Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Een vakantie naar Lloret de Mar

2/5 - (1 stemmen)

Zon, zee, strand en heerlijk eten. Dan weet je het meteen Spanje en een leuke plek in Spanje is het plaatsje Lloret de Mar. Het plaatsje ligt dicht in de buurt van Blanes en Calella en dat zijn badplaatsen om ook een dagje heen te gaan als je even Lloret de Mar uit wilt. Maar Lloret de Mar op zichzelf is al leuk genoeg om een hele vakantie mee te vullen. Er zijn tal van bezienswaardigheden, pretparken en discotheken om te bezoeken. Lees verder en kom erachter wat er allemaal te doen is in Lloret de Mar.
waterworld-lloret de mar

Stukje geschiedenis uit Lloret de Mar

Misschien leuk om wat over de geschiedenis van Lloret de Mar te lezen. Het werd voor het eerst Lloret genoemd in het jaar 966. Toen bestond Lloret de Mar vooral uit boerenhuisjes en de kerk St Romá. De bevolking hield zich vooral bezig met de visserij en de handel langs de kust. Rond de 16de eeuw verplaatste het centrum van Lloret meer naar de zee. In de 18de eeuw vertrokken er veel vissers naar Spaans-Amerika en het veroorzaakte een enorme groei in handel voor het visserdorpje. Er werd toen veel geïnvesteerd in de bouw van schepen en in de handel van goederen. Op deze manier werd Lloret voorzien van mooie gebouwen en veel rijkdom. Vanaf daar had Lloret zijn ups en downs door verschillende oorlogen zoals de Spaanse burgeroorlog en het afnemen van de handel. Maar rond de jaren vijftig begon het toerisme na alle gebeurtenissen toe te nemen en in de jaren 6o ging het de goede kant op en is het wat het nu is. Het was vooral voor vakantiegangers een fijne plaats voor een zon, zee en strand vakantie maar tegenwoordig is het vooral een goede plaats om daar naartoe te gaan met een groep jongeren voor een vakantie vol met feesten, gezelligheid en lekker weer.

Lloret de Mar in de nacht

Vroeger was er waarschijnlijk niets te beleven maar nu kan je het nachtleven niet meer wegdenken uit Lloret de Mar. Er is genoeg keuze als het gaat om discotheken, restaurants, cafés en bars van alles om de nacht door te komen en vooral niet te slapen. En om de nacht te beginnen moeten er natuurlijk wel leuke activiteiten gedaan worden om de sfeer erin te krijgen. Wat nog belangrijker is, is goed eten om een hele avond door te kunnen gaan. Dus enkele goede restaurants zijn ook geen overbodige luxe.

De discotheken

In Lloret de Mar zijn er genoeg discotheken om de nacht vol mee te maken en dat de hele vakantie lang. Zodra de zon onder is gaan alle lichten aan en de deuren open. Dan komen ook alle proppers naar buiten die jou gaan verleiden om hun club binnen te gaan en met hun mee te feesten. Elke club heeft zijn eigen stijl, dj’s en muzieksoort die ze draaien. Genoeg variatie om voor iedereen een leuke club om de avond mee af te sluiten. Hier een lijstje van clubs die erg bekend zijn en elke avond erg gezellig:
– Colossos, één van de grootste clubs met drie zalen met een eigen thema
– Revolution, deze is populair onder de techno en hardstyle liefhebbers
– St. Trop, hier is het elke avond één grote show van lasers en dj’s
– Moef Ga Ga, bijna elke avond schuimparty en de beste dj’s van nu
– Boozers, goed om de avond mee te beginnen, het is een leuk feestcafé
– Bumper’s, heeft een exclusieve uitstraling en glazen dansvloer met vissen
– Londoner, place to be als het om R&B en hip-hop muziek gaat en danswedstrijden
– Tropics, een van de beste discotheken van Lloret en met veel Nederlandse artiesten

