Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sevilla

4/5 - (2 stemmen)

Sevilla behoort tot de mooiste steden en ligt gelegen in het zuiden van Spanje. Je raakt al snel verliefd op de stad door de schoonheid en charme die de stad aanbied. Als je door de oude binnenstad loopt laten de Arabische kenmerken een grote indruk achter, de smalle straten geven een warm onthaal. De diversiteit in aanbod van geschiedenis, bezienswaardigheden tot het uitgaan bieden jou een onvergetelijke vakantie.

Geschiedenis en cultuur

Sevilla is een stad die nog voor een groot deel over het historisch centrum beschikt, de stad is meer dan 2.000 jaar oud en daarom is het uniek dat dit bewaard is gebleven. Op dit moment is het nog steeds onbekend of de stad in het begin onderdeel van- of Tartessos zelf was. De stad heeft een aantal verschillende culturen en bevolkingsgroepen gekend, de stad is namelijk veroverd door de Romeinen, Carthagenen, Visigoten en Moren. Al deze veroveringen hebben plaats gevonden tussen 6e eeuw voor- tot de 13e eeuw na christus, in die tijd is het als laatst terug veroverd door de Spanjaarden. De bevolkingsgroepen hebben veel profijt gehad van de stad omdat het voornamelijk werd gebruikt als een handelscentrum.

De naam Sevilla die aan de stad is gegeven komt van de Moren. Toen zij de stad verovereden gaven zij de stad de Arabische naam Ishbiliya en dat veranderde later naar Shbiya. De naam Sevilla is aan deze naam afgeleid. Zoals eerder is beschreven werd Sevilla gebruikt als handelscentrum dit leverde voor de bevolkingsgroepen economisch gezien veel op. In het centrum van Sevilla werd de ‘Real y Supremo Cosejo de Indias’ opgericht, zij waren de verantwoordelijke voor het transport van handelsrelaties en schatten. Dit resulteerde tot een economische groei en beschikte de stad al over meer dan 100.000 inwoners in het jaar 1.500. Sevilla kent ook donkere dagen, zo kregen zij te maken met een financiële crisis, de pest epidemie, overstromingen en de Franse invasie. In 1671 beschikte de stad al meer dan 45 kloosters. Een ander gegeven dat niet mag ontbreken is dat de stad belangrijk is geweest in de kolonisatie van Amerika, het was de belangrijkste haven tussen Amerika en Europa. Daarnaast kwam Christoffel Columbus uit Sevilla, hij was degene die met een schip van Sevilla naar Amerika heeft gevaren. Sevilla was en is de grootste stad van Zuid-Spanje.

Sevilla plaza
Bron: http://www.pcbtours.eu/sevilla3.jpg

Natuur en klimaat

De stad Sevilla beschikt over een mediterraans klimaat dat door de Middellandse zee wordt beïnvloedt. Het klimaat zorgt er voor dat er milde winters en warme zomers zijn, de extremere weersomstandigheden komen door het mediterraans klimaat bijna niet voor. Dit is ook de reden dat er ieder jaar veel toeristen naar Sevilla toegaan voor een zonvakantie of een stedentrip.

In de maand Juni begint de zomer en de temperatuur ligt dan tussen de 16 en 31 graden. Het kan voorkomen dat Sevilla een aantal dagen een hoge temperatuur heeft maar dit wordt gecompenseerd door de neerslag van regen. In de maand Juni valt er twee keer zoveel neerslag als in de maand Mei. Voor een stedentrip is dit een ideale maand omdat het dan niet te warm is. De maand juli is een stuk warmer dan juni, de temperaturen verschillen tussen de 20 en 35 graden en het is de maand met de minste neerslag. Het is een ideale maand om op zonvakantie te gaan en als het afkoelt een stedentrip. Augustus is de warmste maand in het jaar, er zijn momenten dat de temperatuur boven de 40 graden stijgt. Over het gehele jaar zal de temperatuur niet onder de 7 graden komen, zelfs in de maanden November en December kan de temperatuur oplopen tot 20 graden. Op ieder moment van het jaar kan je een vakantie naar Sevilla boeken, er hoeft geen rekening gehouden te worden met het weer.

Bezienswaardigheden

Door de rijke historie waarover de stad beschikt heeft de stad een aantal bezienswaardigheden die bezocht moeten worden. Als je eenmaal in Sevilla bent wordt al snel opgemerkt dat er op iedere plaats in de stad doeken hangen. Dit is bedoelt om de warmte dragelijk te maken, Sevilla is namelijk een van de warmste Europese steden.

