Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tien populaire Spaanse steden

Rate this post

Spanje is bij uitstek hét land voor een zonvakantie. Jaarlijks trekken veel Nederlanders naar Spanje voor een zonvakantie in de zomer of om te overwinteren in de winter. Maar Spanje heeft veel meer dan alleen maar zon, zee en strand. Maak eens een stedentrip in een van de prachtige steden die het land heeft en geniet van de schitterende Spaanse cultuur, historie en samenleving. Wanneer u aan een stedentrip in Spanje denkt, denkt u waarschijnlijk aan steden als Barcelona, Madrid en Valencia. Maar het land heeft nog meer prachtige steden die u een keer bezocht moet hebben in uw leven. Hier tien populaire Spaanse steden voor een stedentrip om wat inspiratie op te doen:

Málaga

U ziet het goed, Barcelona staat niet op de eerste plaats, maar Málaga. Deze plaats biedt u een mix van cultuur, kunst en strand. Ook shopliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Liefhebbers van culinair avontuur zijn in deze stad ook op de juiste plaats. Málaga is een snel groeiende plaats waar dagelijks vele toeristen komen. Daarom plaatsen wij deze stad op nummer 1. Tenslotte weer eens wat anders dan bijvoorbeeld Madrid.

Barcelona

Weliswaar niet op de eerste plaats, maar wel op de twee plaats. Wie heeft deze stad nou nog niet bezocht? Deze stad moet u echt een keer gezien hebben. Barcelona heeft u van alles te bieden: kunst, cultuur, uitgaan, winkels etc. Sla tijdens een bezoekje aan deze stad niet Camp Nou en Gaudi’s bouwwerken over.

Cordoba

Cordoba is een plaats in het zuiden van Spanje en is rijk aan cultuur. De stad is gelegen in het hart van Andalusië. Het wordt omgeven door miljoenen olijfbomen. In Cordoba kunt u genieten van Oosterse sferen en leuke theehuizen. Het lijkt wel alsof je in Marokko bent.

Granada

Op nummer drie de plaats Granada, eveneens gelegen in Andalusië. De stad is qua grootte bijna gelijk aan Cordoba. Een beroemde bezienswaardigheid is het Alhambra, een groot historisch paleis met overblijfselen van de Moorse en Katholieke cultuur. Verder kent de plaats een bruisend nachtleven, aangezien Granada echt een universiteitstad is. Tip: Bezoek een Arabisch badhuis. Zeker de moeite waard en nog zeer goedkoop ook!

Madrid

Madrid is, zoals iedereen wel weet, de hoofdstad van Spanje. De stad heeft meer dan 3 miljoen inwoners en is daardoor de grootste stad van Spanje. De stad heeft diverse interessante gebouwen, musea en parken. Ook zijn er veel leuke terrasjes te vinden. Zeker een bezoekje waard dus!

San Sebastian

San Sebastian is een elegante badplaats aan een schelpvormige baai in het Baskenland in het noorden van Spanje. Wellicht denk u aan deze plaats minder snel wanneer u denkt aan een stedentrip in Spanje. Toch is dit een pareltje. Het heeft een schitterend oud stadsdeel en prachtig zandstrand.

Santiago de Compostela

Dit is een bedevaartsoord gelegen in het noordwesten van Spanje, in de regio Galicië. De stad heeft zo’n 100.000 inwoners, waarvan 35.000 student is. Het is dus naast een bedevaartsoord echt een studentenstad. Het is de eindbestemming van de beroemde Pelgrimweg en het is uitgeroepen tot een UNESCO Werelderfgoedmonument. Het graf van de apostel Jacobus zou hier volgens een legende liggen. Wanneer u een geschiedenisliefhebber bent, mag u deze stad zeker niet overslaan!

Sevilla

Een andere schitterende stad in Spanje is de plaats Sevilla. Liefhebbers van kunst en cultuur kijken hier hun ogen uit. Mensen in klederdracht, paarden met koetsen, de flamenco, gitaristen… En nog veel meer moois! Ook zijn er veel knusse restaurantjes en terrasjes te vinden. Toeristische trekpleisters zijn bijvoorbeeld de kathedraal van Sevilla en de Giralda Toren.

Toledo

Toledo is centraal gelegen in Spanje, 70 km tegen zuidwesten van Madrid en aan de rivier de Taag. Hoewel Toledo niet zo groot is, is het zeker een stedentrip waard. Toledo staat ook wel bekend als ‘klein Rome’, omdat er van alles te bezichtigen is. Twee bezienswaardigheden die u gezien moet hebben zijn de kathedraal van Toledo en het museum El Greco. Tip: Koop Marsepein op de markt. Heerlijk zacht en niet duur. Leuk cadeautje voor thuis ook!

Valencia

Last but not least, de stad die niet mag ontbreken in dit rijtje: Valencia. Minder toeristen dan bijvoorbeeld in Madrid of Barcelona, maar zeker een must-see. Schitterende stranden, heerlijk aangenaam klimaat, mooie historische bezienswaardigheden, architectuur, leuke restaurantjes, een bruisend uitgaansleven en nog veel meer … Genoeg redenen om eens een stedentrip te maken naar deze indrukwekkende Spaanse stad. Tip: Huur een fiets in Valencia en ontdek wat de stad u allemaal te bieden heeft!

Op zoek naar een vakantiewoning in Spanje? Neem eens een kijkje op de site van Vakantiewoning.org. Zo’n 6000 vakantiewoningen – meestal in de vorm van een appartement – te huur. Bekijk, vergelijk en vindt de vakantiewoning naar uw wensen. Alvast een zonnige stedentrip toegewenst, Hasta la Vista!