Dineren

Voordat de avond begint is het een goed idee om gezellig met iedereen ergens te gaan eten om een goed begin van de avond te hebben. Veel restaurants in Lloret de Mar zijn erg sfeervol en je kan er goed eten. Een paar restaurants die ook betaalbaar zijn heb je Galicia Mar een leuk visrestaurant aan de boulevard. Of Texas Disco & bistro om gelijk goed in de sfeer te komen en een redelijk Amerikaans menu. Als je meer zin hebt in rijst kan je naar Mas Romeu of als je zin hebt in pizza is restaurant America een aanrader. Maar stel je bent voor de snelle hap dan heb je als nog Kootjes, De Koe of de Burger King om daar jouw fastfood te halen en daarna te feesten. Als je nog niet weet wat je wilt eten dan heb je restaurant de Hof en die heeft van alles en nog wat in de aanbieding. Van fastfood tot rijst en vegetarisch noem maar op.

Lloret de Mar overdag

Voor de nacht begint is het natuurlijk niet de bedoeling om de hele dag te slapen en te wachten tot het nacht wordt om weer uit te gaan. Als je gaat moet je natuurlijk alles uit jouw vakantie halen. Overdag is er ook genoeg te doen in Lloret de Mar van bungee jumpen tot het sjezen op banaan over de zee. Of breng een bezoek aan wat bezienswaardigheden of als dat te cultureel is kan je ook voor de pretparken gaan die daar aanwezig zijn.

Pretparken/activiteiten

Er is genoeg te doen in Lloret de Mar om jou en jouw familie of vrienden bezig te houden. Zo kan je naar Waterworld gaan. Dit is een waterpark met veel zwembaden en glijbanen waar je de hele dag plezier kan hebben. Wat ook leuk is om te doen en lekker actief is het Abre Aventura park, hier kan je de hele dag lekker klimmen en afdalen in een mooi opgezet bomenpark. Maar als je meer van het wandelen en sightseeing bent kan je ook een dagje naar Barcelona gaan om daar lekker te winkelen en van alles te bekijken. Het is erg makkelijk om van Lloret de Mar met de bus naar Barcelona te gaan. En voor de gasten onder ons is het misschien wel de kans om een wedstrijd van FC Barcelona mee te pakken. Of je kan ook dichterbij gewoon langs de leuke boulevard van Lloret de Mar lopen. Genoeg te zien daar langs de boulevard en vergeet niet van het uitzicht te genieten en jouw souveniertjes te kopen. Op het strand zijn ook genoeg activiteiten die je kunt doen alleen of met vrienden of familie. Je kan een jetski huren en lekker over het water heen racen of lekker sjezen met een banaan over het water en zorgen dat je er het langst op blijft zitten. Of waag jij de sprong? Als een echte dare-devil bungee jumpen van heel hoog boven het water.

Cultuur

lloret-de-mar-cultuur
Naast de top vijf bezienswaardigheden die onder dit stuk wordt gegeven zijn er ook nog andere bijzondere bezienswaardigheden die misschien wel interessant zijn om te bezoeken. Zo heb je het Modernist cemetery, een schitterende begraafplaats en indrukwekkend om te zien. Of met een mooie wandeling langs de kust naar het oude gebouw de Can comadran, een soort kerk. Of als je nog verder de geschiedenis in wilt is er Puig de castellet Iberian Settlement mooie ruïnes van een kasteel die daar heeft gestaan.

Stranden

Als je naar Lloret de Mar komt om alleen maar van het weer te genieten en van de sfeer kan dat ook natuurlijk. Er zijn twee zeer bekende stranden en voor de rest is er natuurlijk genoeg strand voor iedereen maar de twee populairste zijn toch wel Fenals beach en Playa de Lloret. Die stranden trekken de meeste toeristen. Ook in de buurt zijn er naaktstranden voor de liefhebbers of wat meer rustige stranden. Alles is er in de buurt.

Top vijf bezienswaardigheden

1. St. Roma kerk
2. Castell d’en Plaja
3. Santa Clotilde Gardens
4. Castell de Sant Joan
5. Sant Pere Del Bosc
uitgaan in Lloret de mar

Top vijf hotels

1. Costa Encantada
2. Oasis Park
3. Beverly Park
4. Gran Garbi
5. Golden Bahia de Tossa

Last minute aanbiedingen Lloret de Mar

Llorret