Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Puerto del Carmen

Rate this post

Puerto del Carmen is de belangrijkste toeristische stad op het eiland Lanzarote. Het maakt deel uit de van de gemeente Tías. De meeste van de meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar van Lanzarote kiezen deze stad als hun bestemming. Als gevolg daarvan draait bijna alle economie van de stad rond toerisme.

 

Toerisme

Puerto del Carmen trekt toeristen uit heel Europa, met name uit Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, maar ook Spanjaarden, Nederlanders en Scandinaviërs hebben Puerto del Carmen gevonden als vakantiebestemming. De Avenida de las Playas, de hoofdstraat in de stad loopt ongeveer 7 kilometer langs de zuidkust van het eiland, met stranden aan de ene kant en vele restaurants, bars, winkels en andere toeristische attracties aan de andere kant. Appartementen, villa’s en hotels liggen ongeveer een kilometer landinwaarts vanaf de kustlijn. De schilderachtige en rustige oude stad omvat de haven en dokken, de Puerto Tinosa. Hier is een kleinere verscheidenheid aan restaurants en bars met uitzicht over de haven, de zee en de vulkanische bergen van Papagayo.

Avenida de las Playas
Avenida de las Playas

 

Top 5 hotels

  1. Lani’s Suites de Luxe
  2. La Isla y el Mar Hotel Boutique
  3. Hipotels La Geria
  4. Hotels Las Costas
  5. Aequora Lanzarote Suites

 

Winkelen en eten

Puerto del Carmen biedt een verscheidenheid aan winkels die voornamelijk toeristisch georiënteerde producten verkopen. De nieuwe stad herbergt bars, restaurants en toeristische winkels. De oude stad heeft veel restaurants met buitenterrassen die uitkijken over de jachthaven en de vulkanische toppen in de verte. De Biosfera Plaza is een nieuwgebouwde shopping plaza, dat vele internationale merken omvat en entertainmentfaciliteiten heeft. Er zijn een handvol clubs open tot 6 uur ’s ochtends die vaak populair zijn bij jonge toeristen.

Avenida de las Playas
Avenida de las Playas

 

Top 5 restaurants

  1. La Carmencita del Puerto
  2. Asia Delicious
  3. The Little Elm Restaurant
  4. My Kitchen Julius
  5. Mumbai Masala Jameos

 

Activiteiten

Rancho Texas Animal Park

Het Rancho Texas Animal Park, is een dieren- en waterpak. Het is een must om te bezoeken. Er is veel te doen en er is interactie mogelijk met schattige dolfijnen en zeeleeuwen. Het park heeft een indrukwekkend formaat en je zult veel exotische ontmoetingen hebben met onder andere witte tijgers, wasberen, slangen, bizons, exotische vogels, gordeldieren en poema’s. Rancho Texas runt ook populaire shows op verschillende tijdstippen gedurende de dag, allemaal inbegrepen in de ticketprijs. Naast het dierentuingedeelte heeft Rancho Texas ook een waterpark. De splash-zone met zwembaden, glijbanen en wateractiviteiten is heerlijk verfrissend na een dag rondlopen in het park.

 

Rancho Texas Animal Park
Rancho Texas Animal Park

Snorkelen en duiken

Puerto del Carmen is gastheer van een groot aantal duikcentra en duiken is een van de meest populaire sporten met zeer gunstige omstandigheden. Watertemperaturen variëren van 19 graden in de winter tot 23 graden in de zomer en de zichtbaarheid is gemiddeld 25 meter tot 30 meter. Voor de kust ligt een kilometerslang rif. Voor zowel beginners als ervaren duikers zijn er genoeg opties bij duikscholen voor een geweldige ervaring.

 

Wijntour

Het is wellicht niet de eerste activiteit waar je aan denkt als je op het eiland Lanzarote bent, maar Winetours Lanzarote biedt dagelijks rondleiding aan langs drie prachtige wijngaarden. Deelnemers krijgen de gelegenheid om zes lokale wijnen te proeven en kunnen onderweg genieten van een authentieke geitenkaas uit Lanzarote. Tijdens de tour krijg je inzicht in de unieke en fascinerende teeltmethoden en de constante strijd van de boeren tegen tegenslag, met Timanfaya National Park als spectaculaire achtergrond.

Vakanties naar Puerto del Carmen
Vakanties naar Puerto del Carmen