Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Rate this post

Deze prachtige, oude havenstad aan de Costa de la Luz is gemakkelijk te combineren met een rondreis in het zuiden van Spanje. Toch slaan veel toeristen deze plek gemakkelijk over en dat is zonde! Cádiz is de oudst bewoonde stad van West-Europa en heeft dit te danken aan zijn aantrekkelijk liggen voor de golf van Gibraltar. Het is dan ook in de 18e eeuw dat deze stad zijn hoogtijdagen had. Dit is nog goed terug te zien in het centrum van de stad waar je veel oude en rijkelijk versierde gebouwen ziet staan.

De stad stond vroeger dus al bekend om zijn mooie ligging en dat heeft de stad vandaag de dag nog steeds. De stad ligt gelegen op een klein schiereiland vlak voor de Spaanse kust, maar is aan het vasteland verbonden met behulp van een brug. Op het puntje van het schiereiland vind je de stad Cádiz. Op deze manier kon men vroeger de stad beschermen en zag men wie er per boot probeerde aan te meren. De stad kenmerkt zich door de vele kleine, kronkelende straatjes die allemaal steeds uitkomen op plazas. Deze pleinen zijn vaak mooi versierd en kennen leuke tentjes waar je de echte Spaanse keuken kunt proeven en beleven. De tapas en pintos zijn hier op zijn best. Daarnaast kenmerkt de stad zich door de mooie afwisseling van oude gebouwen zoals het gemeentehuis en de nieuwe kathedraal en de verschillende parkjes die de stad kent, zoals Plaza de Mina, Plaza Topete en Parque Genovés. Dit zijn mooie plekken voor een wandeling en om te genieten van alles dat Cádiz te bieden heeft.

Houdt je liever van het strand dan ben je ook hier aan het juiste adres. De stad is namelijk omringt door water en het strand Playa de la Caleta is gelegen in een kleine baai. Hierdoor is de stroming niet te sterk en leent dit strand zich goed voor een frisse duik in zee. De boulevard gelegen aan het strand, Duque de Nájera is erg levendig en biedt ’s avonds een mooi uitzicht op de zonsondergang.

Een leuk feitje over deze stad is dat Cádiz veel lijkt op de Cubaanse hoofdstad Havana. Vroeger werd er veel handel gedreven tussen deze twee steden waardoor ze veel op elkaar zijn gaan lijken. Het is daarom ook niet voor niets dat de James Bond film ‘Die Another Day’ deels in Cádiz is opgenomen in plaats van in Havana.

Wil je ook graag een beetje feesten tijdens je vakantie?  Dan kan dit ook. Google van te voren even want de stad kent verschillende festiviteiten het hele jaar door. Echter is het meest bekende feest het Carnaval. Dit is een van de grootste en bekendste carnavalsvieringen ter wereld en duurt ruim anderhalve week. Het hoogtepunt van dit Spaanse carnaval zijn de satirische zanggroepen die vooral de politiek en bekende Spaanse figuren op de hak nemen en de spot drijven met hun bezigheden.

Ga je naar het zuiden van Spanje op vakantie of denk je na over een rondreis Andalusië – Malaga? Vergeet dan zeker niet deze onbekende parel te bezoeken tijdens je reis!

 cadiz           cadiz1