Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eindexamenreis naar Spanje

Rate this post

Zit jij in jouw examenjaar ? Dan heb jij vast al een idee waar jij naartoe gaat als eindexamenreis. Het voordeel van het examenjaar is extra lang vakantie. Dan kan je lekker in  juni op examenreis naar bijvoorbeeld Spanje. Er zijn in Spanje genoeg plaatsen om naartoe te gaan zoals Lloret de Mar, Blanes, Salou, El Arenal en natuurlijk het eiland Ibiza waar 24/7 wordt gefeest. Hier lees je verder de places to be in de nacht en de leuke uitjes voor overdag per stad.  Heb je nog niet geboekt? Geen stress je kan altijd nog een last minute Spanje boeken.
Als je nog nooit zonder ouders op vakantie bent geweest of met een vriendengroep dan is hier eerst een lijstje met activiteiten die leuk zijn om te doen en die bijna elke jongere op zijn of haar vakantie doet.

uitgaan spanje
–          Stappen tot de zon op komt

–          Veel nieuwe vrienden maken

–          Bungeejumpen

–          Catamarantocht maken

–          Jeepsafari

–          Duiken/ snorkelen

–           Elke avond stappen

–          Hele dag op het strand liggen

–          Pretparken bezoeken

Zo zijn er nog tal van activiteiten die je kunt doen maar zo heb je een beetje een beeld en misschien zelfs inspiratie om een enorm gave vakantie te hebben. Één om nooit te vergeten en waarbij je verhalen hebt die je nog aan je kleinkinderen verteld.  Hier onder staat er per stad wat er nog meer te doen is en een paar bekende discotheken die je zeker bezocht moet hebben als je er toch bent.

Lloret de Mar

Om te beginnen de leuke activiteiten die in Lloret de Mar te doen zijn voor jongeren. Je hebt daar een waterpark genaamd Waterworld. Het is één groot waterpark met veel zwembaden en glijbanen en watervallen waar je onder kan staan en veel pret kan hebben met jouw vrienden. Nog een leuk park is het Abre Aventura park waar je veel kunt klimmen en klauteren en even weer helemaal kind kan zijn. Je kan er tokkelen en met een kabelbaan naar beneden gaan en zo is er nog meer te beleven in het park. En om je vakantie een beetje niveau te geven zou je voor de lol ook eens een bezoek kunnen brengen aan het Museum del Mar. Het is een historisch museum en erg interessant met allemaal maquettes en objecten om te bewonderen.
totally summer
Van de dagactiviteiten naar de nachtbezigheden hier een top drie van discotheken die je bezocht moet hebben als het om uitgaan gaat.

 1. Bumpers
 2. Colossos
 3. Tropics

Blanes

Ook in Blanes is genoeg te beleven naast het uitgaansleven zijn er overdag ook leuke activiteiten te doen. Om de vakantie een beetje in evenwicht te houden zou je overdag een bezoek kunnen brengen aan bijvoorbeeld de botanische tuinen Pinya de Rosa of Marimurtra Blanes. Om daar naar de prachtige natuur te kijken en even niet op het strand te liggen maar wel lekker uit te brakken in het heerlijke weer. Of wil je meer avontuur dan kan dat in Marineland Catalunya dat is een waterpark met een leuke show met dolfijnen en zeeleeuwen. Zeker een bezoekje waard. Om de vakantie in Blanes af te maken zou je ook een dag naar Barcelona kunnen gaan. Het is erg populair om een dagje Barcelona erbij te doen. Ook Lloret de Mar komt vaak voor omdat deze twee steden maar 8 km ongeveer uit elkaar liggen.

Maar een eindexamenreis of dit nu toch lastminute naar Spanje is of niet. Het is niet af zonder deze discotheken bezocht te hebben.

 1. Arena
 2. Sala Vega
 3. Gotcha

Salou

In Salou is er ook genoeg te beleven om jouw vakantie perfect te maken. Er zijn pretparken, stranden en andere bezienswaardigheden om jezelf wel minstens een week of zelfs langer te vermaken. Zo heb je één van Europa’s grootste pretparken in Salou genaamd Port Aventura, dit is een enorm pretpark met shows en attracties en alles erop en eraan. Daar kan je wel een dag mee vullen. Als je meer zin hebt om af te koelen maar je bent het strand beu dan kan je ook naar Aquopolis een waterpark voor iedereen en in de zomer zijn ze extra lang open. En om de vakantie af te sluiten kan je in Calle Barcelona al jouw souveniers kopen of even goed winkelen en jouw oude kleding achter te laten en de nieuwe mee te nemen. Calle Barcelona is een winkelstraat waar de shopper niet snel uitgekeken raakt.

En na een dag vermaak zou het zonde zijn om de dag te eindigen dus hier een top drie van clubs die zeker het bezoeken waard zijn om de nacht even leuk te maken als de dag.

 1. ‘t Gat
 2. Kiss
 3. Tropical

El Arenal

De plaats El Arenal ligt op een van de eilanden van Spanje namelijk op Mallorca. Het is een goede plek om de hele nacht te feesten maar ook om leuke activiteiten te doen overdag. Naast de hele dag op het strand te liggen kan je ook naar Aqualand El Arenal een hele dag plezier in verschillende zwembaden en op verschillende glijbanen. Of als je meer zin hebt om naar een dierenpark te gaan kan dat ook in de buurt van El Arenal is een dierentuin genaamd La Reserva Puig de Galatzo. Even leuk tussendoor aapjes kijken en andere dieren. Een perfecte plek om gekke foto’s te maken of even wat anders te doen dan de hele dag liggen. Om de vakantie in El Arenal af te maken is het een aanrader om een bezoek te brengen aan het Western park bij Magaluf. Een hele dag vermaak op western stijl wie wil dat nu niet?

Dan om de dag goed af te sluiten hier een top drie discotheken die jouw dag nog beter maken en jouw goed de nacht laten genieten. Het zijn zeker aanraders om langs te gaan om de vakantie compleet te maken.

 1. Veronica
 2. Disco bar 538
 3. Shooters

Ibiza

Ibiza-party
Bijna iedereen kent Ibiza als party eiland van de wereld waar niemand slaapt en iedereen continu feest. Waar men de hele dag op het strand ligt en pas in de avond tot leven komt. Dat is misschien voor een gedeelte waar maar er is nog veel meer te doen op Ibiza. Als je daar nu naartoe gaat als examenreis dan zijn er nog een paar activiteiten die je kunt doen. Zoals karten bij Ibiza Karting , lekker racen tegen jouw vrienden in kleine wagentjes en zorgen dat jij de beste bent. Of bezoek een avond de paardenraces in de Kentucky Derby. Een avondje lekker eten en een wedje leggen of gewoon van de race genieten dat kan natuurlijk ook. Om de vakantie op Ibiza af te sluiten is een dagje duiken in de zee. Genieten van al het moois dat er is in de zee en naar wat er leeft. De mooie vissen en het heldere water maken het een mooie ervaring.

Het feesten moet natuurlijk niet overgeslagen worden en hier is een top drie clubs die je zeker bezocht moet hebben om de vakantie helemaal af te maken.

 1. Space
 2. Privilege
 3. Amnesia

Zoals je kunt lezen zijn er genoeg opties om jouw examenreis tot een top reis te maken in Spanje. Voor iedereen is er wel een plek waar jij en jouw vrienden een top vakantie kunnen beleven waar je kunt vieren dat je klaar bent met jouw examens.