Beleef Spanje

Valencia, een stad vol verrassingen

Valencia, een stad vol verrassingen 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Valencia is een grote stad in Spanje, gelijknamig aan de provincie. De stad ligt aan de Middellandse Zee en aan een rivier. Het is een veel bezochte vakantiebestemming, omdat er zo ontzettend veel te zien is. Maar natuurlijk is er ook de heerlijke Spaanse sfeer, de Spaanse keuken en het geweldige Spaanse klimaat.

Een stukje geschiedenis

De stad werd gesticht door de Romeinen, maar uiteindelijk verwoest in de strijd tussen twee Romeinse leiders. Gelukkig werd de stad daarna hersteld en in de 4e eeuw kwamen langzaam de Germaanse samenleving op. Door verschillende veroveringen heeft Valencia veel geloven gekend. Er hebben moskeeën gestaan, die vervolgens omgebouwd zijn tot katholieke kerken. De 15e eeuw is de Gouden eeuw geweest voor de stad. Niet alleen economisch, maar ook cultureel groeide de stad heel erg. Nadat de oude stadsmuren werden afgebroken groeide het inwoners aantal explosief. Na een kleine tegenvaller, namelijk de Spaanse burgeroorlog, groeide de stad uit tot wat het nu is.

Bezienswaardigheden in Valencia

cac-todo-el-complejo3
Er is een heleboel te zien in Valencia, van alle oude gebouwen tot een mini-stad! De mini-stad vergt misschien wat uitleg. De Spaanse naam is ‘Ciudad de las Artes y de las Ciencias’, wat ‘De stad van Kunsten en Wetenschappen’ betekent. Dit is misschien niet echt een stad, maar een aantal indrukwekkende gebouwen met elk een eigen functie. Doordat de gebouwen op een uitzonderlijke manier zijn ontworpen, is het echt een bezienswaardigheid die je niet mag missen. Er is een gebouw met een bioscoop, een musea en inderdaad: het Valencia aquarium. L’Oceanogràfic is het grootste aquarium in Europa, en gebouwd in de vorm van een waterlelie! Er is zoveel te ontdekken, dat je het eigenlijk gewoon moet bezoeken. Buiten dit heb je natuurlijk de prachtige cultuur die zich uit in de hele stad en de gebouwen. Er zijn heel veel pleinen om te bezoeken en door alle verschillende veroveringen door de jaren heen zijn er verschillende invloeden te ontdekken. Een prachtig voorbeeld: de kathedraal van Valencia. Hier kun je duidelijke de verschillende tijdsperiodes en invloeden zien. Mocht je even uit de stad willen, dan kun je naar het strand. Het is niet te vergeten dat de stad gewoon heerlijk aan de zee ligt! Met het openbaar vervoer of een fiets ben je er zo, en je bent de stadsdrukte even helemaal vergeten. Valencia kent bovendien een aantal parken die de moeite zijn om door te wandelen.

Eten en drinken in Valencia

valencia
Het kan natuurlijk niet missen, je gaat buiten het weer ook voor de Spaanse keuken naar dit land. Dan zit je in Valencia helemaal goed. Bewoners van Valencia zeggen dat ze de paella hier is uitgevonden. Deze wordt uiteraard op een traditionele wijze geserveerd. In Valencia worden veel rijstgerechten geserveerd. Je kunt een heleboel restaurants vinden die traditionele gerechten serveren. Dit is echt de moeite waard om te proberen. En mocht je een echte wijnliefhebber zijn, dan wil je niet meer weg uit Valencia. De provincie kent een wijnstreek met rode, witte en mousserende wijnen! Gelukkig serveren de bars en restaurants in de stad de lokale wijnen. Een must om te proeven dus.

Reizen naar Valencia

Als je dit allemaal gelezen hebt, sta je vast te springen om naar Valencia te gaan. Gelukkig is deze stad goed bereikbaar en kun je vanuit de meeste luchthavens in Nederland gemakkelijk naar Valencia vliegen. Je koopt een ticket Valencia en bent er al bijna! Het blijft een Spaanse topbestemming, vakantie Valencia. Met het klimaat, de geweldige sfeer en het heerlijke eten is er eigenlijk geen reden meer om in Nederland te blijven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Menu Title