Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Rate this post

Alcudia is een zeer gezellige plek gelegen in het noordoosten van het eiland Mallorca. Het eiland Mallorca behoort tot de welbekende Balearen eilandengroep, Ibiza en Menorca maken hier ook deel van uit.

Geschiedenis

Er is niet heel erg veel te vertellen over de geschiedenis van Alcudia, er zijn echter maar een paar dingen bekend omtrent deze populaire vakantiebestemming. Alcudia stond vroeger bekend als een visser plaatsje dat in opkomst raakte door de toeristen toestroom sinds de jaren zestig van vorige eeuw. Alcudia is een van de meest gewilde vakantiebestemmingen van het eiland Mallorca. Dit komt met name door de gunstige ligging en door de vele faciliteiten die een echte zonvakantie mogelijk maken. Deze plaats licht prachtig tussen allerlei verschillende baaien. In het centrum ligt er een schitterende jachthaven waar veel grote jachtschepen aanmeren, dit is een ware trekpleister voor veel toeristen van Alcudia.

Afb 1 Alcudia

Toerisme

De prachtige lange witte zandstanden met felblauwe zee maken Alcudia tot een ware trekpleister voor veel internationale toeristen. Toeristen kunnen de keuze maken uit twee verschillende stranden, het Bahia de Alcudia strand en de Aucanada strand het is maar net waar je van houdt. Beide stranden zijn zeer netjes en tevens goed toegankelijk voor kinderen, op beide stranden zijn er speeltuinen aanwezig die voor vermaak bij kinderen kunnen zorgen. De stranden beschikken over tal van parasols en ligbedden die ervoor zorgen dat je op een comfortabele manier kan genieten van de zon en het mooie strand. Als je een hapje wilt eten kun je snel naar een van de vele strandtenten toelopen om te genieten van een welverdiende lunch, als je zin hebt om in het dorp te eten kan dit ook dit is namelijk op loopafstand van het strand.

Als je van winkelen houdt ben je in Alcudia aan het  juiste adres. In het centrum bevinden zich veel grote warenhuizen en winkels van internationale grote merken, je zult in het centrum dus zeker niet snel uit gewinkeld zijn.

Klimaat

Het weer is in Alcudia vooral in de zomermaanden zeer aangenaam.  Op heel het eiland Mallorca heerst er een Middellands zeeklimaat, dit zorgt ook altijd weer een lekker afkoelend windje in de avonden. In het voor-en najaar kan het hier nog wel eens fris zijn en moet je vooral niet vergeten om een jasje of een vest mee te nemen, overdags is dit wel overbodig.

Afb 2 Alcudia

Eten en drinken

Je kunt op de boulevard genieten van een heerlijke maaltijd, hier bevinden zich veel restaurants die een heel divers aanbod qua eten hebben. Het varieert hier heel erg qua restaurants, van lokale Spaanse restaurantjes tot internationale restaurants die veel Internationale gerechten aanbieden het is maar net waar je op zoek naar bent. Een ding is zeker, voor iedereen is er wel iets!
Als je een bezoekje brengt aan Alcudia dan moet je op je minst eens Sangria en Sherry hebben geprobeerd, dit zijn heerlijke drankjes die je onder het genot van de ondergaande zon moet nuttigen wil je optimaal genieten. Daarnaast zijn er heel veel  lokale wijnen die heerlijk zijn, vraag daarom eens in een restaurant naar het aanbod qua lokale wijnen!

Afb 3 Alcudia

Uitgaan

Alcudia staat misschien niet bekend als de ‘place to be’ als het gaat om uitgaan, het kan hier namelijk wel degelijk heel gezellig en sfeervol zijn. Er zijn hier namelijk tal van sfeervolle barretjes en andere uitgaansgelegenheden. Het zeer levendige centrum zorgt ervoor dat je je ook in de avonden niet hoeft te vervelen op je hotelkamer. Dus ga in de avonden dat je hier bent vooral naar de stad toe, hier is het heel erg gezellig en levendig.

Top vijf hotels

1. Appartementen Viva Tropic (Beoordeeld met een 8,2)
2. Appartementen Ivory Playa (Beoordeeld met een 8,2)
3. Appartementen Viva Sunrise (Beoordeeld met een 7,9)
4. Aparthotel Sol Alcudia Center (Beoordeeld met een 7,5)
5. Hotel Roc Boccaccio (Beoordeeld met een 7,3)
(Bron : www.sunweb.nl)

Top vijf restaurants

1. Como en Casa
2. Posidonia Restaurante Mar i Terra
3. Smith’s Café-Bar- Restaurant
4. Brunel’s Family Bar Porto de Alcudia
5. Himalaya Indian Nepalese Restaurant
(Bron: www.tripadvisor.nl)

Top vijf bezienswaardigheden

1. Alcudia Old Town
2. Pollentia
3. Xara Gate (Portal del Moll)
4. Theatre Roma
5. Cala Murta
(Bron: www.tripadvisor.nl)