Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fuerteventura

5/5 - (1 stemmen)

Vakantie Fuerteventura

Geschiedenis van Fuerteventura

Fuerteventura is miljoenen jaren geleden ontstaan door vulkaanuitbarstingen op de bodem van de Atlantische oceaan en toch is het eiland ‘pas’ 3000 jaar geleden ontdekt door de mens. De eerste bewoners van het eiland waren namelijk Guanchen. Dit volk stamt af van de Noord-Afrikaanse Berbers en leefde voornamelijk van landbouw en visserij.
De bekende Franse ontdekkingsreiziger Jean de Bethencourt veroverde het eiland tussen 1403 en 1405. Hij had zijn huis in Parijs verkocht om deze reis te kunnen financieren. Jean de Bethencourt benoemde Betancuria tot de hoofdstad van Fuerteventura wat het ook tot 1834 is gebleven.
Fuerteventura speelde ook een belangrijke rol gedurende de slavenhandel in de 16e en 17e eeuw. Daarentegen werden de kuststeden van Fuertaventura in deze periode ook aangevallen door piraten van Algerijnse of Berbers afkomst.
In de vorige eeuw kreeg Fuerteventura te maken met een dictatuur nadat de Spaanse burgeroorlog beslist werd in het voordeel van generaal Franco. Toen Franco in 1975 kwam te overlijden ontstond er democratie in Spanje. Voor Fuerteventura betekende dit dat het meer autonomie kreeg en dit kreeg pas echt vorm in 1982 toen de Canarische eilanden bestuurlijk onafhankelijk werden en een eigen grondwet kregen.

Klimaat op Fuerteventura

Fuerteventura heeft een heerlijk aangenaam klimaat waardoor het eigenlijk het gehele jaar door een populaire zonbestemming is voor toeristen. Van alle Canarische eilanden is Fuerteventura het zonnigst en daarnaast is er ook een constante noordoostenwind waardoor de temperatuur op Fuerteventura nooit onaangenaam warm wordt. Fuerteventura heeft haar naam ook te danken aan de constante noordoosten wind want Fuerteventura is Spaans voor sterke wind. Als je op Fuerteventura op het strand ligt hoef je niet snel bang te zijn dat het gaat regenen want de regenval op Fuerteventura is zo laag dat men het drinkwater moet importeren vanaf Gran Canaria. Daarnaast staat Fuerteventura bijna garant voor een zonnetje want zelfs in de slechtste maanden op Fuerteventura zijn er gemiddeld meer zonuren dan in de zomermaanden van bijvoorbeeld Nederland.

Fuerteventura1

Lekker eten op Fuerteventura

Als je een liefhebber bent van verse vis dan is Fuerteventura een droombestemming want in de vissersdorpjes van het eiland kun je de vangst van de dag geserveerd krijgen. In de meeste visrestaurants van Fuerteventura wordt de vers gevangen vis opengesneden en op de grill gelegd. De visgerechten worden op Fuerteventura dan geserveerd met een salade, brood en Canarische aardappelen of patat. De dorpen El Cotillo, Pozo Negro en Puerto de los Muertos staan bekend om de goede visgerechten.

Fuerteventura2

Wat te doen op Fuerteventura

Wanneer je op Fuerteventura op vakantie bent is een bezoekje aan de voormalige hoofdstad Betancuria een echte aanrader. Betancuria is de historische stad van Fuerteventura en is opgericht in de 15e eeuw na Christus. De oprichters van de stad waren voornamelijk opzoek naar een plek waar ze bescherming konden genieten van de Noord-Afrikaanse piraten. Vandaar ook dat de stad is gelegen in een dal.

Fuerteventura3

Het stadje Corralejo is ook zeker een bezoekje waard indien je op Fuerteventura bent. De stranden hier zijn namelijk echt de allermooiste witte stranden en daarnaast zorgt de goede wind ervoor dat dit ook een ideale plek is voor kite en surfliefhebbers. Daarnaast heeft Corralejo een mooie oude binnenstad en vertrekken er veel boottochten uit de haven van Corralejo.
Mocht u nou een echte liefhebber zijn van wandelingen dan kun je de Pico de la Zarza beklimmen. De toch wel redelijk steile klim naar het hoogste punt op het eiland duurt ongeveer een uurtje of vijf. Tijdens hoogzomer is het daarom aan te raden om al vroeg in de ochtend te starten want de temperaturen kunnen flink oplopen en er is nauwelijks schaduw. Eenmaal aangekomen op de top van de Pico de la Zarza vind je hier het allermooiste uitzicht over Fuerteventura.
Bent u nou met kinderen op vakantie naar Fuerteventure dan is een bezoek aan het La Lajita Oasis Park een garantie voor een leuk dagje weg. Dit prachtige park heeft veel verschillende dieren en een aantal botanische tuinen. Voor kinderen zijn vooral de vele dierenshows erg leuk. Zo zijn er zeehonden shows, papegaaien shows en een roofvogel show.
Op Fuerteventura is ook een mooie archeologische vindplaats namelijk La Atalayita, dit is vlakbij het vissersdorp La Lajita. Deze nederzetting van de voormalig prehistorische bewoners bestaat uit een verzameling van ongeveer 115 gebouwen en overblijfselen van vulkanisch gesteente. De prehistorische bewoners hebben deze plek als vestigingsplaats gekozen vanwege de beschutte ligging, de aanwezigheid van zoet water en de mogelijkheden voor de geiten om te grazen. Deze mensen waren volledig afhankelijk van de geiten voor hun voedselvoorziening. Zo aten ze geitenkaas en geitenvlees en daarnaast dronken ze geitenmelk.

Top 5 hotels

HOTEL BARCELO CORRALEJO BAY
HOTEL SBH COSTA CALMA BEACH RESORT
HOTEL BARCELÓ JANDIA MAR
CLUB HOTEL DRAGO PARK
HOTEL BAHIA DE LOBO

Aanbiedingen

Fuerteventura