen van religieuze namen af . Er zijn verschillende richtlijnen waaraan de Spaanse namen aan moeten voldoen. Wanneer er bijvoorbeeld een lange familie naam is, kiezen de Spanjaarden er voor om een korte voornaam te kiezen, en andersom. Je ziet ook vaak dat de namen eindigen op klinkers. Onze koning, Willem Alexander heet in Spanje bijvoorbeeld Guillermo Alejandro. Ben je benieuwd naar wat jou naam is in het Spaans, of hoe het word uitgesproken en of er een betekenis van is, kijk dan op http://ow.ly/SX5Q304ce3p

Schermafbeelding 2016-09-14 om 14.44.34

In Spanje staan zijn vele verlaten dorpen, dit is gekomen doordat de bewoners van de desbetreffende dorpen in de omliggende dorpen gingen wonen. Er zijn hierdoor vele verschillende dorpen, groot of klein geheel uitgestorven en vervallen. Het is niet helemaal bekend hoeveel dorpen te koop staan of verlaten zijn. De gene die de dorpen kopen dienen wel over een goedgevulde portemonnee te beschikken ook al staan sommige dorpen te koop voor maar 189.000 euro, de huizen moeten vaak zo erg opgeknapt worden dat de kosten voor het opknappen hoger zijn dan het daadwerkelijk kopen zelf. Meestal heb je voor zo’n prijs een drop van rond en nabij de 15 huizen, de gene die het naar het extreme willen tillen betalen miljoenen. Zij hebben echter dan ook wel gehele dorpen gekocht van ongeveer 75 huizen. Iets wat je wel moet weten voor dat je het in je hoofd haalt om een compleet dorp te kopen, je koopt echter en alleen de huizen de rest blijft staatseigendom. Ook is er bij 9 van de 10 dorpen geen elektriciteit of stromend water aanwezig.

Schermafbeelding 2016-09-14 om 14.28.04

Spanje heeft zoals ieder land zijn eigen gerechten. De gerechten van de Spanjaarden kenmerken zich aan het vele gebruik van olijfolie. Daarnaast zijn de Spanjaarden op de Japanners na de grootste visconsumenten ter wereld, dit is ook terug te zien op de menu kaarten van vele restaurants. Daarnaast hebben zij wat andere gebruiken dan wij Nederlanders voor het eten. Zo eten de Spanjaarden maar liefst vier keer op een dag waarvan twee keer warm. Eten zij als ontbijt bijna geen brood maar voornamelijk veel zoetigheden. Daarnaast eten Spanjaarden gemiddeld genomen ongeveer vier keer in de week buiten de deur en nuttigen zij ook vaak wijn tijdens het eten, zelfs bij de lunch. Waar de Spanjaarden totaal anders in zijn is dat zij voornamelijk koken met verse producten en er in de supermarkten ook bijna geen kant en klare of diepvries producten te krijgen zijn.

Spanje heeft het grootste oppervlakte ter wereld voor de verbouwing van de druiven voor de wijn. Echter zijn zij niet het grootste wijn exportland ter wereld. Spanje heeft Frankrijk en Italië nog voor zich. Zou dit komen doordat de Spanjaarden zoveel wijn drinken?

Schermafbeelding 2016-09-14 om 14.32.23

In Ibiza is het mooiste en beste naaktstrand te vinden van Spanje te vinden. Tevens is dit strand beoordeeld als 6e in de lijst van de beste naaktstranden ter wereld. Es Cavallet, zoals het naaktstrand wordt genoemd, is niet alleen hét officiële naaktstrand van Ibiza, en is met zijn prachtige witte strand ook meteen een van de mooiste van Spanje. De natuur rond het strand is uitbundig en wild, het diepe blauwe water is helder. De meerderheid van de bezoekers zijn jonge party-gangers die er helemaal niks tegen hebben om een dagje in hun blootje door te brengen.

Schermafbeelding 2016-09-14 om 14.38.04

Spanje is heel geliefd onder vele soorten toeristen. Zo zijn er in de winter veel ouderen die naar de plaatst Benidorm afreizen. Dit door het aangename mediterrane klimaat dat heerst in Spanje. Maar je ziet ook veel gezinnen met jonge kinderen bij bepaalde badplaatsen. Voor de jongeren onder ons die van een stapvakantie houden kunnen ook in Spanje prima terecht bij de plaatsen en eilanden zoals Mallorca, Blanes, Lloret De Mar, Salou, Calella, Malgrat De Mar, Playa De Palma, Magaluf en niet te vergeten Ibiza. Heel veel keuze dus, en gegarandeerd zon, zee, strand en heerlijke drankjes!

Bij de olympische spelen in Rio 2016 heeft Spanje 17 medailles weten te bemachtigen waarvan 7 goud, 4 zilver en 6 brons. Nederland heeft gelukkig nog net iets hoger gescoord, wij hebben 19 medailles weten te bemachtigen. Wel ja, Spanjaarden zijn beter in siësta’s.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Menu Title