Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gibraltar vakantie

Rate this post

Gibraltar_aerial_view_looking_northwestGibraltar

 

De kans om in Spanje binnen enkele minuten jezelf te wanen op Brits grondgebied, maar dan zonder regen te zien is Gibraltar. Dit kleine Britse gebied  bevind zich in de zuiden van Andalusië, bij de ingang van de Middellandse Zee.

Gibraltar is schiereiland van een kleine 7 kilometer lang. Er wordt op het schiereiland ook aan de linkerhelft van de weg gereden en het telt net geen 30.000 inwoners. Op het schiereiland is zowel de Britse als de Spaanse cultuur te vinden. Gibraltar is kenmerkend door de grote rots die ook door zijn rijke geschiedenis wereldberoemd is. Voor toeristen is de reusachtige Rots van Gibraltar het meest bekend.

Eerst pakken we gelijk maar de geschiedenis van het schiereiland. Op 4 augustus 1704 werd de rots door een Engels-Nederlandse vloot op Spanje veroverd. Negen jaar later werd het gebied volledig overgedragen aan Koninkrijk Groot-Brittannië. Ook speelde Gibraltar een belangrijke strategische rol in de Tweede Wereld oorlog. Een Oorlog waar ook Engeland bij betrokken was, vele Engelandvaarders konden op het schiereiland terecht en in veiligheid komen. Ook mensen die in Spanje vast gezeten hadden en wisten te ontsnappen zochten hier hun veiligheid om vervolgens weer terug te keren naar hun land, Engeland. Grote oorlogsvloten werden ook van uit Gibraltar gecoördineerd en op weg gestuurd naar het front of terug naar Engeland.

Er is genoeg te doen op het kleine schiereiland, we zullen de leukste en mooiste plekken voor je op een rijtje zetten. Om te beginnen met de 1 kilometer lange hoofdstraat van Gibraltar. Deze straat zit vol met allerlei winkels en restaurants en verbind het noorden en het zuiden met elkaar. Ook is er tijdens het nachtleven genoeg te doen met het aanbod aan vele pubs.

De bekende Rots van Gibraltar is de grootste aanrader van het schiereiland. Het biedt een prachtig uitzicht over de stad en ze. Ook zijn er op de rots honderden aapjes te vinden. Het is een Noord-Afrikaanse stam die de zee overgestoken zijn, ze lopen vrij rond over de hele rots. Daarnaast zijn er nog vele andere dingen te doen op de rots. Er zijn vele prachtige grotten waar optredens en concerten gehouden worden, ook zijn er oude tunnels waar je nog door heen kunt lopen en zijn er geweldig mooie paden die je rond de hele rots leiden.

Ook is het leuk om door middel van een kabelbaan van bijna 500 meter lang naar de top van de rots te reizen. Dit biedt een prachtig uitzicht en is weer een keer wat anders als een trap of auto. Op een heldere dag is zelfs de kust van Afrika te zien door middel van de panoramische zicht. De kabelbaan vertrekt om de 10 minuten en is zeker een aanrader voor jong en oud.

Mocht je nou nog fan zijn van drank of tabak, dan waan je in Gibraltar zo wat in de hemel. Door de extreem lage belastingen wordt drank en tabak belastingvrij verkocht, wat het spotgoedkoop maakt. Bedrijven vestigen zich op het schiereiland dan ook vaak, aangezien de belastingen er zo laag zijn. Er gebeurd dus zeker genoeg en het is dan ook zeker een aanrader om een keer Gibraltar te bezoeken!