Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Palma de Mallorca

4.2/5 - (6 stemmen)

palma-de-mallorca

Palma de Mallorca is de hoofdstad van het eiland Mallorca, Mallorca gelegen in de Belearen en behoort tot Spanje. Mallorca is het grootste eiland van de 3 eilanden. De buureilanden zijn Ibiza en Menorca. Palma is de grootste stad van de eilandengroep, de stad telt meer dan 400.000 inwoners. De stad is gelegen in het zuidwesten van Mallorca. Deze oude bruisende stad wordt ook wel klein Barcelona genoemd, omdat de kleine oude straatjes lijken op de Rambla van Barcelona.

Geschiedenis

In de tweede eeuw na christus werd de stad gesticht door de Romeinen, die hadden het eiland veroverd. Later werd het eiland veroverd door de Arabieren, toen de kreeg de stad de naam Mayurqa, de moderne naam van tegenwoordig is hier van afgeleid. Pas in de dertiende eeuw kreeg Palma pas zijn tegenwoordige naam, toen de toenmalige koning van Aragon het eiland en ook de stad overnam. Doordat de geschiedenis van Palma de Mallorca divers is geweest is dit ook te zien aan de oude gedeelten van de stad. In deze gedeelten staan veel oude gebouwen, in verschillende stijlen. Zo ook aan de eeuwenoude kerk, deze werd gebouwd in dienst van de toenmalige koning, de bouw van deze kerk heeft 400 jaar geduurd en werd gebouwd op de plek waar vroeger de belangrijkste moskee stond. In de 19e na een aardbeving was een gedeelte van de westelijke vleugel verwoest, deze is later gerenoveerd.

Bezienswaardigheden

Naast het hierboven genoemde kathedraal zijn er tal van andere bezienswaardigheden in Palma de Mallorca. Zo ook de het naastgelegen kasteel van Almudaina, dit kasteel is een aantal keer verbouwd waardoor het een mix van bouwstijlen heeft. Verder is Palau March zeker een bezoekje waard. Dit oude kasteel is veranderd in een museum, het is het oude woonhuis van de March familie. Zij waren een rijke familie dat veel kunst verzamelde. Tegenwoordig is het dus een museum, er worden jaarlijks verschillende kunstwerken tentoongesteld, voor de kunst liefhebber is het zeker een aanrader. De Banys Arabs is een gedeelte wat over is gebleven van de Arabische periode in de stad. Deze Arabische baden zijn waarschijnlijk de overblijfselen van een oud Arabisch kasteel. Net buiten de stad is Castell Bellver te vinden, dit is een eeuwenoud gotisch kasteel. Ook de oude binnenstad is een bezoekje wordt, het is er heerlijk vertoeven in de oude straatjes in oude stijl, naast dat het er prachtig uitziet zijn er veel restaurantjes, winkeltjes en barretjes, dit maakt Passeig de Born zo bijzonder. Er is ook een ander bijzonder bekend museum, het Museum Can Morey de Santmarti, dit museum is gewijd aan de Spaanse kunstenaar Salvador Dali die bekend stond om zijn surrealistische schilderijen.

Het weer

Het weer in Palma de Mallorca is net als de rest van de streek. Het is er in de zomer erg warm, het kan er 30 tot 35 graden worden in de zomer. In de winter is het er wat koeler zo rond de 14 a 15 graden Celsius. Waardoor dit een aangename plek is om in de winter te vertoeven.

Top 5 Hotels

  1. Appartementen Ben Hur
  2. Hotel Sant Jordi
  3. Aparthotel Plaza Son Rigo
  4. Hotel HM Ayron Park
  5. Hotel Dunas Blancas

Aanbiedingen Palma de Mallorca

mallorca