Inspiratie

Top 5 Spaanse stranden

Beoordeel deze inhoud

Een heerlijke vakantie naar één van de prachtige stranden die Spanje tot haar beschikking heeft, zeg nou eerlijk wie wilt dat nou niet? Ontdek hieronder wat de vijf beste stranden zijn van Spanje, in willekeurige volgorde.

1. Playa de Isla Canela, Andalusië

Dit is een zeer bijzonder strand, het is namelijk geen eiland in de zee maar een eiland die uiteindelijk uitmondt in de rivier Guadiana die ervoor zorgt dat Spanje en Portugal van elkaar gescheiden worden. Dit strand is ruim 7 kilometer lang en wordt dan ook als een ware attractie gezien voor toeristen, jaarlijks trekken er honderdduizenden toeristen naar dit strand toe.

Blog 1 top vijf stranden

2. Playa de Bolonia, Andalusië

Bolonia is net als het bovenbeschreven strand gelegen in Andalusië, om precies de zijn in de provincie Cádiz. Achter het fraaie witte zandstrand liggen de resten van de Romeinse stad Baelo Claudia, voor nudisten is hier ook een speciaal strand aanwezig. Vergeet vooral je zonnebrand niet als je hier naar toegaat, de temperatuur kan hier namelijk flink oplopen.

Top vijf blog2

3. Cala de Sa Calobra, Mallorca

Sa Calobra Bay is een onwijs populair strand maar nog steeds heel erg bijzonder. Binnen deze bay kun je kiezen uit twee kleine strandjes, het ene strandje ligt net buiten de plaats Sa Calobra en de ander is alleen te bereiken boot of door middel van een lange wandeling langs de zeer steile rotsen. Voor mensen die last hebben van hoogtevrees wordt dit zeker niet aangeraden, de rotsen zijn namelijk erg stijl en hoog. In de zomer is het enorm druk op dit strand, als je wilt genieten van de rust wordt het aangeraden om in het laagseizoen hier naar toe te gaan.

Top vijf blog 2

4. Cala Jondal, Ibiza

Dit is een strand waar je als gewone toerist niet zomaar komt ondanks dat dit strand goed bereikbaar is het ligt namelijk tussen Sant Josep en Ibiza-stad. Dit prachtige strand beschikt over een felblauwe zee en is de ideale plek op Ibiza om van de zon te genieten. In de zee voor dit strand meren onwijs veel grote jachten aan omdat strandtenten een botenservice hebben, klanten kunnen van hun boot op gehaald worden om een hapje te eten bij een van de strandtenten. De twee meest populaire strandtenten zijn : Tropicana Beach en Blue Marlin.

sjsn

5. Trabucador, Catalonië

De Ebro Delta ligt ongeveer 40 kilometer van de stad Reus vandaan, dit strandje staat voornamelijk bekend bij niet-locals. Voornamelijk windsurfers komen op dit gebied af omdat het hier rustig is en hier de wind vaak gunstig staat voor hen. Het Trabucador strand wordt aan twee kanten omringd door water, dit maakt deze plek tot een van de mooiste stranden van Spanje.

Hierboven staan een aantal stranden beschreven die voor vele toeristen nog niet zo bekend zijn, ondanks dat deze stranden fantastisch mooi zijn is het hier vaak toch heel rustig. Met deze speciaal voor jou samengestelde top 5 van mooiste stranden willen wij toeristen stimuleren om ook eens verder te kijken dan alleen de normale drukbezochte toeristische stranden die veel vakantiebestemmingen hebben.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Menu Title