Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Charismatisch Gran Canaria

Rate this post

Gran Canaria is een van de toeristische eilanden van de Canarische eilanden. De Canarische eilanden behoren aan het Koninkrijk Spanje toe en liggen ter hoogte van de noordwestelijke kust van Afrika, ten westen van Marokko in de warme Atlantische oceaan. Het eiland is ruim 1500 km2 groot en is net zoals bijvoorbeeld Lanzarote ontstaan uit vulkanische activiteit. De hoofdstad van het eiland is Las Palmas de Gran Canaria.
U kunt hier een Last minute boeken naar Gran Canaria

Het natuurlijke schoon van Gran Canaria

Gran Canaria is niet voor niets al jaren zo’n populaire reisbestemming. Je kunt natuurlijk heerlijk aan het strand liggen, maar ook de natuur is prachtig. De bossen zijn talrijk en het eiland is allesbehalve vlak met al haar heuvels en bergen. Dit maakt het landschap zeer gevarieerd. De hoogste top van het eiland is de Pozo de las Nieves die wel 2000 meter hoog is. Je vind hier ook allerlei soorten flora zoals pijnbomen, suikerriet, bananen maar ook de meer inheemse soorten wijngaarden vol met druiven en vele amandelbomen.

GranCanaria_presa_16

Door de ligging van Gran Canaria kent het eiland een subtropisch klimaat dat zich vooral laat omschrijven als warm, soms erg warm. Er valt ook niet veel neerslag, ook niet in de winter. De temperatuur is nagenoeg nooit lager dan 17 graden, wat Gran Canaria ook een aangename bestemming maakt voor het najaar en de winter. Toch is er wel sneeuw op Gran Canaria, maar dat is enkel op de hoogste toppen van de bergen. Ook het zeewater is altijd een aangename temperatuur.

Wat is er allemaal te doen?

Er is meer dan genoeg te doen op Gran Canaria. Het eiland staat bekend als erg kindvriendelijk, met een aquapark (Aqua Sure), een vogelpark (Palmitos Park) en diverse op kinderen aangepaste hotels.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Er zijn natuurlijk talloze prachtige stranden op Gran Canaria waar zonliefhebbers hun hart kunnen ophalen, maar is er ook genoeg cultureel vermaak.

Er is altijd wel wat te doen op het eiland. Er worden bijvoorbeeld ook vaak film- en muziekfestivals georganiseerd, waar ook de lokale bevolking graag naar toe gaat en waar je ook echt een stukje van de Canarische cultuur kunt proeven.

Er zijn enkel aanraders die je eigenlijk echt niet mag missen als je een bezoekje brengt aan Gran Canaria. Voor de echte strandliefhebber is er Chichone-strand aan de Playa del Inglés, waar zee, strand en indrukwekkende duinlandschappen elkaar ontmoeten. Op de promenade zijn er veel leuke winkeltjes en genoeg mogelijkheden om ergens even lekker te eten en iets te drinken. Er zijn hier ook enkele bars en clubs gesitueerd, als je graag uit wil gaan! Ook sportief is dit strand een aanrader, omdat je er vele watersporten kunt uitoefenen.

Met dezelfde doelen kun je ook zeker een bezoekje brengen aan Pierto Rico, waaraan het mooie Amadores-strand ligt en waar je ook nog twee indrukwekkende jachthavens treft. Ook hier kun je volop eten en winkelen, maar ook hier is watersport en uitgaan zeer goed mogelijk.

Puerto_de_Mogan-1Voor wie even genoeg heeft van het strand of gewoon even iets anders wil, is het dorpje Puerto de Mogan in het zuiden van het eiland ook echt een aanrader. Het is schilderachtig en authentiek, met de typische witte huisjes die prachtig versierd zijn met felgekleurde bloempotten. Het dorp heeft ook een vissershaven waar je een boottocht kunt boeken om dolfijnen in hun natuurlijke habitat te bewonderen! Duiken kan hier ook heel goed en eventueel ook onder goede begeleiding. De onderwaterwereld op dit stukje eiland is echt prachtig. In het centrum vind je kleine winkeltjes en veel restaurants en bistro’s waar je kunt genieten van de Canarische cuisine. Er is ook elke week een leuke markt, deze kun je op vrijdagochtend bezoeken. Door haar ligging in het zuiden heeft dit dorpje bijzonder veel zonuren.

Gran-Canaria4

Voor wie vooral op zoek is naar rust, is Playa Taurito een aanrader. Het is klein, maar wel mooi en gezellig en alsnog is er zeker genoeg te doen. Cultuur en landschap zijn hier de mooiste dingen om te bezoeken. Trek wat meer naar het binnenland en ontdek kraterlandschappen, historisch holwoningen en typisch Canarische architectuur zoals de Basiliek van Virgen del Pino.

Lekker eten

Eten is op de Canarische eilanden heel belangrijk. In de Spaanse cultuur zit eten echt verweven in het leven en dat is op de Canarische eilanden en Gran Canaria eigenlijk niet anders. Laat je vooral verrassen door je chef en dan zal je ontdekken hoe veelzijdig de cuisine van de Canarische eilanden is. De Spaanse en de Afrikaanse keuken zijn perfect gemixt met elkaar en zullen je elke keer weer weten te verbazen.

285_Crop_670_235Uiteraard is de vis een echte aanrader op het eiland. Altijd vers en op vele manieren bereid. Gewoon simpel gegrild of verwerkt in een heerlijke soep. Probeer ook zeker eens een keer de Caldo de escudo, een heerlijke vissoep die echt uniek is voor het eiland. Uiteraard is ook genoeg vlees te vinden op het eiland maar ook de groenten zijn heerlijk. Het zonnetje helpt natuurlijk ook wel bij je eetbeleving!

Aanbiedingen Gran Canaria

gran canaria