De Giralda is een klokkentoren die over maar liefst 25 klokken beschikt en de klokkentoren bevindt zich tussen de kathedraal Maria de la Sede en het plein ‘Patio de los Naranjos’. De Giralda is het symbool voor de stad en is te betreden via een steile pad. Een ander bezienswaardigheid dat zeker de moeite is om het te bezoeken is de Alcázar. Dit is een koninklijk paleis en dat op dit moment nog steeds wordt gebruik door de koninklijke familie. De kathedraal ‘Maria de la Sede’ heeft een lengte van 127 meter en een breedte van 83 meter. De kathedraal beschikt over schilderijen, houtsnijwerken, altaarstukken, grafmonumenten en glasschilderijen. Sevilla heeft ook een archeologisch museum dat kunst en cultuur aanbiedt. Ruïnes, juwelen uit de 6e eeuw, mozaïekvloeren uit de 5e eeuwen en delen van huizen zijn te bewonderen. De oudheid van de stad is hier terug te vinden. Het belangrijkste en de bekendste plein van Sevilla is de ‘Plaza de España’. Het plein is een halve cirkel en aan de rand daarvan staan historische gebouwen, dat verbonden wordt door een aantal bruggen. In het midden van een plein staat een fontein. Het plein is zo bekend dat het ook vaak gebruikt wordt als filmdecor. De bovenstaande beschreven bezienswaardigheden zijn slechts een deel van alle bezienswaardigheden. Zo beschikt de stad nog over de ‘Torre del Oro’, ‘Santa Cruz’, ‘Museo de Bellas Artes’, La Meastranza’ en een aantal parken. Daarnaast kent de stad vele museums en kerken.

Sevilla Maria de la sede
Bron http://www.felipe-rodriguez.com/Architecture/Seville/Catedral/i-tPfjMMV/0/L/090330SEV091-L.jpg

Eten en drinken

Sevilla is een van de steden als het gaat om het eten en drinken, ’s avonds wordt er de tijd genomen om een tapas of aperitief te nuttigen. Het is dan ook niet vreemd dat Sevilla over veel barretjes, kroegen, restaurants en overdekte markten beschikt. Vroeg in de ochtend beginnen de Sevillanen met een ontbijt en ongeveer om half 11 nemen zij het tweede ontbijt zoals een Tostada met Serrano ham of geprakte tomaat met olijfolie. Het is een gewoonte om tussen 2 en 3 uur ’s middags met de familie te eten. De omgang met de etenstijden en het nuttigen daarvan is vergeleken met Nederland precies andersom, want in Sevilla is de belangrijkste maaltijd de lunch en ’s avonds wordt het diner in mindere mate gegeten. Het diner vindt plaats ’s avonds plaats tussen 9 uur en half 12.  Een belangrijke tip is om ergens te eten waar de Sevillanen zelf heen gaan, de toeristische restaurants worden daardoor vermeden.Tapas wordt bijna in ieder restaurant geserveerd en het komt van het woord Tapa en naar het Nederlands vertaalt betekent het een klein gerecht. De stad Sevilla staat bekent om zijn smaken betreft het eten en dus is het een gemiste kans als daar geen gebruik wordt van gemaakt. Een aantal voorbeelden van een specialiteiten zijn ‘Solomillo con mojo picon’, dat is varkenshaas met rode paprikasaus, ‘Merienda’ is een taartjestijd en ‘Churros con chocolate’ is churros met warme chocoladesaus.

Op het gebied van drinken wordt er veel Cruzcampo genuttigd, dit is een biermerk dat onderdeel is van Heineken. Daarnaast is ‘Tinto de verano’ populair, dit is rode wijn dat aangemengd is met bruiswater, lemon of sinas. Tijdens het feest van April genaamd ‘Feria de Abril’ wordt er rebujito gedronken en dit is een drankje uit Andalusië. Het drankje bestaat uit frisdrank dat is gemengd met sherry.

Uitgaan

Voor 1 uur ’s nachts hoef je niet naar een discotheek te gaan, het begint pas druk te worden rond een uur of 2 en dit zal tot de zonopkomst duren. Sevilla heeft een aantal discotheken die in een straat gelegen zijn en waar van te voren een drankje kan worden gedronken. Naast deze straat zijn er rondom pleinen discotheken en clubs gelegen. De openlucht discotheken liggen gelegen aan de rivier Guadalquivir. Het nachtleven van Sevilla wordt niet overgeslagen en mm goed in de stemming te komen voordat je gaat feesten is de Copa een aanrader, dit is een drankje.

Sevilla night
Bron: http://www.anwb.nl/bestanden/content/gallery/anwb/portal/vakantie/reizen-magazine/dossiers/dossier-top-100/dossier-top-100—15.sevilla.jpg

Top 5 hotels

– Hotel Alfonso XIII
– Eme Catedral Hotel
– Corral Del Rey
– Hospes Las Cases Del Rey de Baeza
– Hotel Palacio de Villapanes