Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Madrid

4/5 - (1 stemmen)

Madrid is de hoofdstad van Spanje en behoort tot de grootste steden van Europa. Madrid is een top bestemming als je een bezoekje aan Spanje neemt, dit komt door de historische karakter, de culturele evenementen en de goede sfeer. Het is een gezellige, veilige en leuke stad om een week heen te gaan. Je hebt genoeg bezienswaardigheden en gezellige pleintjes waar je heerlijk kan genieten van de zon en de stad.

Geschiedenis

De stad Madrid werd al in 854 gesticht door Mohammed I van Granada. In 1561 werd Madrid uitgeroepen tot de hoofdstad van Spanje door Filips II. Aan het einde van de Spaanse burgeroorlog in 1939 had Francisco Franco de macht over Madrid. Maar veel mensen bleven toch naar Madrid komen opzoek naar werk. In 1979 werd er een burgemeester benoemd en begon Madrid weer met de wederopbouw en de bevolking Na 40 jaar onderdrukking kreeg Madrid de kans om zich weer op de kaart te zetten. Madrid is uitgegroeid tot het belangrijkste centrum op het gebied van economie, cultuur, kunst, industrie en onderwijs van Spanje en Portugal.

Klimaat

Madrid heeft een mediterraan klimaat met continentale invloeden. Ze hebben warme zomers en wat koudere winters. De winters in Madrid is voor de Spaanse begrippen echt koud en het wijkt heel erg af met het klimaat van de Spaanse Middellandse Zeegebied. In de winter kan het beneden het vriespunt worden en soms sneeuw, terwijl het in de zomer heel warm is en 40 graden kan worden.

Bezienswaardigheden

Madrid is vooral beroemd om het grote aantal musea en de historische monumenten die je in de stad kunt vinden. Je hoeft je er in ieder geval niet te vervelen, er is genoeg te zien in de stad.

Koninklijk paleis van Madrid

Dit is de werkplaats van de huidige koning van Spanje. Het is het grootste koninklijke paleis van de wereld. Sinds 193 woont de koninklijke familie niet meer in dit paleis. Nu worden er rondleidingen gehouden die ongeveer 2 uur duren. Er zijn 2800 kamers in het paleis en dat is teveel om in die twee uur te bekijken. Maar er is wel veel te zien en genoeg indrukwekkende dingen.

Parque del Buen Retiro

Bron:  http://www.driftwoodjournals.com/10-best-things-to-do-in-madrid-a-loved-up-inside-guide/
Bron:
http://www.driftwoodjournals.com/10-best-things-to-do-in-madrid-a-loved-up-inside-guide/

Dit is een stadspark in Madrid, Buen Retiro betekend aangename afzondering. Het bevindt zich ten oosten van het centrum. Voor dat het openbaar was voor het publiek van het een privépark van de koninklijke familie. Er is een vijver met een zuilengalerij in de vorm van een halve maan en nog twee gebouwen die eerst van de koninklijke familie was. Een leuk park om rond te lopen en te genieten van het weer en de mooie rustgevende omgeving.

El Museo Naval

Dit is de belangrijkste scheepvaart musea van de wereld. Alles over de Spaanse scheepvaart en marine kom je hier te weten. Zo zie je bijvoorbeeld vlaggen, kaarten, wapens, schaalmodellen en schepen. De moeite waard om even een kijkje te nemen.

Madrid Zoo

Bron: https://www.flickr.com/photos/spencer77/4937662029/
Bron: https://www.flickr.com/photos/spencer77/4937662029/

Een gezellige dag in de dierentuin met een aquarium waar je de mooiste vissen en haaien kan bewonderen. Er zijn hier 500 verschillende dieren die je kunt bekijken. Elke dag kan je genieten van een dolfijnenshow. Even wat anders dan de drukke stad en genieten van mooie dieren en een gezellig dagje met het hele gezin.

Hotels in Madrid

Er zijn genoeg leuke hotels te vinden in Madrid. De prijzen verschillen heel erg, midden in de stad ben je natuurlijk wat meer kwijt dan er buiten maar je zit dan wel lekker centraal. Ook heb je verschillende bed & breakfast zitten in Madrid, dit is ook leuk om een keer te doen en meestal zit je vlak bij de stad voor veel minder geld.

Uitgaan in Madrid

Madrid is een uitblinker als het gaat om uitgaan. Er is  hier 24 uur per dag en elke dag van de week wat te beleven. Je hebt er bijvoorbeeld een kroegentocht langs verschillende tapasbarretjes. Heerlijke kleine hapjes, een lekker biertje en beleef een Madrileens avondje. Plaza de Santa Ana is de plek waar veel Madrilenen de stap avond beginnen. In verschillende kleine smalle tussen straatjes heb je verschillende baretjes, flamenco adresjes en discotheken. Del Diego is een cocktailbar in art deco stijl afgewisseld met een New York stijl uit de jaren 40. Het is de bekendste cocktailbar in Madrid en hier ga je heerlijke genieten van de lekkere drankjes.

Bron: http://www.deldiego.com/Bienvenida.html
Bron: http://www.deldiego.com/Bienvenida.html