Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
5/5 - (2 stemmen)

Vakantie Benidorm

Geschiedenis van Benidorm

Benidorm is een prachtige badplaats gelegen aan de Costa Blanca, Spaans voor witte kust. De badplaats Benidorm staat vandaag de dag vooral bekend om het toerisme maar vroeger was dit heel anders. Van oudsher is Benidorm namelijk echt een vissersplaatsje. In 1956 werd echter in het bestemmingsplan door de toenmalige burgemeester Pedro Zaragoza i Orts de contouren gelegd voor het Benidorm wat we vandaag kennen. Hij was bovendien ook de eerste Spaanse burgemeester die het gebruik van een bikini op het strand tolereerde!

Klimaat in Benidorm

Het klimaat van Benidorm wordt als één van de beste van Europa beschouwd. Dit komt vanwege het feit dat de plaats is gelegen tussen de bergen en de Middellandse Zee, hierdoor is er eigenlijk een uniek microklimaat ontstaan. Wanneer men in hartje december naar Benidorm zou gaan dan zou men wat betreft het weer het idee hebben dat het eigenlijk al lente is want de temperatuur ligt overdag in de winter rond de 20 graden. Dit is ook de voornaamste reden dat veel gepensioneerden overwinteren in Benidorm. In de zomer ligt de temperatuur gemiddeld zo rond de 30 graden. Daarnaast blijft in Benidorm de warmte in de avond vrij lang hangen in de stad. Hierdoor is het in Benidorm tot laat in de avond prima vertoeven is op de vele terrasjes!

Benidorm 1

Lekker eten in Benidorm

De specialiteit van de gehele Costa Blanca is zonder twijfel de heerlijke Paella. In Nederland heeft de Paella vaak doperwten en rode paprika’s als ingrediënten. De echte Spaanse koks bereidden de Paella nog volgens de klassieke manier. In Benidorm heeft een Paella de volgende hoofdingrediënten: rijst, zeevruchten, konijn, kip, snijbonen, tomatenbasis, saffraan en witte bonen. Het belangrijkste van een goede paella is het feit dat de rijst gekookt dient te worden in een bouillon van de vis en of schaaldieren. Naast de Paella valt er in Benidorm van nog meer culinaire hoogstandjes te genieten. Vanwege de ligging van Benidorm aan de Middellandse Zee wordt er in deze badplaats ook heerlijke visgerechten geserveerd. Het merendeel van de visgerechten wordt op de grill klaar gemaakt en op smaak gebracht met (knoflook)olie en peper. Wanneer je op vakantie bent in Spanje moet je eigenlijk de tapas ook proeven. Omdat Spanjaarden heel licht ontbijten en pas om twee uur in de middag stevig gaan lunchen eten ze vaak in de late ochtend enkele tapas. Het is echter ook mogelijk om als toerist de heerlijke tapas als hoofdgerecht te bestellen. Deze grotere porties heten in het Spaans raciones.

Benidorm2

Wat te doen in Benidorm?

Bij Benidorm denken de meeste mensen direct aan de grote appartementsgebouwen langs de stranden maar wat veel mensen niet weten is dat Benidorm ook een heel leuk oud Spaans historisch centrum heeft. Als toerist zijnde is het dus zeker aan te raden om ook eens van de stranden af te gaan en het centrum te gaan bekijken. Hier kun je lekker gaan lunchen bij de vele tapas barretjes of een lekker kopje koffie drinken voor een goedkoop prijsje. Als u toch in het centrum bent loopt u dan even bij de oude kerk naar boven daar kunt u genieten van een schitterend uitzicht over de zee.

Bent u nu met de kinderen op vakantie in Benidorm dan is een echte aanrader het prachtige park Mundomar. In dit park worden prachtige liveshows gegeven met dolfijnen, zeeleeuwen en papegaaien. Daarnaast kun je in dit park ook nog allerlei andere diersoorten zoals apen en schildpadden bekijken.

Benidorm3

Door de mooie ligging van de plaats Benidorm leent het zich ook uitstekend voor allerlei outdoor activiteiten . Door de mooie heldere kleur van de Middellandse Zee bij Benidorm is het een ideale plaats om te snorkelen dan wel te duiken. In Benidorm zelf zijn diverse duikscholen waar u uw duikbrevet kunt halen.
Een echte aanrader wat betreft outdoor activiteiten is het maken van een echte jeepsafari door het mooie bergachtige gebied rondom Benidorm. Bij Marco Polo Expediciones kun je voor een scherpe prijs een leuke tour krijgen door dit mooie natuurgebied.
Bent u nu een echte golfliefhebber dan is Benidorm ook om die reden een topbestemming voor u want rondom Benidorm zijn prachtige golfbanen te vinden. Dankzij het aangename warme klimaat gedurende het gehele jaar door kunt u in elk seizoen de golfbanen hier betreden. Enkele voorbeelden van de prachtige golfbanen in deze omgeving zijn: Club de Golf Don Cayo, Club de Golf Ifach en Club de Golf Javea

Benidorm 4

Top 5 hotels

– Hotel Helios
– Barcelo Asia Gardens Hotel & Thai Spa
– Hotel Les Dunes Comodoro
– Hotel Gran Bali
– Hotel Benidorm Centre

Aanbiedingen Benidorm

Benidorm