Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Murcia

5/5 - (1 stemmen)

Murcia is één van de autonome regio’s van Spanje en is tevens een provincie in het zuidoosten van Spanje. De hoofdstad van deze provincie heeft dezelfde naam en is met ruim 430.000 inwoners de nummer zeven van grootste steden van Spanje. De regio Murcia heeft ongeveer 1.400.000 inwoners.

Murcia staat bekend om haar lange stranden, kuuroorden en leuke baaitjes. Het gebied heeft meer dan 3000 zonuren per jaar en heeft een kustlijn van ruim 250 kilometer. De temperatuur is er altijd aangenaam, ook in de winter waar het gewoon 20 graden kan zijn. Het water is er ook heerlijk warm en veel stranden worden dan ook als kuuroorden gezien vanwege het warme water en hoge zoutgehalte. De kust wordt ook wel Costa Cálida genoemd wat letterlijk ‘Warme kust’ betekent. Het is ook geen wonder dat de lange witte stranden druk worden bezocht door de Spaanse bevolking en toeristen.

De stad

De stad Murcia is een vrij grote stad en dat heeft twee redenen. De stad is namelijk erg oud en daardoor steeds  groter geworden. Daarnaast is het een universiteitsstad waardoor elk jaar veel studenten hier gaan wonen om te studeren. De universiteit heet de Universidad Católica San Antonio de Murcia. Het oude gebouw van de universiteit is prachtig en goed onderhouden en is ook zeker een bezoekje waard. Ondanks de vrij grote stad trekt het maar weinig toeristen. Vanaf het vliegveld zul je vast wel toeristen tegenkomen maar die gaan bijna allemaal richting Alicante, Benidorm of een andere stad. De stad voelt ook vrij middeleeuws, maar ook weer modern aan. Veel oude gebouwen en kastelen zijn goed bewaard gebleven en je merkt dat het toerisme de stad nog niet heeft overgenomen. Je merkt ook dat de stad is opgebouwd door Arabieren. Voor toeristen die van een rustige en authentieke stad houden is Murcua dan zeker een aanrader om te bezoeken.

De moestuin van Europa

Murcia wordt ook wel de moestuin van Europa genoemd. Dit komt omdat de meeste groente en fruit uit deze regio vandaan komt. Overal in de regio zie je boomgaarden en weiland vol met groente en fruit. Door het goede klimaat en de vruchtbare grond is het een perfect gebied voor land- en tuinbouw. Dit zie je ook terug als je een markt bezoekt in Murcia omdat marktverkopers zoveel verse streekproducten aanbieden. Ook wordt er veel wijn, bloemen en olijfolie geëxporteerd vanuit Murcia.

Bezienswaardigheden in Murcia

La Trapería

La Trapería is een van de meest drukke straten van de stad Murcia. Je hebt er veel restaurantjes en barretjes waar de lokale bevolking graag eet. Er worden veel streekproducten gebruikt in de gerechten dus als je een lokale gerechten wilt proeven moet je hier zeker een restaurantje pakken.  Je hebt er ook musea, kledingzaken en een groot casino. Een andere plek waar je veel leuke restaurants kunt vinden is Plaza de las Flores. Het is een gezellig druk pleintje in de binnenstad waar altijd wel iets te beleven is.

35141826241_186327231a_k

Kathedraal Murcia

De kathedraal bevindt zich in het hart van de stad. De bouw van het unieke gebouw duurde van de 14e tot de 19e eeuw. Binnen in de kathedraal is een museum waar veel Romeinse bezienswaardigheden te zien zijn.

Cartagena

Cartagena is een havenstad waar door de eeuwen heen veel culturen hun stempel hebben gedrukt. Het centrum moet je zeker bekijken omdat je veel Romeinse opgravingen kunt vinden. Er staat ook nog een oud Romeins amfitheater en daarnaast kun je veel musea bezoeken tegen een laag prijsje.

Mar Menor

Mar Menor is een kleine binnenzee met een hoog zoutgehalte waardoor het door velen een kuuroord wordt genoemd. Je kunt er heel fijn watersporten zoals zeilen of kitesurfen. Je hebt er hele fijne strandjes waar je lekker kunt zonnen in het aangename klimaat vanwege een constant windje.