Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ontsnap naar Mallorca

Rate this post

Ontsnap van uw verantwoordelijkheden in Nederland. Kom weer tot rust en haal energie uit dit eiland. Hoor, ruik, proef en voel de natuur, ervaar de cultuur, laat uw smaakpapillen verwennen en geniet. Vier het leven in de mooie clubs die dit eiland u te bieden heeft. Laat uw hart weer sneller kloppen door de verschillende activiteiten die u hier kunt doen. Ontsnap en ervaar dit mooie eiland en kom terug rijk aan herinneringen die u nooit zult vergeten. Kies daarom voor een last minute naar Mallorca

Een stukje geschiedenisMallorca

Mallorca werd in 132 voor christus veroverd door Romeinen. Na deze verovering volgden er nog veel meer invallers, veroveraars en kolonisten. Zo kwamen onder andere de Vandalen, Byzantijnen en de Moren een bezoekje brengen aan Mallorca. Hierna volgde er een lange strijd tussen de Moren en Aragonese troepen waarna Mallorca een zelfstandig koninkrijk werd. In 1983 werd Mallorca een autonome koninkrijk. Deze autonomie zorgde ervoor dat Mallorca steeds meer toeristen is gaan aantrekken. Jaarlijks bezoeken miljoenen mensen dit vakantie-eiland. Het is dan ook niet gek dat ongeveer 80 procent van de inkomen van dit land uit de toeristenbranche komt. De naam Mallorca (uitgespreekd als Majorca) kent haar oorsprong van de Griekse kolonisten die op het eiland een tempel bouwden ter ere van Heracles genaamd Heracles Maliorvas. Men zegt ook dat de naam haar oorsprong kent uit de Latijnse woorden ‘insula maior’ dat de grote eiland betekend.

Mallorca by day

Overdag  hoeft u zich geen moment te vervelen in Mallorca. De plaatsen Inca, Palma Mallorca, Soller en Porto Christo zijn plaatsen die u niet mag missen. In het plaatsje Inca is er iedere donderdag een grote markt. Dit is de grootste markt van Europa en is al 700 jaar oud. Op deze markt kunt u van alles vinden. Voor vers fruit, groente, bloemen en kleding is dit ‘the place to be’. Inca is vooral bekend om haar leren producten. Wandel langs de duizeCatedral le Seunden kraampjes en kijk uw ogen uit. In de buurt van Inca vindt u het plaatsje Binnisalem. Binnisalem is bekend om haar Mallorcse wijnproductie. De wijnbodega is dus zeker een bezoekje waard. Als u van winkelen houdt moet u in Palma Mallorca zijn.  Hier vindt u onder andere merkkleding, chiquere modezaken en de grotere warenhuizen zoals El Corte Ingles. Tevens kunt u in Palma Mallorca genieten van heel veel cultuur. Een bezoekje aan het kasteel van Juan Carlos I is dan ook zeker aan te raden. Dit kasteel geeft een schitterende uitzicht over de stad. Hierna kunt u meteen door naar het enige ronde kasteel in Europa namelijk het unieke kasteel Bellver. Ook Kathedraal La Seu mag u niet missen wanneer u Palma Mallorca bezoekt. Het bouwen van dit indrukwekkende kathedraal heeft maar liefst 371 jaar geduurd.  U kunt van deze bezienswaardigheden genieten terwijl u zich laat rondrijden door een Galera. Dit is een koets dat wordt voorgetrokken door een paard.

Vanaf Palma de Mallorca kunt u met de trein naar Soller. De treinreis naar Soller is een van de indrukwekkendste treinreizen die u zult ervaren. Kijk u ogen uittorrent de pareis en neem de omgeving goed in u op, want het zal een uitzicht zijn die u niet snel zult vergeten!  Aangekomen in Soller bevindt u zich in een toeristisch paradijs. In Soller is goed de historie van het plaatsje te voelen en het zal u ook opvallen dat het stadje een Arabische overheersing heeft gekend. De naam Soller namelijk van het Arabische woord Suliar dat de ‘gouden schelp’ betekent. Misschien dat u nog een gouden schelp kunt ontdekken op het strand van Soller. Dit is de ultieme plek om tot rust te komen.

