Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Maspalomas

Rate this post

Maspalomas is de oudste badplaats in het zuiden van Gran Canaria. Samen met de buurplaatsen San Fernando, Playa des Inglés en San Augustin vormt het een stedelijk gebied genaamd Costa Canaria. Er wonen ongeveer 33000 mensen in Maspalomas. Het wordt gezien als dé vakantieplaats als het gaat om hotels,bungalows en pensions.

Geografie

Het is gelegen aan de kust van de Atlantische Oceaan. Bijna het grootste gedeelte van Maspalomas bestaat uit vakantiewoningen met een golfterrein. De duinen die gelegen zijn in het zuidoosten zijn ongeveer zes kilometer lang en twee kilometer breed. In deze duinen ligt het enige naturistenterrein van Gran Canaria.

maspalomas kaart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eten en drinken

Met ongeveer 50 restaurants doet deze plaats in zijn geheel niet onder aan andere badplaatsen. De gezellige centra met de leuke restaurantjes maakt dit tot een gezellige badplaats. Er is keuze uit de Italiaanse-, Chinese- en lokale keuken. De fastfood- en grillrestaurants zijn ook volop aanwezig. Maspalomas telt maar liefst 50 bars en cafés waar je onder het genot van een drankje kunt genieten van de (lokale) muziek.

Uitgaan

Er zijn 5 discotheken aanwezig in deze badplaats. Het is niet alleen voor de jeugd goed vertoeven maar ook voor de gezinnen en 65+’ers is het hier aangenaam. In de gebieden Meloneras Playa en Varadero zijn er veel winkels te vinden voor luxe kleding en taxfree goederen. Voor de eenvoudigere winkels kun je een bezoek brengen aan het centrum genaamd Oasis. Er zijn maar liefst 100 winkels aanwezig in Maspalomas waar je vast wel iets kunt vinden.

Bezienswaardigheden

De badplaats is een omgeving waar rust en natuur centraal staat. Dit is af te leiden uit het beschermde natuurgebied in de duinen. Naast een wandeling door deze prachtige duinen, kun je er ook voor kiezen om een dagje de Sahara in te trekken. Ten oosten van Maspalomas vind je 400 hectare aan zandduinen, die alleen lopend of op de rug van een kameel te bezoeken zijn. Daarnaast kun je een dagje golfen op de grootste golfbaan van het eiland Gran Canaria. Maar houd je meer van het zwembad, dan kun je prima uit de voeten in Aqualand Maspalomas. Dit is het grootste aquapark van de Canarische Eilanden, die erg populair is onder zowel toeristen als de lokale bevolking van het eiland. De echte vogelliefhebber moet een bezoek hebben gebracht aan de watervogel broedplaats la Charca de Maspalomas. Deze is te vinden bij de 68 meter hoge vuurtoren El Faro uit 1889 en is gelegen in de duinen.

Lighthouse Maspalomas

 

Beste aanbiedingen in Maspalomas

maspalomas