Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

5 mooie natuurgebieden in Spanje

Rate this post

Veel vakantiegangers zoeken Spanje op voor het mooie weer, de mooi stranden en de steden. En gelijk heb je, Spanje is een mooi land die veel te bieden heeft. Maar er zijn ook veel natuurgebieden in Spanje die je eigenlijk een keer gezien moet hebben. In de natuurgebieden heb je meestal veel mooie stranden en bossen die je niet  niet meestal niet zo toeristisch zijn. Hier een top 5 van mooie natuurgebieden die zeker een bezoek waard zijn. En voor de sportievelingen onder ons zijn dit leuke plekken om wandelingen te maken.

Cabo de Gata

Cabo de Gata bestaat uit ongeveer 450 km2 aan natuurgebied en 120 km2 uit zeereservaat. Het is een ideaal gebied om te wandelen. Een aanrader is om een tocht langs de bergachtige kust van Agua Amarga naar Las Negras te doen. Met deze route ben je zo’n 5 uur bezig en kom je langs drie van de mooiste stranden van het gebied. Ook is de omgeving van Salinas heel mooi voor een wandeling. In de vogeltrek kan je hier tientallen soorten zien, waaronder de flamingo’s. Ook liggen hier één van de mooiste stranden van Europa. Je hebt hier veel keuze aan stranden, zo kan je kiezen voor kiezen of strand en grote stranden of kleine knusse strandjes. Voor iedereen wat wils. Het park ligt in Zuid Oost Spanje en daar is het bijna altijd mooi weer.

La playa de los catedrales

Dit natuurgebied bevind zich in de provincie Lugo in de plaats Ribadeo. Het staat bekend om de geweldige stranden en dit komt vooral door de gebogen rotsformaties, hieronder kan je lopen als het water laag staat. Het wordt veel bezocht door wandelaars en mensen die er een dagje heen gaan.

Natuurpark somiedo 

Een bergebied gelegen in de Cordillera Cantabrica. Hier heb je vooral veel bossen waar je goed kan wandelen en kunt genieten van de natuur. De hellingen zijn begroeid met beukenbossen en bergweides. Daar tussen heb je oude dropjes die een beetje verstopt zitten. Als je een wandelaar bent, dan is dit een fantastische plek. Veel verschillende looproutes waar je gemiddeld 5 mee bezig bent.

Fuente Dé

Een natuurgebied met veel gebergte en een mooi uitzichtspunt. Dit kan worden gelopen maar je kan ook met een steile kabelbaan, die brengt je naar 800 meter hoogte. Hier kan je genieten van een mooi uitzicht en een spectaculaire gletsjer. Een gebied met veel groen en gebergte. Heel iets anders dan Barcelona maar wel een aanrader om een kijkje te nemen.

Montserrat

Montserrat is een spectaculair monnikenoord in de bergen. Het plaatsje ligt maar 50 kilometer van Barcelona. Ook hier heb je verschillende wandelplekken en kan je met een kabelbaan van een geweldig uitzicht genieten. In Montserrat heb je ook veel bijzondere gebouwen zoals een klooster en de basiliek. Als je dan lekker een wandeling aan het maken ben kan je ook nog een bezoekje doen aan de grotten waarmee je meer dan 500 meter van de berg van binnen ziet.

Genoeg mooie plekken om te bezoeken buiten de populaire steden om. Dit zijn perfecte gebieden om een dag tripje ervan te maken. Er is veel te zien qua natuur en je kan grote stukken lopen. Genieten van spectaculaire uitzichten die je niet elke dag ziet tegenkomt en vooral niet in Nederland.