In Porto Christo kunt u de prachtige grotten van drach bewonderen. De mythe verteld dat vroeger zich draken duivels en monsters schuil hielden in deze grotten. In de grotten schuilt zich wel degelijk een deel van geschiedenis van Mallorca. Zo werden de grotten gebruikt als schuilplekken tijdens oorlogen. Ga verder en breng een bezoekje aan de adembenemende Torrent de Pareis. Wordt een met de natuur en geniet van alle wonderschoon die het hier te bieden heeft. Diepe kloven mooie en uitzichten,  Torrent de Pareis zult u niet snel vergeten. Voor de mensen die niet houden van stilzitten biedt mallorca ook verschillende activiteiten aan zoals zeilen, hiken, paardrijden, kajakken, ballonvaart vliegen en coastering. Coastering is een van avontuurlijkste activiteiten die je kunt doen in Mallorca. Dit is het voortbewegen langs de rotsige kustlijn van Mallorca door te klimmen, klauteren, springen, zwemmen en duiken. Adrenalinejunkies zullen zich in Mallorca uitstekend vermaken.

Eten en drinken in MallorcaEnsaimada

Wanneer u op vakantie bent in Mallorca is het noodzakelijk om optimaal te genieten. Eten hoort hier natuurlijk bij. Naast de internationale keuken en de welbekende fastfoodketens die op het eiland aanwezig zijn is het een must om de traditionele keuken geproefd te hebben. De Mallorcaanse keuken maakt voornamelijk gebruik van ingrediënten die op het eiland zelf verbouwd kunnen worden. Denk maar aan lekkere groenten als aubergine en verse vis en zeevruchten. Populaire Mallorcaanse gerechten zijn Frit Mallorqui en Pa amb óli. Frit Mallorqui is een heerlijk gerecht van orgaanvlees, tomaat, ui en aardappel. Pa amb óli is een typisch Mallorcaans gerecht. Dit is brood met olijf olie, tomaat en knoflook. Simpel maar heel lekker! Ook mag u dit eiland niet verlaten zonder het traditionele zoet broodje ensaimada te hebben geproefd. Dit broodje wordt geserveerd met poedersuiker en vaak gevuld met jam of crème. Wanneer u een hapje van dit broodje neemt proeft u pure liefde.

Mallorca by night

In de avond blijft het in Mallorca niet stil. Er zijn genoeg discotheken waar u onder genot van drankjes los kunt gaan op heerlijk muziek. In  El Arsenal zult u de meeste discotheken vinden. Wanneer u Nederland een beetje mist wees niet getreurd. Er zijn genoeg Nederlandse kroegjes en clubs in Mallorca.Clubs zoals de Heeren van Amstel, Veronica, Disco bar 538, shooters en club NL hebben zeker hier een stempel gedrukt. party

Ook is de aanbod van shows groot in Mallorca. Een welbekende show is de spectaculaire Dinnershow Son Amar. Sensationele dansers, lichten, muziek en adembenemende visuals zullen u een avond bezorgen die u niet zult vergeten.

Hieronder een rijtje clubs die u zeker niet zullen teleurstellen.

–        BCM, schuimfeestjes, house mix en latin

–        Titios Mallorca, House, mix en techno

–        Byobu Club,  Jaren 80. Fun, house, latin, mix en soul

–        Templo Palma, House en mix

–        El Divino Mallorca, Fun, house, techno en chique

–        Akoya Mallorca, Mix, soul en Latin

–        Luna, Funk, House, Latin, Live Music, Mix en Techno

Top 5 bezienswaardigheden in Mallorca

–        Valldemossa, Pittoresk bergdorpje.

–        Cuevas del Drach, Ondergrondse grotten in Porto Cristo

–        Platja d’Alcúdia, Prachtige strand in Alcúdia

–        Torrent de Pareis, Kloof bij Sa Calobra

–        Catedral Le Seu, Schitterend groot bouwwerk

Top 5 hotels en appartementen in Mallorca

–        Hotel Barceló Cala Viñas

–        Hotel HM Tropical

–        Appartementen Palia Puerto del Sol

–        Hotel HM Gran Fiesta

–        Aparthotel Prinsotel La Dorada

Last minute aanbiedingen Mallorca

Mallorca